Dell Inspiron 1525 + wbudowany modem Globtrotter
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dell Inspiron 1525 + wbudowany modem Globtrotter
Witam,
Przeczytałem całe forum na temat modemów firmy option ściągałem chyba wszystkie możliwe sterowniki i nic.
Mam internet mobilny z Orange. Laptop zakupiony z aktywacją Dell inspiron 1525. System Vista Home Premium
Przeinstalowałem system i za żadne skarby nie mogę połączyć się z netem.
Jak próbuję się połaczyć za pomocą aplikacji globetrotter connect v2.3.0.630 zaraz wyskakuje bład "The connection has failed. [0x84000011]" pomimo że na dole aplikacji napisane jest "Registered to Orange".
Mam też zainstalowaną aplikację którą dostałem od Orange. Aplikacja modem widzi ale połączyć się też nie może wyskakuje błąd 619 "nie można nawiązać połaczenia lub połączyć się ze zdalnym komputerem..." lub nie można nawiązać połączenia Żaden z punktów dostępowych nie jest dostępny.
Nie mam już pomysłów. Windows zaktualizowany. Próbowałem odpalić przez apliakcję iplus manager tylko on nie widzi wbudowanego modemu.
Macie może jakiś pomysł na to bo ja już wymiękam.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Przeczytałem całe forum na temat modemów firmy option ściągałem chyba wszystkie możliwe sterowniki i nic.
Mam internet mobilny z Orange. Laptop zakupiony z aktywacją Dell inspiron 1525. System Vista Home Premium
Przeinstalowałem system i za żadne skarby nie mogę połączyć się z netem.
Jak próbuję się połaczyć za pomocą aplikacji globetrotter connect v2.3.0.630 zaraz wyskakuje bład "The connection has failed. [0x84000011]" pomimo że na dole aplikacji napisane jest "Registered to Orange".
Mam też zainstalowaną aplikację którą dostałem od Orange. Aplikacja modem widzi ale połączyć się też nie może wyskakuje błąd 619 "nie można nawiązać połaczenia lub połączyć się ze zdalnym komputerem..." lub nie można nawiązać połączenia Żaden z punktów dostępowych nie jest dostępny.
Nie mam już pomysłów. Windows zaktualizowany. Próbowałem odpalić przez apliakcję iplus manager tylko on nie widzi wbudowanego modemu.
Macie może jakiś pomysł na to bo ja już wymiękam.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Dell Inspiron 1525 + wbudowany modem Globtrotter
Może spróbuj odinstalować wszystkie programy od modemu zainstaluj sam sterownik od Globetrottera , zrób połączenie Dial-up nr to *99***1#
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Na tym modemie nie da się zrobić klasycznego dialup, bo jest widziany jako karta sieciowa, można ją skonfigurować: tu wszyskie sposoby http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=74231#74231 ja zaproponuje 2 http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805zazaza22 pisze: zrób połączenie Dial-up nr to *99***1#
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
co dalej z konfiguracją
Ten modem jest widoczny w menedzerze urządzeń w 3 miejscach w modemach w kartach sieciowych oraz w porty (com i lpt)
Wpisałem wszystko tak jak polecałeś tym drugim sposobem i teraz co?? połączenie dial up dopiero?
Pórbuje różnych połaczeń i cały czas nic
Wpisałem wszystko tak jak polecałeś tym drugim sposobem i teraz co?? połączenie dial up dopiero?
Pórbuje różnych połaczeń i cały czas nic
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Samo się powinno lączyć, połączenie lan(vista) lub wlan (xp) powinno być aktywe, może firewal blokuje? Sprawdzałeś czy karta sim jest aktwyna (można się połączyć z netem przez inne urządzenie) Aha jaki poziom sygnału wyświetla gt connect w diagnostyce.zazaza22 pisze:Wpisałem wszystko tak jak polecałeś tym drugim sposobem i teraz co??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
problemów ciąg dalszy
firewall wyłaczony (windowsowy) innych nie ma bo to świeży windows. nie mam jak sprawdzic dzis czy jest aktywna bo nie mam innego urzadzenia. ogolnie globtorotter connect odinstalowałem zostawiłem stery. prtóbowałem utworzyc polaczenie telefoniczne i kazde inne możliwe w tej głupiej Viście.
Później znowu zainstalowałem oprogramowanie od orange BE v8 i jest ciagle to samo jak zaznacze automatyczny wybór to probuje się łaczyć z hotspotem i pisze że nie ma w okolicy a jak wybiore ze ma się łączyć normalnie to bład 619 i koniec.
Tracę już nadzieje na uruchomienie tego szmelcu i nikomu nie polecam.
Jak ktoś ma jeszcze jakies pomysly cokolwiek prosze o rade. wypróbuję każdą drogę.
Później znowu zainstalowałem oprogramowanie od orange BE v8 i jest ciagle to samo jak zaznacze automatyczny wybór to probuje się łaczyć z hotspotem i pisze że nie ma w okolicy a jak wybiore ze ma się łączyć normalnie to bład 619 i koniec.
Tracę już nadzieje na uruchomienie tego szmelcu i nikomu nie polecam.
Jak ktoś ma jeszcze jakies pomysly cokolwiek prosze o rade. wypróbuję każdą drogę.
Ostatnio zmieniony 2009-06-14, 16:44 przez zazaza22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
zazaza22 telefonu nie masz żeby spróbować z tą kartą?
-
chodzi tylko o to żeby odpalić w telefonie i spradzić czy sie zaloguje do sieci??
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
zazaza22 no mniej wiecej. Jaki telefon? Może spróbuj zrobic połączenie modemowe.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Domyślnie nie ale jak ktoś chce to doinstaluje sterownik emulatora modemu i zadziała.krystianb pisze:Na tym modemie nie da się zrobić klasycznego dialup,
-
a jak i skad wziac emulator?
przelozylem karte do komorki i loguje sie do sieci ale zadzwonic sie nie da bo jest nieuregulowany rachunek ale z innej karty orange ale takiej abonamentowej jest ten sam blad
przelozylem karte do komorki i loguje sie do sieci ale zadzwonic sie nie da bo jest nieuregulowany rachunek ale z innej karty orange ale takiej abonamentowej jest ten sam blad
- bob
- Guru bezprzewodowy
zazaza22, temat pokrewny:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61751#61751 czyli początek tego co zaproponował krystianb:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=191169#191169
Warunek to same sterowniki bez żadnego dialera. Jeśli będziesz miał jakiś to może nie zadziałać.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61751#61751 czyli początek tego co zaproponował krystianb:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=191169#191169
Warunek to same sterowniki bez żadnego dialera. Jeśli będziesz miał jakiś to może nie zadziałać.