Wybór przeglądarki.

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Wybór przeglądarki.

Post autor: Jaco »

Kto ostatnio bawi się w instalowanie systemów pewnie zauważył że MS odstąpił od wciskania przeglądarki IE jako głównej w swoim systemie.

Teraz po postawieniu systemu np; Windows 7 pojawia się okienko aby wybrać sobie przeglądarkę.

Nareszcie mamy wolny wybór z jakiej chcemy korzystać :super:

MS :brawa: :brawa: :brawa:

Obrazek
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Wybór przeglądarki.

Post autor: YaHooo »

Jaco nawet na XP się zainstalowała taka poprawka po zainstalowaniu której wyskakuje okno wyboru przeglądarki. Tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą. Przecież w Panelu Sterowania można wybrać domyślną przeglądarkę, więc po co do tego ma być jeszcze łatka?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

YaHooo pisze:Przecież w Panelu Sterowania można wybrać domyślną przeglądarkę, więc po co do tego ma być jeszcze łatka?
No za jakiś czas wyjdzie łatka do łatki sprawdzająca czy w systemie jest już inna przeglądarka :rotfl:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

YaHooo pisze:Przecież w Panelu Sterowania można wybrać domyślną przeglądarkę, więc po co do tego ma być jeszcze łatka?
Tego i ja nie wiem ale mnie to w ogóle nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:No za jakiś czas wyjdzie łatka do łatki sprawdzająca czy w systemie jest już inna przeglądarka :rotfl:
To fakt, bo jak nie ma innej przeglądarki to okno wyboru też się pokazuje :hyhy:
Jaco pisze:Tego i ja nie wiem ale mnie to w ogóle nie przeszkadza.
Mi też, ale taki już ciekawy jestem :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Ja ręcznie rządzę co i kiedy ma mi się zainstalować a co nie (ze względu na limit) no i oczywiście ta łatka nie zasłużyła sobie na miano takiej którą warto instalować, więc u siebie jej nie widziałem :cwaniak:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:no i oczywiście ta łatka nie zasłużyła sobie na miano takiej którą warto instalować,
Generalnie jak patrzę dla mnie mało łatek zasługuje na zasysanie :hyhy: Nawet nie mam zainstalowanych najnowszych bibliotek .NET, bo nie mam programów z tego korzystających :cwaniak:
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Jaco pisze:MS :brawa: :brawa: :brawa:
Nie ma co bić brawo MS, bo gdyby nie KE to nigdy by się na taki krok nie zdecydowali.
ODPOWIEDZ