Czy złapie hsdpa ?
Moderator: Moderatorzy
Czy złapie hsdpa ?
Witam mam prośbę , czy mógłby ktoś zerknąc a mape iplusa i odpowiedziec mi na pytanie : czy złapię HSDPA , przy użyciu jakieś antenki. No i jaka to miałabybyć antenka no i jaki modem -- mam laptopa z pcimcia. Jestem przed wyborem modemu. Mój lapek acer. Lokalizacja gdzie będzie komp : Police zachodniopomorskie , ulica siedlecka. Dzięki i pozdrawiam .
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy złapie hsdpa ?
A co Ty nie możesz ??adnim pisze:czy mógłby ktoś zerknąc a mape iplusa i odpowiedziec mi na pytanie : czy złapię HSDPA

zerknąc mogę i zerkałem nawet ale nie znam się na tym i nie wiem czy ta odległosc która mnie dzieli od hsdpa jest odpowiednia , czy złapie dzięki jakiejs antenie
-
- ### BAN ###
A mógłbyś podać gdzie mieszkasz...? tzn. w jakim mieście..
No napisałem w pierwszej cześci postu : Police woj. Zachodniopomorskie , ulica Siedlecka
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Byc moze z dobra antena by Ci sie udalo..Ja mieszkalem kiedys 30 km od BTS-a Plusa UMTS i kiedys jak z niego korzystalem to jedna kreske mialem
Twoja ulica jest między 2 BTS'ami, jeśli obsługują hsdpa to powinno hulać
- LuKaSh
Na mapce w zalączniku wiadc ze ulica jest miedzy dwoma BTS-ami z literka G czyli GPRS..Jarek no.1 pisze:Twoja ulica jest między 2 BTS'ami, jeśli obsługują hsdpa to powinno hulać
Jarek no.1zobacz na mape Plusa jesli nie patrzyles, troszke kolega ma do HSDPA
Litera G na tej mapie nie zawsze mówi o gprs ale nawet z mapy Plusa nie wygląda to tak źle, myślę że kierunkowa antena załatwi problem
edit: do BTS ma w najgorszym przypadku ok.10-11km
edit: do BTS ma w najgorszym przypadku ok.10-11km
Ostatnio zmieniony 2008-02-22, 16:49 przez Jarek no.1, łącznie zmieniany 2 razy.
- LuKaSh
Jarek no.1 pisze:Litera G na tej mapie nie zawsze mówi o gprs ale nawet z mapy Plusa nie wygląda to tak źle, myślę że kierunkowa antena załatwi problem

-
- Mistrz bezprzewodowy
Przede wszystkim sprawdź na jakimś telefonie 3G z wymuszonym trybem UMTS na zewnątrz, czy jest chociaż 1kreska zasięgu. Inaczej nie ma sensu nastawiać się na HSDPA jeśli nic tam do ciebie nie dolatuje. Możesz przecież być zasłonięty przez szereg budynków od strony nodeB.
-
- Stały użytkownik forum
Zgadzam sie z @Ufo atakuje. Zabawa w anteny przy umts/hsdpa i utrzymanie stabilnego polaczenia mozna zaczac jak chociaz lapiesz jedna kreske. Jak nic nie ma, to zazwyczaj zadna antena nie pomaga.