Jestem nowy na forum ale wcześniej czytałem jako "gość" teraz z racji że nie znalazłem rozwiązania mojego problemu pisze na forum bo licze że ktoś będzie mógł mi pomóc...
Objawy są takie że modem iPlus (oczywiści w sieci Plus z pełnym abonamentem na dane bez ograniczeń transferu itp.) łączył się w HSDPA tam gdzie było to dostępne a w innych technologiach jeśli nie mógł w tej najszybszej.
Od jakiegoś czasy mniej więcej 2 tygodnie pomimo że telefon z tą samą kartą SIM wykrywa HSDPA modem nie chce przejść w ten tryb.
Nie wiem co jest grane bo nic nie majstrowałem w sterownikach ani w ustawieniach i na innym komputerze w tym miejscu ma ten sam problem, nagle przestał wykorzystywać HSDPA.
Szukając odpowiedzi próbowałem znaleźć źródło problemu dostępnym metodami ale bez efektu już nawet przełączałem porty COM zmieniałem ustawienia wymuszania technologi w top_netinfo i nic zero efektu.
Co najciekawsze sprawdzając informacje o BTS okazywało się że nie ma takiego nadajnika co miałby LAC:11006 i jednocześni CID:4009 w sieci Plus w Warszawie (chodzi mi o ul. Grochowską) a tu właśnie go używam, na tym samym biurku wcześniej było OK a teraz taka kiszka.

Reinstalacja sterowników też nic nie dała... chyba że ktoś ma sprawdzone starsze wersje to chętnie zamienię, nie wiem co mam myśleć o wgraniu dashbord'u (czy jak to się tam pisze) bo czytałem że można w ten sposób uwalić modem....
Może który z kolegów będzie miał pomysł jak go uzdrowić bo ostatecznością jest dla mnie oddanie go do serwisu i czekanie tygodniami na efekty ich pracy....