Mam Acera 4000 wraz z dodatkowo podłączanym BT. Skonfigurowany za pomocą aplikacji IVT Corporation BlueSoil. To odnoście możliwości kompa a teraz do problemu.
A mianowicie mam dwa telefony Nokia 6230i oraz SE K800i. I mam problem z tym drugim a mianowicie nie mogę połączyć sie do netu za jego pomocą. korzystam z opcji Iplus w abonamencie. I nie wiem jak ugryźć ten problem gdyż na mojej noki wszystko jest ok tzn
Gdy podłączam sie do Iplusa za pomocą Noki wszystko gra i huczy. Net choć wolno chodzi to jednak chodzi. BT DUN Connection wskazuje mi szybkość 115,2 kb/s. Wiedzialem ze tego i tak nie przeskoczę gdy mieszkałem w Bartoszycach ale teraz sprowadziliśmy sie do Wrocławia i zamieszkałem na ulicy CZajkowskiego. Wiec postanowiłem ze przyspieszę sobie neta i zakupiłem telefonik K800i z którym mam problem gdyż nie mogę go podłączyć i nie wiem w czym problem
Wszystkie czynności wykonuje jak w Noki tzn włączam Bluesoila wyskakuje mi okienko wciskam słoneczko, które po chwili wyłapuje mi aktywnego K800i. Dalej postępuje tak jak z nokią wiec wciskam ikonkę telefonu BT Dialup Networting Service i pojawia mi sie napis Connected. Wiec myślę ze wszystko jest ok. Ale nie jest. Gdyż nie mogę sie połączyć z internetem. Probowałem już chyba wszystkiego. Ze strony SE ściągnąłem automatyczna konfiguracje telefonu a gdy to nie pomogło ściągnąłem ze strony Plusa. Co jest zastanawiające na wyświetlaczu SE mam ikonkę jakoby połączył sie z Internetem czyli Ikonkę UMTS taka 2 z brzegu w lewym górnym rogu ale BT Dialup pokazuje tak jak na nokii 115 kb/s. A ikona od BT ma niebieska kropkę co sygnalizuje ze również jest podłączony. I rzeczywiście jest bo pliki i inne rzeczy mogę przesyłać a nie mogę korzystać z netu.,
Sprawdziłem na stronie Plusa i w miejscu gdzie teraz jestem mam teoretycznie zasięg UMTS tylko jak z niego skorzystać

W tej chwili pisze do was z Nokii niby starszy telefon ale działa .... poradźcie coś...