Huawei E160G problem z połaczeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E160G problem z połaczeniem
Witam
Zakupiłem ostatnio Huawei E160G i internet iplus do tego zewnetrzna antena.
Od miejsca z którego sie łącze sa 2 nadajniki w odległosci 4 km.
Mobile Partner pokazuje mi siłe sygnału 90-99% EDGE
Problem mam taki że jak próbuje pograc w jakies gry sieciowe to po 10-15 min rozłancza mnie z serwerami
Niby modem sie nie rozłancza ale transfery in/out spadają do 0
Nadajniki raczej nie są przeciażone bo dzień/noc nie ma róznicy ta sama historia
Jaka może być przyczyna - soft ?
Czy ktoś może ma jakies pomysły bo ja już kombinowalem na każdy sposób
Dzieki z góry za rady
Zakupiłem ostatnio Huawei E160G i internet iplus do tego zewnetrzna antena.
Od miejsca z którego sie łącze sa 2 nadajniki w odległosci 4 km.
Mobile Partner pokazuje mi siłe sygnału 90-99% EDGE
Problem mam taki że jak próbuje pograc w jakies gry sieciowe to po 10-15 min rozłancza mnie z serwerami
Niby modem sie nie rozłancza ale transfery in/out spadają do 0
Nadajniki raczej nie są przeciażone bo dzień/noc nie ma róznicy ta sama historia
Jaka może być przyczyna - soft ?
Czy ktoś może ma jakies pomysły bo ja już kombinowalem na każdy sposób
Dzieki z góry za rady
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E160G problem z połaczeniem
A jak przeglądasz strony w internecie, ewentualnie coś ściągasz długo to też takie rzeczy się dzieją? Bo być może to wina sieci, ewentualnie modem podczas wytężonej pracy może się przegrzewać.qart79 pisze:Problem mam taki że jak próbuje pograc w jakies gry sieciowe to po 10-15 min rozłancza mnie z serwerami
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Modem sie nie grzeje w ogole.
To nie są jakies niesamowite transfery raczej pare kilo.
To nie są jakies niesamowite transfery raczej pare kilo.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli może to być wina sieci. A próbowałeś patrzeć na ustawienia oszczędzania energii dla modemu oraz portów/koncentratorów USB w Menadżerze Urządzeń windows? Masz możliwość podłączyć telefon do komputera i wykorzystać go jako modem?
Pozdrawiam YaHooo 

-
Mam taka teorie nie wiem czy słuszna
Antena podłaczona do E160 jest dookólna i jak mam 2 nadajniki po przeciwnych stronach oddalone o 4 km to może te zrywanie sygnału jest spowodowanie przeskakiwaniem modemu z nadajnika na nadajnik.
Może w moim przypadku bardziej by sie sprawdziła antena kierunkiwa tak żeby wybrac tylko jesden konkretny. Co o tym myslicie ?
Antena podłaczona do E160 jest dookólna i jak mam 2 nadajniki po przeciwnych stronach oddalone o 4 km to może te zrywanie sygnału jest spowodowanie przeskakiwaniem modemu z nadajnika na nadajnik.
Może w moim przypadku bardziej by sie sprawdziła antena kierunkiwa tak żeby wybrac tylko jesden konkretny. Co o tym myslicie ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bardzo możliwe. Teoretycznie modem powinien się przełączyć do innego nadajnika bez żadnego bólu. jednak czasem jest tak, że się zawiesza połączenie. Zatem to może być przyczyną problemów.qart79 pisze:dookólna i jak mam 2 nadajniki po przeciwnych stronach oddalone o 4 km to może te zrywanie sygnału jest spowodowanie przeskakiwaniem modemu z nadajnika na nadajnik.
Bardzo dobry pomysł, chyba nawet w takim przypadku wystarczy ATK-10, jak na dookólnej masz wysoką moc sygnału.qart79 pisze:bardziej by sie sprawdziła antena kierunkiwa tak żeby wybrac tylko jesden konkretny.
Pozdrawiam YaHooo