To nie jest złącze przeznaczone do podłączenia anteny na stałe, z reszta konektor do tego złącza dobrze ponad 25€ kosztuje (gdzieś kiedyś ktoś wykopał) i wystaczy na 10 podłączeń potem się gniazdo rozpaść może.pgoral pisze:Czyli w E220 to wejście antenowe jest nieaktywne?
PLAY i modemy
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: PLAY i modemy
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dlatego z czasem będzie bardziej się opłacało wszędzie mieć swoje BTSy. Jak coś to postawią jakiś jeden 2G z Extended Range i już.krystianb pisze:Jakaś opłata stała na pewno jest, ale zobacz co zrobili jak własne 2g postawili w większych miastach ( mam na myśli 29gr/min) dopóki za każdą rozmowe 2g plusowi płacili to im się nie opłacało...

To jest wejście serwisowe używane do testowania modemu w czasie produkcji.pgoral pisze:Czyli w E220 to wejście antenowe jest nieaktywne?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wiem że temat nie dotyczy 2G Playa jednak trzeba zauważyć że mają oni już pozwolenia nawet w małych miastach, przykładem jest mój 25 tysięczny Lubliniec.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
lubczyk, dlatego inni jakoś zaczynają działać. Np. iPlus u mnie na nowym nodku 1.5-2Mb/s.
W nocy to już w ogóle szał bo pod 3.5 podchodzi. 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
19-tysięczne Kęty - pozwolenia na GSM brak,ale wymienili ostatnio anteny 3G na dwusystemowe 2G/3G.lubczyk pisze:że mają oni już pozwolenia nawet w małych miastach
12-tysięczna wieś Kozy - dołożyli anteny GSM (na razie niepodłączone) obok istniejących UMTS.Pozwolenia na aktualnej liście brak.
[ Dodano: 2009-04-26, 21:13 ]
Mała częśćkrystianb pisze:teraz przynajmniej cześć dizała na 3g

Poza tym tendencja jest taka,by 3G zostawic dla domeny pakietowej,a rozmowy kierować na 2G - widać to np.u Plusa - telefon zalogowany do 3G po nawiązaniu połączenia voice przełacza się na 2G...
A świadomi userzy i tak ustawiają ręcznie "tylko GSM" w telefonie,bo 3G to tylko problem jeśli jest się w ruchu.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To chyba raczej przy marnym zasięgu. Ja niestetety mam pecha z erą i tam gdzie najwiecej gadam to ma zasięg tylko gsm. Z plusa nigdy nie korzystałem.Patryk_ pisze:telefon zalogowany do 3G po nawiązaniu połączenia voice przełacza się na 2G...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Oj tak. Odzyskałem jeden dzień na baterii przy podróży pociągiem z E51Patryk_ pisze:A świadomi userzy i tak ustawiają ręcznie "tylko GSM" w telefonie,bo 3G to tylko problem jeśli jest się w ruchu.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jest z tym problem jak nie ma zasięgu 3g bo cały czas telefon go szuka i oczywiście bateria idzie...Patryk_ pisze:A świadomi userzy i tak ustawiają ręcznie "tylko GSM" w telefonie,bo 3G to tylko problem jeśli jest się w ruchu.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To też.krystianb pisze:Jest z tym problem jak nie ma zasięgu 3g bo cały czas telefon go szuka i oczywiście bateria idzie...
Z resztą bateria idzie bardziej niż na GSM nawet jak ma się full zasięg 3G.
Ale największy problem jest z tym,ze telefony gdy zgubią zasięg 3G podczas jazdy,a aktualnie nie jest prowadzona rozmowa,to mają problem ze znalezieniem GSM przez pewien czas.
I abonent jest niedostępny...
Poza tym 3G to tylko do 120 km/h działa.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Przy 180 również działa to znaczy sygnalizuje technologię ale nie wiem czy możliwy jest streaming ale chyba tak skoro nie zrywa.Patryk_ pisze:Poza tym 3G to tylko do 120 km/h działa.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A jak to sprawdzałeś? Bo jak nie poruszałeś się po promieniu do anteny to wypadkowa prędkość oddalania/zbliżania mogła być niższa.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Na A4. To było kilka lat temu. Zaraz poszukam mój opis sprzed lat.pgoral pisze:A jak to sprawdzałeś?

