Mam problem z Blueconnectem. Miesiąc temu dostałem SMS-a z informacją, że mój transfer został przekroczony pomimo tego, że licznik nie wskazywał pobrania/wysłanie 500MB danych (nie zerowałem licznika).
zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
Diller22
- Początkujący użytkownik forum
zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy
Witam!
Mam problem z Blueconnectem. Miesiąc temu dostałem SMS-a z informacją, że mój transfer został przekroczony pomimo tego, że licznik nie wskazywał pobrania/wysłanie 500MB danych (nie zerowałem licznika).
Od wczoraj net też zaczął chodzić tak, jakby transfer został ograniczony, nie dostałem żadnego SMS-a, licznik pokazuje pobrane 300MB, zasięg mam około 90% EDGE
Co jest grane??
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy
Gdzie jest ten licznik, w aplikacji od ery? Bo ją żeby wskazywała poprawnie trzeba zamymakać przez zamknięciem systemu, jeśli się tego nie zrobi nie dodaje ilości danych z ostatniej sesji.Diller22 pisze:licznik nie wskazywał pobrania/wysłanie 500MB danych (nie zerowałem licznika).
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Diller22 do pomiaru transferu najlepiej korzystać z zewnętrznej aplikacji typu DUMeter lub innej wymienionej w tym wątku > Programy monitorujące ruch w sieci i nie tylko <. One właśnie nei wymagaką zamykania podczas wyłączania komputera i zapisują sane od razu. Tak więc nawet jak będziesz miał bluescreena na Windows to zliczanie będzie dokładne.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
paszczak
Jeden program a do tego programu kolejny program
Nie lepiej wejść przez EBOA do swojego panelu?
Tam jest podane tak jak liczy operator
Nie lepiej wejść przez EBOA do swojego panelu?
Tam jest podane tak jak liczy operator
-
temp333
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie wiem jak w Erze, ale w Orange Free zawsze sobbie lubialo uszczknąć transferu. Zamiast 1GB zawsze program do liczenia transferu wskazywal jakies 800MB. Testowalem to na dwoch programach do monitoringu ruchu i zawsze wynik byl podobny.
Natomiast w Play program do liczenia pokazywal dokladnie to co jest na stronie, wiec moglem go odinstalowac
Natomiast w Play program do liczenia pokazywal dokladnie to co jest na stronie, wiec moglem go odinstalowac
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dlatego należy się łączyć poprzez dial-up, albo TopNetInfopaszczak pisze:Jeden program a do tego programu kolejny program
Pozdrawiam YaHooo 
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Masz na myśli Mobile Connect? On nawet nie musi być włączony żeby naliczać dane. To modem zlicza transfer (przynajmniej tak jest w E220, nie wiem jak w E160). Mobile Connect tylko potem odczytuje te wartości z modemu.krystianb pisze:Gdzie jest ten licznik, w aplikacji od ery?