Witajcie, mam problem ze swoim modemem od 2 lat (od 6 jestem w iplusie), obecnie przedłużyłem umowę na zasadach 79,99zł (z miesięcznym wypowiedzeniem) 20GB, problem polega na tym że zasięg strasznie skacze, często przełącza się miedzy HSPA a na mapie wskazuje że mam już LTE na zewnątrz (wewnątrz jakieś 1km odemnie, można wpisać w mapie Kozerki), HSPA mam nawet wewnątrz a dalej zasięg się przełącza, często spotykam się z czymś takim że powiedzmy gram, bądź oglądam relacje na żywo i nagle się przełącza na kilka sekund / minut na 3G i spada do 300+kb/s obecnie działa jakieś 5mb/s ale są momenty gdzie pobieram film 700kb/s, lecz niestety to najgorsze problemy, czyli ten o którym już powiedziałem, i obecnie ROZŁĄCZENIE modemu, modem się rozłączy i loguje od nowa do sieci (nie mam spadku napięcia zasilacz 600W), więc jest to także irytujące.
Ping w grach nie przekracza 40-90 lecz z przełączaniem co 1-2 minuty nie da się grać (skacze do 400), ani oglądać relacji na żywo.
Trochę zagmatwałem cały temat więc w skrócie dla niecierpliwych, główne problemy:
1- Rozłączanie modemu.
2- Zmiana zasięgu z HSPA na 3G na jakiś czas.
Mam nadzieję że ktoś mi doradzi co kupić, może lepszy modem?
Modem: HUAwei E1750 (bez wejścia antenowego).
Posiadam także antenę kierunkwą kupowałem ją kiedyś do HUAwei e169 ale się modem rozleciał, i dostałem ten nowy.
Co polecacie ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Dodam jeszcze że nie mogę mieć ADSL bo nie mam warunków technicznych mimo że wystarczy dostawić 1 słup.