zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Diller22
Początkujący użytkownik forum

zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy

Post autor: Diller22 »

Witam!
Mam problem z Blueconnectem. Miesiąc temu dostałem SMS-a z informacją, że mój transfer został przekroczony pomimo tego, że licznik nie wskazywał pobrania/wysłanie 500MB danych (nie zerowałem licznika). :klnie: Od wczoraj net też zaczął chodzić tak, jakby transfer został ograniczony, nie dostałem żadnego SMS-a, licznik pokazuje pobrane 300MB, zasięg mam około 90% EDGE :zdziwko: Co jest grane??
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: zbyt szybkie prszekroczenie transferu - pomocy

Post autor: krystianb »

Diller22 pisze:licznik nie wskazywał pobrania/wysłanie 500MB danych (nie zerowałem licznika).
Gdzie jest ten licznik, w aplikacji od ery? Bo ją żeby wskazywała poprawnie trzeba zamymakać przez zamknięciem systemu, jeśli się tego nie zrobi nie dodaje ilości danych z ostatniej sesji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Diller22 do pomiaru transferu najlepiej korzystać z zewnętrznej aplikacji typu DUMeter lub innej wymienionej w tym wątku > Programy monitorujące ruch w sieci i nie tylko <. One właśnie nei wymagaką zamykania podczas wyłączania komputera i zapisują sane od razu. Tak więc nawet jak będziesz miał bluescreena na Windows to zliczanie będzie dokładne.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
paszczak

Post autor: paszczak »

Jeden program a do tego programu kolejny program :hyhy:
Nie lepiej wejść przez EBOA do swojego panelu?
Tam jest podane tak jak liczy operator
temp333
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: temp333 »

Nie wiem jak w Erze, ale w Orange Free zawsze sobbie lubialo uszczknąć transferu. Zamiast 1GB zawsze program do liczenia transferu wskazywal jakies 800MB. Testowalem to na dwoch programach do monitoringu ruchu i zawsze wynik byl podobny.

Natomiast w Play program do liczenia pokazywal dokladnie to co jest na stronie, wiec moglem go odinstalowac :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

paszczak pisze:Jeden program a do tego programu kolejny program
Dlatego należy się łączyć poprzez dial-up, albo TopNetInfo :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

krystianb pisze:Gdzie jest ten licznik, w aplikacji od ery?
Masz na myśli Mobile Connect? On nawet nie musi być włączony żeby naliczać dane. To modem zlicza transfer (przynajmniej tak jest w E220, nie wiem jak w E160). Mobile Connect tylko potem odczytuje te wartości z modemu.
ODPOWIEDZ