http://pixdaus.com/pics/1220383421TSpyDmQ.jpg
Jak ktoś ma inne ciekawe linki z takimi obrazkami, to chętnie pooglądamy

Byle były w granicach regulaminu i netykiety.
Moderator: Moderatorzy
Poważnie?JasY pisze:Te trzy ostatnie obrazki to chyba ruszające się gify
Ale w co?JasY pisze:Gdyby nie to, że widziałem takie obrazki na żywo to bym nie uwierzył:)
W to, że to nie animowane gifybob pisze:Ale w co?
Dziękuję Ci Jo_gurt i ja.michal, bez Was jeszcze długo bym się zastanawiał bo to prawdziwa nowość.Jo_gurt pisze:W to, że to nie animowane gify
Wpisać magiczne oko w google. Tak nazywały sie książki z tymi obrazkami.BliSki pisze:Zatem kto ma inne tego typu obrazki?
I o to chodziło. Tej nazwy nie znałem.Sundance_kid pisze:magiczne oko
Już widziałem to na innym forum i dla mnie obraca się tylko w prawo.KrissTofferr pisze:Natrafiłem na bardzo ciekawą iluzję optyczną. Nie jest to autostereogram ale myślę że i tak pasuje do tego tematu
Dzięki tej animacji przekonałem się jak niejednoznacznie interpretujemy ruchomy obraz.
Jak raz zauważysz "wahadło" to zmiany kierunku są już bardzo proste. Poza tym im większy jest cały obraz tym łatwiej jest skupić wzrok na paluchu. Dlatego podałem link do oryginalnej animacji.Jaco pisze:Już widziałem to na innym forum i dla mnie obraca się tylko w prawo.
Ja napisałemKrissTofferr pisze:Dlatego podałem link do oryginalnej animacji.
. Nie przeczę że komuś kręci się tak czy inaczej.Jaco pisze:dla mnie
Jaco pisze:Nie przeczę że komuś kręci się tak czy inaczej.
Tak samo ja. Wpatrywałem się w to jakieś dwie minuty i nie widzę, żeby tancerka obracała się w drugą stronęJaco pisze:dla mnie obraca się tylko w prawo.
Może spróbuj tak: zasłoń tancerkę innym oknem tak żeby widzieć tylko nogi bez rąk. Jak będzie mniej punktów odniesienia to umysł łatwiej się pomyli.YaHooo pisze:Wpatrywałem się w to jakieś dwie minuty
Zatem jesteś zakręcony. Tylko nie próbuj wyginać łyżek bo to niemożliwe...bob pisze:faktycznie działa tzn. kręci się w obie strony.
Możliwe sam sprawdź.KrissTofferr pisze:Tylko nie próbuj wyginać łyżek bo to niemożliwe...
Wreszcie.KrissTofferr pisze:Zatem jesteś zakręcony.
A może trzy Warki i tancerka nawet przewroty będzie robiła?KrissTofferr pisze:Może spróbuj tak:
Otóż to.bob pisze:A może trzy Warki i tancerka nawet przewroty będzie robiła?
Teraz to widzę i nawet umiem zrobić by widzieć czasem ruch w lewo a po chwili zobaczyć ruch w prawoKrissTofferr pisze:Może spróbuj tak: zasłoń tancerkę innym oknem tak żeby widzieć tylko nogi bez rąk. Jak będzie mniej punktów odniesienia to umysł łatwiej się pomyli.
Czyli ja jestem mniej zakręconyKrissTofferr pisze:Zatem jesteś zakręcony.
Niestety nie mam pod ręką, więc nie spróbujębob pisze:A może trzy Warki i tancerka nawet przewroty będzie robiła?
bob pisze:A może trzy Warki i tancerka nawet przewroty będzie robiła?
I tym oto stał się YaHooo zakręconym.YaHooo pisze:Teraz to widzę i nawet umiem zrobić by widzieć czasem ruch w lewo a po chwili zobaczyć ruch w prawo![]()
Ależ bardzo dziękuję i czuję się bardzo wyróżniony tym, że wstąpiłem do tego jakże elitarnego grona zakręconychKrissTofferr pisze:I tym oto stał się YaHooo zakręconym.