Od kilku dni używam w/w modem i wszystko działa, ale...jak długo jeszcze

To mój pierwszy tego typu sprzęt , nie mam więc porównania, doświadczeń w tym zakresie - czy wasze modemy grzeją też ...nieźle ?
jack
Moderator: Moderatorzy
Czasem modem jest jeszcze dodatkowo podgrzewany przez laptopa. Więc póki Ci się nie wiesza modem to można śmiało pracowaćjate pisze:czy aby to normalne w tych modemach,że tak się grzeją ?
To kto zaryzykuje, bo bym się nie zdziwił jak by w czasie bezczynności po tym wynalazku modme zaczął przechodzic do 3g. To może byc koniec ery super sierry.SQ08 pisze:ktory obniza temperture
Jest to oficjalny flash ze strony producenta,więc może nie ma się czego obawiać ?SQ08 pisze:Tak to normalne, moj tez jest taki goracy, jednak Sierra Wireless wydala Update, ktory obniza temperture, i podobno ten update daje lepszy sygnal i stabilnosc.
Moja sierra nie trzyma HSPAkrystianb pisze: To kto zaryzykuje, bo bym się nie zdziwił jak by w czasie bezczynności po tym wynalazku modme zaczął przechodzic do 3g. To może byc koniec ery super sierry.
danielmiller pisze:Moja sierra nie trzyma HSPA
To coś nie tak z samym modemem. Jak modem jest sprawny to przełączenie UMTS->HSDPA powinno trwać 0.5s, no może 1 sekundę. Ale nie 12danielmiller pisze:U mnie przchodzenie UMTS<>HSPA jest strasznie dokuczliwe bo ładowanie google.pl w takich warunkach trwa jakieś 12s
A może komputer jakoś sprowadza modem do stanu uśpienia? Sprawdź ustawienia oszczędzania zasilania.danielmiller pisze:tylko pierwsza strona po dłuższym nie używaniu ładuje się wieki
Nie musiał. Po prostu może zwalniać do UMTS z powodu za słabego zasilania.danielmiller pisze:hmmm tylko, że modem ani razu mi się nie zrestartował
To może być problem. To bardzo duży dystans. Przy obciążonej stacji i takim dystansie sama stacja może Cię wrzucać do UMTS. Z tego co widzę to Mińsk Maz. jest a tam osób jednak trochę jest a nodeB lasu raczej niema.danielmiller pisze:Do stacji mam nie całe 5 km