Też mało gram i w różne. Ogólnie wolę grać z człowiekiem a nie z komputerem. Nawet jak przegrywam.YaHooo pisze:ja mało gram a jak gram to już w dynamiczne gry...

Moderator: Moderatorzy
Też mało gram i w różne. Ogólnie wolę grać z człowiekiem a nie z komputerem. Nawet jak przegrywam.YaHooo pisze:ja mało gram a jak gram to już w dynamiczne gry...
Jeśli bierzesz pierwszy abonament w Play, powinieneś mieć przy sobie dowód osobisty i legitymacje studencką, bądź zaświadczenie o zarobkach. Jeśli będzie to druga umowa, wystarczy dowód osobisty, a formalności potrwają zalediwe 10 minut! Oczywiście jeżeli nie zalegasz z opłatami, czy nie masz zablokowanych usług.Boras pisze:Może ktoś mi napisać, czy do podpisania umowy w Playu wystarczy zadświadczenie, że jestem studentem czy konieczne jest zaświadczenie z pracy?
Tak wiec, po pierwsze tranfer przy sciaganych plikach dochodzi do 130 kb/s. Co ciekawe na samym starcie downloadu jest nawet 320 kb/s i to spada do ww predkosci, jednak dzieki temu otrzymujemy okolo 4 mb w krotkim czasie. Kolejna rzecz - ogladanie filmow. Jesli chodzi o YT- to ma sie to dobrze, jesli o inne filmy np w MP, to raz zdarzylo mi sie, iz film zacial sie przy buforowaniu.Mr_Hide pisze:Witam.
Czy możecie napisać, jakie przeciętnie / najczęściej prędkości transferu osiągacie w Play'u?
W kB/s.
Wczoraj bawiłem sie trochę na blueconnect i na EDGE/GPRS było to najczęściej rzędu kilku (5-9) kB/s, na G3 (HSDPA) już ok. 11-16 kB/s, w porywach do ok. 29kB/s. Oszałamiające to nie było...Nie wspominając o kilku-kilkunasto sekundowych "zwisach"...
![]()
PLAY ma deklarowane max. 1Mb/s, czyli teoretycznie powinien dosięgać, jak sądzę, jakichś 60kB/s lub więcej (uwzględniając narzuty i straty).
A jak jest naprawdę?
Czy da się na PLAY'u np. oglądać filmy, czy może buforowanie zabija sprawę?
To jest błąd w pomiarze, nie ma się co tym sugerować.kult_kazika pisze:Co ciekawe na samym starcie downloadu jest nawet 320 kb/s
oh nie wiem czy do konca tak jest, jak mowisz. Sciagalem mp3, ktora wzyla okolo 5 mega, pobrala sie stosunkowo szybkoJo_gurt pisze:To jest błąd w pomiarze, nie ma się co tym sugerować.kult_kazika pisze:Co ciekawe na samym starcie downloadu jest nawet 320 kb/s
Hehe, "stosunkowo szybko" to nawet nie jest pomiarkult_kazika pisze:pobrala sie stosunkowo szybko
Też się zastanawiam,jak to jest...może Play nie włącza HSDPA na tych nodach,do których nie ma jeszcze wystarczającego łącza dosyłowego...bo przecież transmisji danych wyłaczyć w ogóle nie mogą,bo w abonamentach głosowych jest przecież "internet" w "zwyczajnej" cenie 50 gr za 100 kB czy ileśtamYaHooo pisze:ale przecież Play stawia tylko nodeB, a więc 3g. Zatem internet już powinien chyba być o ile stacja działa.
Ale wtedy jest UMTS i sądzę, że w tym przypadku o którym pisze asiek120 jak nodeB stoi to można korzystać z internetu. Kwestia tylko czy jest on stabilny i wydajny.Patryk_ pisze:może Play nie włącza HSDPA na tych nodach,do których nie ma jeszcze wystarczającego łącza dosyłowego...
Głupoty ci opowiedzieli, trzeba czasami parę razy sie połączyć bo zazwyczaj pierwsza sesja martwa jest.asiek120 pisze:Kupiłem pre-paid Play aby sprawdzić co i jak. ponieważ u mnie plus nie ma 3g (ma ale z pomocą antenki) wymusiłem na modemie 3g i usiłowałem się połączyć połączenie owszem zostało nawiązane, ale z ograniczeniami. Internet nie działał.
Zadzwoniłem do BOK i powiedzieli mi że jest tylko do rozmów ale nie wiedzą kiedy będzie do internetu
Co rozumiesz przez łączność ograniczona? Robiłeś jakąś sesje ssh lub vpn po ip tylko ?asiek120 pisze:no chyba się mylisz skoro 10 razy z rzędu ustanawiałem połaczenie i zawsze była łączność ograniczona.