Witam, mieszkam za granicą (we Włoszech) i za blisko tydzień bede sie przeprowadzał do miejsca gdzie nie bedzie mnie stac już na opłacanie adslu, a jest mi potrzebny dostep do internetu na poziomie sprawdzania poczty, czytania portali i sciagania plików 10kb/s
Dlatego wiem że najlepszym rozwiazaniem byłby jakiś modem pci lub usb (nie wiem w sumie co za roznica, usb wygodniejsze ale co z tego jak mam komputer stacjonarny), z racji tego że nie mam za dużo kasy potrzebuje jakiegoś taniego i dobrego modelu, wiadomo że cena idzie w parze z jakością ale tak naprawde nie wiem na co zwracać uwage..
Wiec mysle ze najważniejsze żeby był dobry zasieg i brak problemow z podlaczaniem, przede wszystkim, bo jak napisałem nie potrzebuje szybkiego internetu zreszta gdybym chciał to z pewnoscia musialbym zainwestowac w jakiegoś operatora i abo a tego na razie nie chce, jak sie ustabilizuje tam (za miesiac, dwa, trzy lub rok

) to po prostu wykupie lokalny adsl.
Na ebayu jest duzo ofert noname'owych modemów a wolałbym jednak coś porządnego i pewnego.
W temacie sieci bezprzewodowych jestem totalnie zielony wiec prosze o zwracanie sie do mnie jak do laika
edit:
Tani mam na mysli DO 20 euro, ale to gdyby naprawde oplacalo mi sie tyle 'doplacic', tak naprawde im mniej tym lepiej oczywiscie nie do przesady
Chyba że nic o przyzwoitej jakosci w tej cenie nie wyłapie to powiedzcie.