[problem] IPLUS CDMA I PS3

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
BRODA88 PL
Początkujący użytkownik forum

[problem] IPLUS CDMA I PS3

Post autor: BRODA88 PL »

Witam wszystkich.mam internet z iplus cdma 20gb router Axesstel MV410LR prędkość 1179kbps ,wysyłanie 505kbps ,ping 148ms.Ale mam problem gdy gram w gry na PS3 to mam lagi.Np:BF3.Do routera mam antenę zewnętrzną podłączoną,dioda od sygnału świeci się na zielono,PS3 do routera podłączone mam za pomocą kabla RJ45,a mimo to gdy gram mam lagi.Przez WI-FI też lagi :cry: .Mam też router z orange cdma MV410R i obecnie mam spowolniony internet z orange prędkość 10kbps,wysyłanie 5kbps,ping 50ms ,mimo to gram w BF3 bez lagów.Teraz pytanie?Dlaczego w iplus cdma gdy gram w gry na PS3 mam lagi,a w orange cdma na spowolnionym nie mam lagów i gdy mam przyspieszony też nie mam lagów.w czym tkwi wina? :gwiazdki: POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: [problem] IPLUS CDMA I PS3

Post autor: YaHooo »

BRODA88 PL widziałeś jaki masz ping? 148ms to nie jest mały ping i granie na takim łączu będzie powodować lagi. Poza tym w grze są przesyłane znacznie większe ilości danych niż komenda ping wysyła. Dlatego pingi w grze mogą być jeszcze większe z powodu obciążenia sieci.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DejaVu »

Zapewne jak masz CDMA Orange to i masz aplikację Axssestel Menadżer? w Plus CDMA nie ma tego bo było to na płytce której Plus nie daje! Zobacz więc w tym menadżerze w zakładce ogólne czy masz zaznaczone tylko 1xEVDO , bo jak masz zaznaczone 1xEVDO i TRX to wtedy masz duży PING i to może być przyczyna: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=32468
BRODA88 PL

Dzięki za informacje.Bez was bym chyba zwariował,z góry wielkie dzięki.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

BRODA88 PL nie ma za co. Jak chcesz coś więcej to pytaj śmiało.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
BRODA88 PL

ok od tego jesteście:)pozdrawiam
ODPOWIEDZ