ps: przy okazji

Moderator: Moderatorzy
Słyszałem, że na AMD mniejsze kłopoty są z kartami Merlina.ps2master pisze:czy ktos posiada ten model laptopa lub podobny bo ja go mam i zastanawiam sie czy jest jakas mozliwosc skonfigurowania go by lepiej współpracował z kartami Sony Erikssona (ja mam gc 75e ) <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> działa tak sobie, czesto przerywamoze polecicie inny modem który bedzie współpracował na 100% z tym laptopem aha i jeszcze jedno jezeli bedzie ktos chciał mi podac model jakiegos modemu to jedna uwaga musi pasowac do wejscia PCMCIA
Nie zawiodłeś się na karcie.Chodzi o laptopa.Wszystkie te wymienione karty nie mają problemu z Toshibą,Sony,Ibm i innym solidnym sprzętem.Nie chodzi o AMD tylko o zasilacz lapa,pomyśl o tym.Próbowałem również Option Globetrotter Combo EDGE i po raz drugi się zawiodłem, gdyż on również ma problemy ze współpracą z niektórymi notkami wyposażonymi w procesory AMD.
Chyba musisz przeczytać jeszcze raz moją odpowiedź, gdyż jest tam napisane, że:bob pisze:Nie zawiodłeś się na karcie.Chodzi o laptopa.Wszystkie te wymienione karty nie mają problemu z Toshibą,Sony,Ibm i innym solidnym sprzętem.Nie chodzi o AMD tylko o zasilacz lapa,pomyśl o tym.
Jak również napisałem, że:bbart pisze:Ja również posiadam Aspire 3003 WLMi i miałem kiedyś modem GC 79, który w ogóle nie współpracował z moim notkiem.
Gdzie wyczytałeś, że zawiodłem się na karcie? Ja nic takiego nie widzę. Poza tym nawet jak bym napisał coś takiego, to mam do tego prawo, gdyż te modemy nie współpracują z niektórymi modelami notebooków wyposażonych w procesory AMD (mój właśnie jest jednym z tych modeli).bbart pisze:Próbowałem również Option Globetrotter Combo EDGE i po raz drugi się zawiodłem, gdyż on również ma problemy ze współpracą z niektórymi notkami wyposażonymi w procesory AMD.
Czyli jednak są firmy, które potrafią dobrze zrobić urządzenie, które będzie poprawnie współpracowało nawet z moim notkiem.bbart pisze:Zmieniłem go na Sierra Wireless Aircard 750... Ale najważniejsze jest to, że działa on na moim notku wyśmienicie.
Na jakiej podstawie sądzisz, że Toshiba, Sony i IBM są solidne, a Acer nie? Skoro te karty nie współpracują z niesolidnym sprzętem, to czemu wszystkie bardzo dobrze działają właśnie na Acerach lecz wyposażonych w procesory Intela (nawet o wiele tańsze modele ze słabszą konfiguracją)?bob pisze:Wszystkie te wymienione karty nie mają problemu z Toshibą,Sony,Ibm i innym solidnym sprzętem.
to ja się wypowiem ... wystarczy na nie popatrzeć i spytać się w pożądnych sklepach o awaryjność takich urządzeń ...(...)
Na jakiej podstawie sądzisz, że Toshiba, Sony i IBM są solidne, a Acer nie? (...)
draco =] pisze: (...) [ chyba, że lubisz ryzyko a laptopa nie zdejmujesz z biurka i traktujesz go w kategorii "desktop replacement" ... zresztą ... i tak bym brał Asus'a ]
mówię stanowcze nie dla Acer'a ... bez względu na to co w niego wpakują ... (...)
kid88 pisze: draco =] dlaczego tak źle oceniasz jakość laptopów firmy Acer??
draco =] pisze: ponieważ znajomy sprzedawca w sklepie w Częstochowie mi mówi, że spora część wraca po miesiącu/kilku miesiącach ( 3 ) z uszkodzeniami ... fatalne wykonanie ... zresztą widziałem dwa takie laptopy oddawane w ramach gwarancji ... mnie to wystarczy do tego by besztać tą firmę ...
A ja mam znajomych (ok. 10), którzy mają notki firmy Acer i żadna z nich jeszcze nie miała problemów z żadną z tych maszyn. Nie mogę tego powiedzieć np. o firmie Fujitsu Siemens, Asus i ... Toshiba, których to producentów niedziałające notki widziałem. Na tej podstawie, zgodnie z Twoją zasadą, mogę powiedzieć, że jedynie Acer robi niezawodny sprzęt a pozostali producenci robią tandetę. Nie mówię jednak takich rzeczy, gdyż tak naprawdę nie mam żadnych podstaw do tego aby tak mówić, poza raptem moim własnym skromnym doświadczeniem...draconair pisze:Częstochowie mi mówi, że spora część wraca po miesiącu/kilku miesiącach ( 3 ) z uszkodzeniami ... fatalne wykonanie ... zresztą widziałem dwa takie laptopy oddawane w ramach gwarancji ... mnie to wystarczy do tego by besztać tą firmę
To się zawiodłeś czy nie zawiodłeś, bo już zaczynasz coś ściemniać.bbart pisze:Jak również napisałem, że:bbart pisze:Ja również posiadam Aspire 3003 WLMi i miałem kiedyś modem GC 79, który w ogóle nie współpracował z moim notkiem.Gdzie wyczytałeś, że zawiodłem się na karcie? Ja nic takiego nie widzę. Poza tym nawet jak bym napisał coś takiego, to mam do tego prawo, gdyż te modemy nie współpracują z niektórymi modelami notebooków wyposażonych w procesory AMD (mój właśnie jest jednym z tych modeli).bbart pisze:Próbowałem również Option Globetrotter Combo EDGE i po raz drugi się zawiodłem, gdyż on również ma problemy ze współpracą z niektórymi notkami wyposażonymi w procesory AMD.