[ Dodano: 2009-04-27, 00:41 ]
Tu link: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=21588#21588
To było nawet szybciej nieco. Zasięg technologii był na Górnośląskiej taki:
http://www.google.pl/maps?f=d&source=s_ ... =UTF8&z=13
Z definicji 3G nie można było tego uzasadnić no chyba, tym, że może wtedy był tylko jeden nodeB?
Na pewno niebieska dioda migała czterokrotnym pulsem czyli 3,5G.
-
Ale to musiałbyś znaleźć odcinek by jechać dokładnie na wprost anteny. Albo zrobić korektę.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie potrafię powiedzieć jak zalogowany był modem i z jakiego w czasie testu nodeB korzystał. Wtedy to była nowość z HSDPA i nie za wiele kto się w ogóle orientował o tej technologii nawet na tym forum. Wtedy myślałem, że nodeB jest tu:pgoral pisze:Ale to musiałbyś znaleźć odcinek by jechać dokładnie na wprost anteny.
http://www.google.pl/maps?f=q&source=s_ ... 13&iwloc=A
-
Gdzie można znaleźć wspomnianą wyżej listę pozwoleń?Patryk_ pisze:19-tysięczne Kęty - pozwolenia na GSM brak,ale wymienili ostatnio anteny 3G na dwusystemowe 2G/3G.
12-tysięczna wieś Kozy - dołożyli anteny GSM (na razie niepodłączone) obok istniejących UMTS.Pozwolenia na aktualnej liście brak.
Pozdrawiam, M.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-05-15, 22:37 ]
Wycięcie zbędnego cytatu wielopoziomowego. Proszę nie cytuj całych postów.
Ostatnio zmieniony 2009-05-15, 21:36 przez pasza_sadyka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
pasza_sadyka http://www.bip.uke.gov.pl/bipurtip/inde ... &page=text proszę ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- wojteks
- *** Administrator ***
UKEpasza_sadyka pisze:Gdzie można znaleźć wspomnianą wyżej listę pozwoleń?
albo naniesione na mapę:
http://mapa.btsearch.pl/
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki serdeczne.
-
Żeby nie mnożyć wątków - czy ktoś wie dlaczego nie idą mi smsy z E870? modem mam bez simlocka - próbowałem z kartą pleja i ery i nic. Pojawia się komunikat o nie wysłanych smsach. Numery centrum sms mam ustawione jak należy. Chyba że zarówno plaj jak i era nie umożliwiają wysyłania smsów - inne informacje dostałem z biur obsługi? Obie karty bez abonamentu.
Pozdrawiam, M.
Pozdrawiam, M.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
pasza_sadyka, a po włożeniu karty do telefonu SMS'y wysyłają się normalnie?
Oraz jeszcze druga sprawa jakiego softu używasz do wysyłania SMS'ów. Spróbuj oprogramowania Huawei, albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Oraz jeszcze druga sprawa jakiego softu używasz do wysyłania SMS'ów. Spróbuj oprogramowania Huawei, albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam problem z internetem z Play ponieważ strasznie wolno mi on chodzi i bardzo często się odłącza mam model E156G czy mogę zrobić by internet smigał jak błyskawica i żeby oczywiście się nie rozłączał jeśli jest taka możliwość to prosiłbym by ktoś napisał co mogę ewentualnie zrobić.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Maca1990 drugi raz piszesz o tym samym. Napisałam Ci wcześniej. Antena. Play ma coraz więcej użytkowników a nadajników nie przybywa tyle, żeby móc obsłuzyć wszystkich na dobrym poziomie.
- gigers
- Stały użytkownik forum
PLAY ON LINE 10 GB mam prawie od roku gdy podpisałem z nimi umowę wziąłem chiński modem E 169, nie używałem go ani razu ponieważ miałem AC 875 bez simlocka. Z E 169 zostałem się bardzo szybko na Allegro
. Na Sierze PLAY nigdy nie zerwał mi połączenia choć w niektórych miejscach była bardzo słaba jakość połączenia. Od wczoraj dzielę PLAY przez router WRTG54G3G-AT - połączenie również stabilne jeszcze ani razu samo się nie rozłączyło.
PS. Za 10 GB PLAY płacę 45 zł miesięcznie. Nie wiem czy tak jeszcze można - ale jak przyszedłem do PLAY to można było wypróbować internet przez 7 dni (lub 14 nie pamiętam) i zwrócić. Po 2 dniach od podpisania umowy, było się już stałym użytkownikiem PLAY. Dlatego najpierw wziąłem na normalnych warunkach jeden abonament, pod dwóch dniach następny na preferencyjnych warunkach a z pierwszego który wziąłem zrezygnowałem w dozwolonym terminie 7 dni.
Efekt zamiast 85 zł płacę 45

