Blueconnect - brak SMS o przekroczeniu limitu danych

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
JullietteKai
Początkujący użytkownik forum

Blueconnect - brak SMS o przekroczeniu limitu danych

Post autor: JullietteKai »

Mam jeszcze internet Blueconnect od T-Mobile. Modem Huawei E160G. Umowa zawarta na 2 lata (2GB) w kwietniu 2010 roku, aktualnie automatycznie przydłużyła się na czas nieokreślony. W każdym miesiącu przychodził do mnie SMS o przekroczeniu limitu danych i związku z tym zmniejszeniu prędkości internetu. Żadnych innych opłat nie było. W tym miesiącu akurat coś dziwnego się stało. Internet zwolnił się do prędkości 'po limitowych', a powiadomienia ani nie słychu, ani nie widu. Zawsze korzystałam z BC na swoim laptopie, jednak ostatnio przesiadłam się na nową stacjonarkę. Czy to może mieć coś z tym wspólnego? Czy to tylko błąd systemu? Szukałam na różnych forach, żadnych tematów podobnych nie znalazłam. Google też nie pomogło. Mam się spodziewać dodatkowych opłat? góry dziękuje za pomoc ;)
Mój Twitter: @JullietteKai
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Blueconnect - brak SMS o przekroczeniu limitu danych

Post autor: YaHooo »

JullietteKai pisze:Internet zwolnił się do prędkości 'po limitowych', a powiadomienia ani nie słychu, ani nie widu.
Ale sms nie jest pewnikiem. Ja mam iPlusa od tylu lat i nie raz przekraczałem limit. A potwierdzenie dostałem tylko raz, albo dwa.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
JullietteKai
Początkujący użytkownik forum

Post autor: JullietteKai »

A, dziękuje bardzo za odpowiedź ;) Proszę o zamknięcie ;)
Mój Twitter: @JullietteKai
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

JullietteKai pisze:A, dziękuje bardzo za odpowiedź ;)
Nie ma za co ;)
JullietteKai pisze:Proszę o zamknięcie ;)
Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. Zawsze coś jeszcze może wyjść.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