Stało się. Od wczoraj korzystam z Orange Free (choć do czerwca mam też iPlusa) i zauważyłem kilka irytujących mnie rzeczy. A mianowicie chodzi mi o kompresję danych w OF, która uniemożliwia praktycznie korzystanie i oglądanie stron rozbudowanych graficznie. Wysłałem wiadomość do BOKu, lecz nie wiadomo kiedy odpowiedź nadejdzie, więc postanowiłem się zwrócić do Was.
Wiem, że w iPlusie mogłem sobie kompresję włączyć, bądź wyłączyć z poziomu strony iPlus Optimizer, natomiast tutaj nie wiem co zrobić, aby strony się wyświetlały normalnie, przeszukałem forum, przeczytałem co miałem przeczytać i... nic. A ciągłe wciskanie "Shift+A" mnie nie bawi.
Co poradzicie w tej sprawie? Przeczytałem gdzieś, że komuś naliczyli ok. 3000 zł za korzystanie z jakiegoś VPNu, więc w grę wchodzą tylko bezpłatne rozwiązania. A jeżeli nie da się nic zrobić, to może da się wywalczyć rezygnację z umowy, bo tam nic nie wspominają o tym, że strony się będą szybciej otwierały, lecz kosztem ich jakości.
Widzę, że chyba się pospieszyłem z tym Orangem, bo po złożeniu rezygnacji w Plusie i złożeniu zamówienia w sklepie internetowym ukazała się informacja na stronie UKE, że u mnie w miejscowości po prawie 2 latach moich walk o transmisję EDGE takowa technologia się pojawi (tzn. jest pozwolenie ze strony UKE na taką technologię, lecz problem w tym kiedy to pozwolenie wejdzie w życie)

Bardzo był bym wdzięczny, gdyby ktoś udzielił mi odpowiedzi w tej sprawie, tzn tej kompresji.
Załączam również zrzuty ekranu wyświetlanych stron na iPlusie (lepsza jakość) i na Orange Free (gorsza jakość).
Orange Free:

iPlus:

EDIT:
Z tego, co mi wiadomo, to można chyba przez 7 dni od zakupu zrezygnować z usługi. Wiecie coś na ten temat?