PS. Za 10 GB PLAY płacę 45 zł miesięcznie. Nie wiem czy tak jeszcze można - ale jak przyszedłem do PLAY to można było wypróbować internet przez 7 dni (lub 14 nie pamiętam) i zwrócić. Po 2 dniach od podpisania umowy, było się już stałym użytkownikiem PLAY. Dlatego najpierw wziąłem na normalnych warunkach jeden abonament, pod dwóch dniach następny na preferencyjnych warunkach a z pierwszego który wziąłem zrezygnowałem w dozwolonym terminie 7 dni.
Efekt zamiast 85 zł płacę 45

-
Spryciarz. 

-
- ### BAN ###
Niezły sposób na zaoszczędzenie kasygigers pisze:Efekt zamiast 85 zł płacę 45

-
Może tutaj znajdę pomoc 
Zamierzam kupić neta z PLAY opcję 10gb do tego modem e156g(sprzedawca poleca) lub e176g (wydaje się być szybszy itp).
Pytanie brzmi czy taki internet z takim modemem podłączonym do laptopa(Vista) będę mógł dzielić przez kabel lub wi-fi tak abym mógł sobie pograć na PlayStation3 w jakieś gry online?
Czy w ogóle taki internet jest na tyle dobry aby można było sobie pograć w gry online? (Wrocław wieżowiec ostatnie piętra dookoła nic większego niż 4piętra)
Sprzedawca poleca router huawei d100 jako rozwiązanie mojego problemu ale z natury nie ufam sprzedawcom więc pytam was

Zamierzam kupić neta z PLAY opcję 10gb do tego modem e156g(sprzedawca poleca) lub e176g (wydaje się być szybszy itp).
Pytanie brzmi czy taki internet z takim modemem podłączonym do laptopa(Vista) będę mógł dzielić przez kabel lub wi-fi tak abym mógł sobie pograć na PlayStation3 w jakieś gry online?
Czy w ogóle taki internet jest na tyle dobry aby można było sobie pograć w gry online? (Wrocław wieżowiec ostatnie piętra dookoła nic większego niż 4piętra)
Sprzedawca poleca router huawei d100 jako rozwiązanie mojego problemu ale z natury nie ufam sprzedawcom więc pytam was

- bob
- Guru bezprzewodowy
roki, u mnie było Orange + WRT54G3G + GT MAX HSPA + PS3 i można było online grać np. Grand turismo 5 prologue. Ale od dawna nie korzystam z takiego łącza do zabawy. Play to nie wiem...
-
Tzn. sugerujesz że jednak lepiej z routerem??bob pisze:roki, u mnie było Orange + WRT54G3G + GT MAX HSPA + PS3 i można było online grać np. Grand turismo 5 prologue. Ale od dawna nie korzystam z takiego łącza do zabawy. Play to nie wiem...
Ktoś próbował bez routera?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Bez routera to sobie nie wyobrażam tego wszystkiego. Inna sprawa, że ja jestem zmuszony korzystać z routera...roki pisze:Tzn. sugerujesz że jednak lepiej z routerem??
-
Można i bez routera. Po wifi albo po kablu roześlesz sygnał dalej. Wifi może być w trybie adhoc - to i nawet nie musisz Access Pointa kupować.