[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-04-07, 16:07 ]
Wydzielone z: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=170716#170716
Moderator: Moderatorzy
Rozumiem, że moderatorów ta zasada nie dotyczy?Jaco pisze:atasco, czytałeś regulamin przy rejestracji na forum? Zdania zaczynamy z dużej litery. A ty co
Jeśli nie zauważyłeś kolega Jaco zaczął zdanie zwracając się do Ciebie po nicku, który zaczyna się z małej litery.atasco pisze:Rozumiem, że moderatorów ta zasada nie dotyczy?
DokładnieBlido pisze:Jeśli nie zauważyłeś kolega Jaco zaczął zdanie zwracając się do Ciebie po nicku, który zaczyna się z małej litery.
Już nie muszę bo jak widać pouczenie skutkujeatasco pisze:W związku z tym jeśli masz jeszcze jakieś zastrzeżenia to proszę o pm, byśmy już nie zaśmiecali wątku.
Niektórzy muszą i się odechciewa.viktor pisze:Omijam wątki o takiej zawartości po prostu nie czytam.
Dorzuć do tego w kółko i wszędzie powtarzane "dokładnie"viktor pisze:Takie chełpienie się i stosowanie skrótów anglojęzycznych "offtopujesz" prive weekendy, futbolówka, i takie inne bzdety powtarzane na zasadzie owczego pędu
Dokładnie.paszczak pisze:Dorzuć do tego w kółko i wszędzie powtarzane "dokładnie"
Dokładniebob pisze:Ale dlaczego?
Ja złośliwy?bob pisze:jesteś trochę złośliwy. Ale dlaczego?
Nie gwarantuje bo gwarancja leży w treści i w pewnych kanonach przyjętych przez ogół. Złem dobrego nie naprawisz bo dobre rozwiązania nie są tak dobre a złe nie są aż tak złe. We wszystkim trzeba znaleźć złoty środek.paszczak pisze:Przywiązanie do określonych słówek nie gwarantuje jakości w dyskusji
Mi się nóż w kieszeni otwiera kiedy ktoś stosuje angielskie skróty takie jak LoL czy ROTFL nie znając ich znaczenia lub jako epitet, w dodatku odmieniając przez przypadki, np. ty lolu, ty rotfluJo_gurt pisze:I wszędobylski "żal", ale nie za coś a jako epitet
Problem z tym taki, ze ucza w szkolach, ze nie zaczyna sie zdania od wlasnie. Zapewne dlatego ucieczka na dokladnie.paszczak pisze:Już nie mogę po prostu.
Jest tyle normalnych zamienników, choćby polskie właśnie
Dokladnie...bob pisze: We wszystkim trzeba znaleźć złoty środek.
Że co?BliSki pisze:Zapewne dlatego ucieczka na dokladnie.
Pisałem to z PDA, mam przetłumaczyć?bob pisze:Że co?
Masz tu na myśli to "dokładnie"?bob pisze:drażnią mnie wpisy bez wielkich liter na początku zdania ale nie można przesadzać jeśli chodzi o ściganie za potoczny język
Dokładnie...BliSki pisze:Masz tu na myśli to "dokładnie"?
W przypadku człowieka, który tak mówi - podejrzewam, że twoje skojarzenia nie bardzo się mijają z prawdąSundance_kid pisze:Kojarzy mi sie albo z dmuchana lalka albo z czyms pustym.
Ja nie wyobrażam mówić do swojej dziewczyny lalka.Sundance_kid pisze:A mnie sie nie podoba nazywanie swojej partnerki lalka.
Samo słowo partnerka jest jakimś dziwadłem, niewiele osób używa słów mąż / żona, narzeczona, kochanka, utrzymanka, wszędzie jest niezastąpiony partner(ka). Słowo konkubina pojawia się chyba wyłącznie w sądach, nawet prostytucja została zastąpiona sponsoringiem. Gdzie się podziało słowo alfons - partner prostytutki w interesach?Sundance_kid pisze:A mnie sie nie podoba nazywanie swojej partnerki lalka
Kobiety się nigdy nie zrozumiepaszczak pisze:Na koniec pytanie: dlaczego wiele kobiet słysząc o sobie słówko na d... odbiera to jako komplement?
Walka z dyskryminacją płcipaszczak pisze:Samo słowo partnerka jest jakimś dziwadłem, niewiele osób używa słów mąż / żona, narzeczona, kochanka, utrzymanka, wszędzie jest niezastąpiony partner(ka).
Wprowadzają to takie "piosenkarki" na D...paszczak pisze:dlaczego wiele kobiet słysząc o sobie słówko na d... odbiera to jako komplement?
bob pisze:Wprowadzają to takie "piosenkarki" na D...
Niestety nic się chyba już na to nie poradzi (widze, że żeby być na bierząco to się musze łaciny nauczyć, na szczęście są google)bob pisze:O tempora! O mores!
Rady nie damy.Niestety nic się chyba już na to nie poradzi
Pewne rzeczy jeszcze ze szkoły pamiętam ale nie jest tego wiele.krystianb pisze:widze, że żeby być na bierząco to się musze łaciny nauczyć