Jak połączyć dwa kable H155 w jeden?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak połączyć dwa kable H155 w jeden?
Chcę przedłużyć kabel typu H155 łącząc go z drugim o tych samych parametrach. Na razie są połączone na krótko(splecione) i internet czasem jest a czasem nie ma. Gdy już jest to wszystko chodzi jak powinno. Czasem działa praktycznie cały dzień, a czasem wcale. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Gdy sprawdzam dostępność sieci moją zawsze wykrywa, ale nie zawsze chce się połączyć. Znacie jakiś dobry sposób na połączenie tych kabli tak żeby internet chodził jak należy? Z góry wielkie dzięki.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jak połączyć dwa kable H155 w jeden?
Ja sugeruję kupić kabel takiej długości aby go nie łączyć. Lepszego rozwiązania nie widzę. Na każdym łączeniu są straty i dlatego tak ci działa.ratinello pisze:Znacie jakiś dobry sposób na połączenie tych kabli tak żeby internet chodził jak należy?
-
- Początkujący użytkownik forum
Właśnie chcę tego uniknąć. Są jakieś złączki czy coś w tym stylu do łączenia kabli?
- wikara
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A może zarobienie kabelka z jednej strony wtykiem rp-sma/m a z drugiej rp-sma/ż i złączenie i lepsze niz łączenie prowizoryczne a koszt około 5zł
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Może tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=47268#47268 coś znajdziesz ale ja osobiście bym kupił nowy kabel.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście. Bardzo trudno wykonać jest dobry lut na kablu antenowym aby dawał małe straty. Założenie dwóch wtyków męskiego i żeńskiego tego samego typu powinno być najlepszym wyjściem w takiej sytuacji.wikara pisze:lepsze niz łączenie prowizoryczne a koszt około 5zł
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Odnawiam ten temat.
Kupiłem antene panelową 12 dBn z kablem 1m i SMA na końcu potrzebuję dosztukować kabel 8m ....... czy jak odetnę ta złączkę i zlutuje porządnie linkę-rdzeń potem izolacja i połaczenie oplotów przez lutowanie to będą straty ?
Jeśli tak to ile ?
Antena jest nowa i zaplombowana więc nie mogę przylutować kabel bezpośrednio do płytki anteny odrzucając ten odcinek 1m
Kupiłem antene panelową 12 dBn z kablem 1m i SMA na końcu potrzebuję dosztukować kabel 8m ....... czy jak odetnę ta złączkę i zlutuje porządnie linkę-rdzeń potem izolacja i połaczenie oplotów przez lutowanie to będą straty ?
Jeśli tak to ile ?
Antena jest nowa i zaplombowana więc nie mogę przylutować kabel bezpośrednio do płytki anteny odrzucając ten odcinek 1m
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A nie lepiej zastosować jakiś przedłużacz niż kombinować z lutowaniem
Straty wiadomo na pewno jakies będą zarówno na złączkach jak i wtedy gdybyś to lutował 

-
- Stały użytkownik forum
W lutowaniu jestem dobrysp6huk pisze:A nie lepiej zastosować jakiś przedłużacz niż kombinować z lutowaniemStraty wiadomo na pewno jakies będą zarówno na złączkach jak i wtedy gdybyś to lutował

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jak zlutujesz idealnie współosiowo i odtworzysz ekran to jeszcze ujdzie w wifi.7dziadek pisze:W lutowaniu jestem dobry
- wojteks
- *** Administrator ***
Żebyś cudownie polutował to ekranu nie zrobisz jak w kablu. Polecam jednak złączki dedykowane do konkretnego kabla.7dziadek pisze:ale jak nie ma róznicy w stratach lutowanie czy przedłuzacz to wolę lutowanie ?
Nie pomagam na PW!