Moderator: Moderatorzy
Pewnie to samo da sie zrobić za pomoca ping -l 100 -t onet.pl (to 100 może trzeba zwiększyć albo zmniejszyć, najlepiej tak dobrać aby utrzymać HSDPA.artureal pisze:) wymuszam na operatorze utrzymanie połączenia HSDPA bez najmniejszej przerwy czy utraty choćby bita informacji.
Ja od 2 miesięcy mam tak samo, ale to się dzieje tylko jak jest duże obciążenie sieci. Z rana, albo późno w nocy tak nie ma.artureal pisze:wymuszam na operatorze utrzymanie połączenia HSDPA bez najmniejszej przerwy czy utraty choćby bita informacji.
Kod: Zaznacz cały
ping onet.pl -t -l 100
To bardzo dobrzeartureal pisze:mam HSDPA od godziny bez przerwań, co o tej porze dnia od paru tygodni było nierealne.
Mniej więcej to tak działa.artureal pisze:czy to oznacza, że modem wysyła 1 bit, po otrzymaniu odpowiedzi następny bit, i tak dalej?
Nie ma, po prostu masz bardzo mały transfer w tle, tak samo jakbyś słuchał radia internetowego.artureal pisze:Nie ma to jakiegoś wpływu na działanie BTSa? (to znaczy nie żal mi iPlusa, ale wolałbym, żeby mnie jakoś nie zablokowali
Tak, można to zrobić w TNI, za pomocą menu Sieć->Wymuszanie HSxPA.artureal pisze:czy można gdzieś tę komendę "ping onet.pl -t -l 1" zapisać, by uruchamiała się automatycznie ze startem TNI/ew. innego połączenia?
Kod: Zaznacz cały
ping onet.pl -t -l 1
1 bajt, dla ścisłości.artureal pisze:modem wysyła 1 bit, po otrzymaniu odpowiedzi następny bit, i tak dalej?
Nawet gdybyś odpalił takie pingowanie na cały miesiąc non-stop, to zużyłoby to niecałe 2,5 MB transferu. Myślę, że Plus za takie coś się nie obrazi.artureal pisze:wolałbym, żeby mnie jakoś nie zablokowali
Plus jeszcze nagłówek pakietu, ale to nieważnekszaq pisze:1 bajt, dla ścisłości.![]()
Ale onet.pl może by się obraziłkszaq pisze:Myślę, że Plus za takie coś się nie obrazi.![]()
YaHooo pisze:Stwórz nowy plik w Notatniku o treści np:
Kod:
ping onet.pl -t -l 1
Zapisz ten plik pod nazwą np. Wymuś_HSDPA.bat. Koniecznie z rozszerzeniem .bat i wrzuć w autostart
No to innej możliwości nie znamartureal pisze:nie chodziło mi o autostart w XP, bo wolałbym go zachować w dotychczasowej formie, tzn. pusty.
A tego już niestety nie wiem. Ale wydaje mi się, że takie skonfigurowanie TNI nie jest możliwe.artureal pisze:Czy jest możliwe takie skonfigurowanie TNI, by sam uruchamiał komendę ping po jego ręcznym uruchomieniu?