Bo to jest pewnie cena jaką zapłaci się za nowy modem z serwisie.Jaco pisze:Czy oni nie przesadzają z kosztami?![]()
![]()
Dokładnie tak powinieneś zrobićJanus pisze:Taniej już wypada zakup na Allegro![]()

Moderator: Moderatorzy
Bo to jest pewnie cena jaką zapłaci się za nowy modem z serwisie.Jaco pisze:Czy oni nie przesadzają z kosztami?![]()
![]()
Dokładnie tak powinieneś zrobićJanus pisze:Taniej już wypada zakup na Allegro![]()
Zobacz jak on wygląda, jak na oko wydaje się ok a serwis twierdzi, że uszkodzony mechanicznie to może by wygrzać?Janus pisze:Opinia modem uszkodzony mechanicznie - przegięta płyta główna
Modem poszedł na diagnozę w inne miejsce, dla skonfrontowania opinii serwisu Ery, co z tego wyniknie napiszę jak będę coś wiedział.Sundance_kid pisze: Zobacz jak on wygląda, jak na oko wydaje się ok a serwis twierdzi, że uszkodzony mechanicznie to może by wygrzać?
Ale jaka była usterka ?, oprócz stwierdzenia, że nie da się naprawić.bigmanpl pisze:Niestety objaw ten sam - radio wyłączone. Oddałem do serwisu (mam w karcie wpisane 24 miesiące gwarancji) i wymienili mi modem na nowy. Starego nie udało im się naprawić.
Ciekaw jestem od czego to zależy? Mój xu870 bez problemu był flashowany, jeszcze przez poprzedniego właściciela, odpukać na razie działa bez problemu.bigmanpl pisze:jeśli chodzi o soft z Ery. Mam modem XU870 w Orange i też spróbowałem flashować tym softem. Niestety objaw ten sam - radio wyłączone
Odszukałem dokumenty do modemu i tak:Janus pisze:[...]
Ale jaka była usterka ?, oprócz stwierdzenia, że nie da się naprawić.
Jeśliby mieć kompletny zestaw komend AT do tego modemu tak jak można mieć od Optiona (czasem taką opisówkę można znaleźć z firmwarem).bigmanpl pisze:jednak po flashowaniu modem nie reagował na włączenie/wyłączenie radia.
Engelbert niestety możesz mieć rację. Powinni zawsze dokładny raport techniczny dołączać co robili.Engelbert pisze:Wiesz bob, ale do tego trzeba się wysilać i w ogóle...
Niestety nie mam takiej dokumentacji, tylko ogólne komendy AT. Google też nie specjalnie chce się pochwalić na ten temat.bob pisze:bigmanpl, znajdziesz gdzieś taki zestaw AT komand dla Merlina?
Np. całą konfigurację w Option odczytujemy AT&V (o ile pamiętam ale w razie czego poszukam).
Niestety zadnej darmowki nie ma na ta chwile.mhara pisze:Witam!
Trafiłem do tego posta w poszukiwaniu informacji na temat ściągania simlocka z ww modemu. Niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Szukając dalej znalazłem odpowiedź na Wasz problem - zajęło mi to kilkanaście sekund. Tutaj jest rozwiązanie. http://www.expansys.com/ft.aspx?k=84198 - wypowiedź użytkownika skyset. Jedyne czego Wam trzeba, to zrobienie backupa z drugiego działającego modemu. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że uda się Wam naprawić swoje urządzonka.
Maciek
Witam. Ależ owszem że jest darmowe rozwiązanie i zaraz je opiszęabyss pisze:Niestety zadnej darmowki nie ma na ta chwile.mhara pisze:[...]