w moim mieście coraz więcej ludzi ma internet radiowy ... i to za FREE !!

Wiecie coś może na ten temat ? Przecież chyba za internet radiowy też się płaci coś ?
A jeśli to.... jak można mieć DARMOWY internet radiowy ?
Moderator: Moderatorzy
W większości przypadków p2p jest wycięte. Sam miałem okazję korzystać z kilku takich usług i jak za dużo ludzi się podłączyło to ciężko się korzystało.Jo_gurt pisze:jakość takiego neta pozostawia często wiele do życzenia.
Najlepsza antena zewnętrzna do WiFi to panelowa (oczywiście może być Yagi w rurze albo offset czy inna dookólna).Damiano16 pisze:ale moi kumple maja takie w domach anteny panelowe. Czyli raczej nie odbieraja przez wi-fi
Właśnie, a ty sobie wymyśliłeś jak by tu mieć tego neta tyle że za darmo. Innymi słowami chodzi ci o kradzieżwojteks pisze:Mnie się wydaje że Twoi kumple mają normalny internet radiowy płatny od jakiegoś ISP lokalnego skoro wszyscy mają jednakowe anteny.
Skoro nie podales w profilu miasta, skad ludzie maja wiedziec o jakim miescie piszesz?Damiano16 pisze:w moim mieście coraz więcej ludzi ma internet radiowy ... i to za FREE !!![]()
Wiecie coś może na ten temat?
Darmowy internet to dopiero przymiarki, zanim zostanie wdrożony trochę potrwa. Ci co mają obecnie anteny to są podłączeni do płatnych sieci. Takie informacje uzyskałem googlując.Damiano16 pisze:Krasnystaw
Jak można kraść darmowy dostęp do Internetu? Nie popadajmy w jakieś paradoksy.Jaco pisze:Właśnie, a ty sobie wymyśliłeś jak by tu mieć tego neta tyle że za darmo. Innymi słowami chodzi ci o kradzież A tego nie popieramy na tym forum
Kolega Jaco sugerował że Damiano16 próbuje się dowiedzieć czy można w jakiś sposób podłączyć się za darmo do sieci lokalnego ISP, a to jak najbardziej kradzież. A kontynuując serial p.t "Jak można" To jak można popadać w paradoksy?Jojo pisze:Jak można kraść darmowy dostęp do Internetu? Nie popadajmy w jakieś paradoksy.
Mamy tytuł wątku ,,Jak to jest,,Blido pisze:serial p.t "Jak można"
Darmowy internet może mieć wiele twarzy...może to być kradzież pasma,lub dostęp do całkowicie legalnego hot-spota,zapewnianego choćby przez Urząd Miasta czy gminy.Damiano16 pisze:w moim mieście coraz więcej ludzi ma internet radiowy ... i to za FREE !!
Nie no, z takim SSID to wiadomosp6huk pisze:free_hotspot więc wiadomo ,że nie jest to żadna niezabezpieczona sieć
Ja bym jednak nie łączył się z takim APJo_gurt pisze:Nie no, z takim SSID to wiadomo
Jedno nie ulega wątpliwości - jest to nieetyczne.Jojo pisze:Czy można się włamać do niezamkniętego samochodu?
Tu nie chodzi o włamanie. Ale czy można wziąć niezamknięty samochód? Moim zdaniem nie. To jest zwykła kradzież. Tak samo korzystanie z prywatnej niezabezpieczonej sieci.Jojo pisze:Czy można się włamać do niezamkniętego samochodu?
Dla mnie też, ale niestety ja nie mam za bardzo możliwości, dlatego lecę na HSDPAJaco pisze:Więc mieć radiówkę to jak dla mnie znakomita rzecz.
O tym myślałem tylko umknęło mi to przy pisaniu.YaHooo pisze:Tu nie chodzi o włamanie. Ale czy można wziąć niezamknięty samochód? Moim zdaniem nie.
No właśnie, dlatego był przykład jak można poinformować innych, że jest on ogólnodostępny. Poprzez informacje w nazwie sieci. A zastanawialiście się, co tak naprawdę można ukraść? Jeśli jest limit to wiadomo, że cześć tego limitu, ale jeśli nie ma limitów?YaHooo pisze:Tak samo korzystanie z prywatnej niezabezpieczonej sieci.
Pasmo (przepustowość), za które ktoś płaci.Jojo pisze:Jeśli jest limit to wiadomo, że cześć tego limitu, ale jeśli nie ma limitów?
U mnie za 100 lat.YaHooo pisze:dlatego lecę na HSDPA
Raczej nie ale chyba to wtargnięcie (art. 193 KK) za co grozi do 1 roku więzienia. ja.michal mógłby coś więcej powiedzieć.Jojo pisze:Czy można się włamać do niezamkniętego samochodu?
Ukradzenie pasma to jeszcze mały problem chociaż może być uciążliwy jak złodziej zapuści torrenta/bearshare. Znacznie większym problemem z poziomu okradanego użytkownika jest popełnienie przez złodzieja jakiegoś przestępstwa (wysyłanie spamu, włamania na serwery, lewe zakupy na allegro itp.) z IP użytkownika.Jojo pisze:A zastanawialiście się, co tak naprawdę można ukraść? Jeśli jest limit to wiadomo, że cześć tego limitu, ale jeśli nie ma limitów?
Tak, poza tym np. zapuszczając p2p można uniemożliwić właścicielowi korzystanie z internetu.Jo_gurt pisze:Pasmo (przepustowość), za które ktoś płaci.
Oj za taki czas to będzie inna, o wiele lepsza technologia, a HSDPA będzie wszędzie jak zasięg GSMJaco pisze:U mnie za 100 lat.
Z platform stratosferycznychYaHooo pisze:a HSDPA będzie wszędzie jak zasięg GSM