- Najlepiej cos na usb
- koniecznie bez simlocka
- 'Samoinstalujacy' sie soft mile widziany + program do obslugi polaczen
- dostepny w przeciagu -1-3 dni
baton pisze:- Najlepiej cos na usb
[...]
- 'Samoinstalujacy' sie soft mile widziany + program do obslugi polaczen
Chyba każdy Huawei na USB spełnia te warunki. Ja akurat używam pożyczonego E160g i jedyne zastrzeżenie jakie można do niego mieć, to takie, że ma niestandardową obsługę kodów USSD i normalne programy do obsługi połączeń tych kodów nie obsługują, ale ostatnie wersje programu Top-NetInfo już nawet z tym sobie dają radę.
- koniecznie bez simlocka
Warto wiedzieć, że w Krakowie jest gość, który od ręki simlocki z modemów zdejmuje.
tomok7 pisze:Tak z ciekawości ciekawe jak w zimę przy -15 stopniach
Ja tak ćwiczyłem dość długo nawet przy ujemnych temperaturach poczta GG ,forum,jak miałem płatności modem czajna w obudowę za okno bo za oknem jest 3G. Czas pracy do 2 godzin.Modem potem wyłączałem i w warunkach pokojowych osiągał temperaturę otoczenia.Nadal jest sprawny karta też
Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
To jeszcze dobrze, bo trzeba uważać jak go się przenosi z minusowej temperatury do pokojowej momentalnie robi się woda na modemie i ciekawe co tam w środku jego
Moj kolega był w Anglii niedawno
No i jak wrócił ( zima to była ) włącza kompa a z niego aż iskry polecały przedtem włączył grzejnik elektryczny pewnie się woda skropliła na płycie głównej i taki efekt tego był
Komp leży gdzieś w szafie szmitz, nie szkoda Ci modemu ?
tomok7 pisze:bo trzeba uważać jak go się przenosi z minusowej temperatury do pokojowej momentalnie robi się woda na modemie i ciekawe co tam w środku jego
Też podobnie się dzieje, dlatego nie wolno go od razu podłączać do komputera
Moim zdaniem nie warto. No chyba, że zależy ci na dl 'do 7,2mbit' i uploadzie 'do 5,5mbit'
bo focisz i wysyłasz 30mb rawy na serwer...
Zwykły chiński huawei e160/e156g do wyrwania za 160-170zł jest jak najbardziej ok. Fakt, że firma w kwestii supportu leży po całości, ale sprzęt działać, działa.
Tak ten Sierra Compass 885 to zapewne dobry sprzęt, sam chciałem go kupić tylko w Niemczech nie jest dostępny, nawet na ebay go niema.
A jak mam pisać ponownie na allegro do jakiegoś sprzedawcy czy do Niemiec wyślę, to chyba się nie opłaca czytać ponownie ''do szwabów nie wysyłam''.
No cóż dziwne i przykre to trochę dla mnie było, i niestety prawdziwe.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
No dziwne to, mieszkając tutaj próbuję zmieniać obraz Polaka, i chciałbym aby stosunki Polaków i Niemców się polepszyły, ale aby to się stało muszą dwie strony współpracować.
Wciąż dużo osób ma zły obraz i opinie o Niemcach i tak samo Niemcy o polakach, wiele ludzi w Polsce opiera się na historii i uważa Niemcy za największego wroga.
Pewnie lata jeszcze miną zanim to się zmieni, jeżeli w ogóle się to kiedyś zmieni...Mam nadzieję, że tak, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”