Huawei E1820
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E1820
Witam
Mam wielce irytujący problem z iPlusem. Nie dość, że ten modem jakby łapie mniej kresek zasięgu niż poprzedni wbudowany w Samsungu NC10, to ciągle mi się rozłącza modem przy zasięgu 1 do 3 kresek. przy pierwszym podłączeniu działa dobre kilka minut, potem to się dzieje co chwilę. Sprawdzałem na róznych portach i na różnych komputerach. Po rozłączeniu po chwili pojawia się okno - autoodtwarzanie, gdzie mogę uruchomić autorun.exe. Pomijam to, czekam parę minut, łączę się i znowu jestem połączony.
Oczywiście, jedna kreska na HSPA nie oznacza niskiego transferu... Jestem załamany.
System - Windows 7, 64bit, oprogramowanie iPlus Manager dołączone z modemem, v. 2.1
*Po takich kilkukrotnych próbach, aplikacja iPlus Manager potrafi się wyłączyć i muszę ją włączać na nowo.
Na wersji 2.2 jest totalna beznadzieja.
Mam wielce irytujący problem z iPlusem. Nie dość, że ten modem jakby łapie mniej kresek zasięgu niż poprzedni wbudowany w Samsungu NC10, to ciągle mi się rozłącza modem przy zasięgu 1 do 3 kresek. przy pierwszym podłączeniu działa dobre kilka minut, potem to się dzieje co chwilę. Sprawdzałem na róznych portach i na różnych komputerach. Po rozłączeniu po chwili pojawia się okno - autoodtwarzanie, gdzie mogę uruchomić autorun.exe. Pomijam to, czekam parę minut, łączę się i znowu jestem połączony.
Oczywiście, jedna kreska na HSPA nie oznacza niskiego transferu... Jestem załamany.
System - Windows 7, 64bit, oprogramowanie iPlus Manager dołączone z modemem, v. 2.1
*Po takich kilkukrotnych próbach, aplikacja iPlus Manager potrafi się wyłączyć i muszę ją włączać na nowo.
Na wersji 2.2 jest totalna beznadzieja.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E1820
To by sugerowało odłączanie się modemu z portu USB. Na pewno siedzi dobrze? Być może port jest luźny.kabetor pisze:Po rozłączeniu po chwili pojawia się okno - autoodtwarzanie, gdzie mogę uruchomić autorun.exe.
Te oprogramowanie wywal. Zainstaluj sobie dashboard producenta Huawei Mobile Partner. Możesz je pobrać stąd http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... &fileid=99 I wtedy sparwdź jak Ci działa.kabetor pisze:Na wersji 2.2 jest totalna beznadzieja.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Pisałem, że sprawdzałem urządzenie na różnych portach i komputerach.Być może port jest luźny.
Wyrzuciłem iPlus Manager, restart.Zainstaluj sobie dashboard producenta Huawei Mobile Partner
Bez włożonego modemu i z włożonym mam ten komunikat:
http://www.glowfoto.com/static_image/16 ... 6/glowfoto
Dodam, że uruchamiam instalator jako administrator i na koncie administratora.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ok, moja wina.kabetor pisze:Pisałem, że sprawdzałem urządzenie na różnych portach i komputerach.
Modem musi być włożony, bo przecież wgrywasz na niego nowy dashboard. Do tego zainstalowany i dobrze widziany w systemie. Zatem musisz zainstalować iPlus Menager'a, wyłaczyć go. Sprawdź czy nie ma nic w procesach, bo z tego co pamiętam, to jest jakiś proces wykrywający włożenie modemu do portu i odpalający iPlus Menagera. Jeśli to wszystko wyłaczysz to wtedy powinno pójść dalej.kabetor pisze:Bez włożonego modemu i z włożonym mam ten komunikat:
Ewentualnie jeśli nie chce Ci się instalować od nowa iPlus Managera to możesz zainstalować na komputerze te oprogramowanie http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=177 To nie jest dashboard który instaluje się do modemu, lecz tylko na komputer. Instalujesz go bez włożonego modemu. Po zainstalowaniu tego wkładasz modem do portu i system wykrywa i instaluje już modem.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Zrobiłem tym sposobem. Generalnie program jest szybszy, i utworzyło się połączenie komorkowe. Jestem w lokalizacji - 3 kreski na 5 zasięgu, transfer ~2,5mbitYaHooo pisze:Ewentualnie jeśli nie chce Ci się instalować od nowa iPlus Managera to możesz zainstalować na komputerze te oprogramowanie http://sterowniki.bez-kab...file&fileid=177 To nie jest dashboard który instaluje się do modemu, lecz tylko na komputer. Instalujesz go bez włożonego modemu. Po zainstalowaniu tego wkładasz modem do portu i system wykrywa i instaluje już modem.
Niestety - dalej się rozłącza.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
kabetor, to naprawdę nie mam pojęcia co to może być. Ja bym oddał modem na gwarancję. Bo jeśli sprawdzałeś na różnych portach, komputerach i dalej tak samo, to nie mogę wykluczyć uszkodzenia modemu.
Pozdrawiam YaHooo