Kupilem kilka dni temu internet bezprzewodowy blueconnect, mam modem Huawei Mobile Connect Expressm, model e870. Podlaczylem go do mojego komputera i lampka swiecila na zielono, predkosc jaka mi wyswietlilo to "236,8 Kb/s". U mojej dziewczyny, ktora mieszka w sasiedniej miejscowosci (w linii prostej to jakies 4-5 km) lampka w urzadzeniu (ma identycznie to samo) swieci na niebiesko i ma predkosc "7,2 Mb/s", jej internet chodzi nieporownywanie lepiej. Chcicialbym sie dowiedziec czy jest takie urzadzenie - i jezeli tak to jakie, ktore moglbym zamontowac np na dachu lub pietrze (mieszkam w domku jednorodzinnym, wysokosc ok 11 m) i jezeli bedzie to koniecznie podlaczyc je do produ - zeby moj komputer laczyl sie z nim, a nastepnie z jakas antena, ktora bedzie mi dawala ta lepsza predkosc (niebieska lampka w urzadzeniu) - ale nie chcialbym musiec podlaczac do mojego komputera jakichs dodatkowych kabli - tzn zeby polaczyc go z ta antena, bo jakies cos na USB moze byc. Prosze o pomoc, pozdrawiam

-------------------------------------------------------
Znalazlem w internecie informacje dot. najblizszego nadajnika z Ery - jest to w mojej miejscowosci, w linii prostej ok 1 km (troche mniej), takie informacje:
Siec: Era
Czestotliwosc: 900
LAC: 5201
Sektory: 127
Liczba BTS'ow: 1
Mam nadzieje, ze pomoze to w rozwiazaniu mojego problemu