Transfer po limicie w ERZE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Transfer po limicie w ERZE

Post autor: yagi »

Z tego co zauwazylem to najczesciej przycinana jest predkosc po przeslaniu 620 MB danych...
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

ignac pisze:jezdzilem sluzbowo tu i owdzie i naprawde transfer jest ok, co do limitu to pierwsze slysze, nawet to wyczerpaniu limitu jest ok
Przestań w końcu, ile Ci za to płacą?
ignac pisze:pamietam jak mialem kiedys net stacjonarny radiowy w firmie osiedlowej i byla wlasnie taka predkosc jak w erze po wyczerpaniu limitu i tez sie siedzialo i nikt nie narzekal
:zdziwko: Naprawdę? Jest jakaś firma, która oferuje dostęp o prędkości 16kb/s? Mój pierwszy modem analogowy 12 lat temu miał większą prędkość - 28,8kb/s :hyhy:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Panowie spokojnie, dajmy każdemu wyrazić swoją opinię. ;)
ignac, jak długo posiadasz tą usługę ? ;)
ignac
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ignac »

niecaly rok:P ale uzywana tylko w czsaie wyjadow:)

edit: nie wiem czy moge pisac nazwe tej firmy pewnie juz i tak nie istnieja, dzialali na ursynowie bigwent zreszta nie z duzo wieksza szybkoscia dzialalo tele2 na smamym poczatku gdy weszli na rynek :D do tej pory mam chyba ta ich antene
rosomak

Post autor: rosomak »

do końca okresu rozliczeniowego zostalo 5dni, a ja mam nabite ponad 800mb [limit 500mb] ;p i naszła mnie taka refleksja że obcinanie łącza internetowego do 16kbit/s to zwykłe barbarzyństwo, tak wiem że podpisywałem regulamin i rozumiem potrzebe zabezpieczenia przed zapchaniem stacji bazowych transmisją danych ale na 16kbit/s to działają terminale kart płatniczych w sklepach, to coś jak wyrób internetopodobny;P
to by było tyle z wylewania żalów.... czekam aż Play zacznie budować swoje nadajniki poza dużymi miastami, wtedy umts przestanie być takim luksusem i może limity będą bardziej rozsądne ;]
pozdrawiam z trybu tekstowego ;D
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

rosomak pisze:wtedy umts przestanie być takim luksusem i może limity będą bardziej rozsądne ;]
Play też nie ma zbyt wysokiej prędkości po limicie - 32kb/s, to nadal mniej niż modem analogowy, więc na cud bym nie liczył. Poza tym to cięcie do 16 w Erze zaczęło się parę miesięcy temu, wcześniej (mi przynajmniej) zawsze cięli do 32kb/s.
Conroe91

Post autor: Conroe91 »

JA ani razu jeszcze limitu 500 MB nie osiągnąłem :D Może dlatego że używam BC na wyjazdach tylko :) Bo mam UPC w domu :D
"Tego co nie ma w internecie nie istnieje" - Wujek Bill
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Conroe91 pisze:Bo mam UPC w domu :D
20Mbps może ?
ODPOWIEDZ