http://jkkmobile.blogspot.com/2007/12/h ... -asus.html
Moderator: Moderatorzy
Ja także. Bardzo ciekawy pomysł. Może ktoś się pokusi o taki opis u nas na forum w naszym języku?canidy pisze:Przyznam, że jestem pod wrażeniem
Z jakąć kartą formatu pendrive łatwiej chyba by było...do tego antena w obudowę matrycybob pisze: tu opis jak sobie zrobić samemu wewnętrzną kartę 3g:
Masz w pełni rację, czekam z zaciekawieniembob pisze:Czego BliSki, nie może się już doczekać bo lubi takie nowinki.
Mobilność to dla mnie łączność. Więc to musiało się tak skończyć...Mobility means mobile connectivity to me. So this had to be done..
Musiałem tu wyciąć 3mm dziurę w plastiku.I needed to cut 3mm of plastic away here.
i około 3mm kawałek z tej cienkiej plastikowej ścianki.and about 3 mm slice from this thin plastic wall.
To tu to otwarty modem ZadaCOM 3G+ HSDPA.This is ZadaCOM 3G+ HSDPA modem opened.
Po odlutowaniu złączek przylutowałem kabelki tak jak widać na obrazku.After desoldering connectors away I soldered these wires as shown here.
Slot na kartę SIM... Wszystko śmiga... Tylko surfować!SIM card slot... All working... Surf is up!
Mod działa na każdym EeePC bez dodatkowego slotu PCIE (więc nie działa z modelem 8G (slot PCIE "trzyma" dysk SSD 8GB) i nie jest go tak łatwo zrobić na pierwszych modelach 4G ze złączem PCIE (musiałbyś wyciąć ok. 20mm kawałek płytki drukowanej żeby się zmieściło))This mod works on any eee pc without the extra pcie slot. ( so it's not good for 8G models ( pcie slot has that 8g ssd drive ) and not as easy on first 4g models with pcie connector in place ( you would need to cut 20 mm of from the pcb to make it fit) )