Na Windowsie?ja.michal pisze:Lokalnie na 2 kompach i 2 różnych optionach.
Sierra COMPASS 885 czy Huawei e230
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Sierra COMPASS 885 czy Huawei e230
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Yes. A niby na czym?bob pisze:Na Windowsie?![]()
- bob
- Guru bezprzewodowy
Na Mac OS na przykład.ja.michal pisze:A niby na czym?
[ Dodano: 2009-06-04, 13:02 ]
Miałeś kiedyś z czymkolwiek problem na komputerze oprócz modemu pod systemem operacyjnym, który używasz?ja.michal pisze:Yes.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bywały. Podobnie pod pingwinem.bob pisze:Miałeś kiedyś z czymkolwiek problem na komputerze oprócz modemu pod systemem operacyjnym, który używasz?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Lub jeśli ma się M boxa z Orange można wysłać z internetu.krystianb pisze:Odpalanie go tylko jak chce się wysłać/odczytać smsa.
[ Dodano: 2009-06-04, 18:52 ]
Przecież nie używasz.ja.michal pisze:Podobnie pod pingwinem.
-
viktor
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sierra COMPASS 885 czy Huawei e230
Mam pytanie dotyczące wejścia na antenę zewnętrzną przy COMPASS 885. Jakie powinno być złącze od anteny? Czy ewentualnie pasuje od innego modemu? jeżeli tak to od jakiego?
Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
W jaki sposób? NDIS to tylko tryb, że jest widziany modem jako karta sieciowa a nie modem w systemie. Musisz mieć jakiś manager czy skrypt do podawania danych połączenia jak APN, login, hasło, numer, PIN etc.sniez pisze:Modemy Huawei posiadają tryb NDIS i można używać je bez managera/monitora/watchera...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W optionie można do tego zapędzić sterownik, ale chyba tylko w optionie.ja.michal pisze:Musisz mieć jakiś manager czy skrypt do podawania danych połączenia jak APN, login, hasło, numer, PIN etc.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
No, ale coś musisz. Jakoś to zrobić. Nie ma tak jak z WiFi, że wyszukuje sieć i się poprostu łączy.
-
kozik
- Użytkownik forum
Prawdopodobnie będziesz musiał mieć złącze od strony Anteny z końcówką męską, a od strony modemu musisz mieć konektorek z dwoma końcówkami męskimi bo w modemiku jest wejście na antenę zewnętrzną żeńskie. Pozdrawiamviktor pisze:Jakie powinno być złącze od anteny? Czy ewentualnie pasuje od innego modemu? jeżeli tak to od jakiego?
- plat1num
- Stały użytkownik forum
Zastanawia mnie to, że skoro Sierra Compass 885 jest takim udanym modemem, to dlaczego żaden z polskich operatorów go nie oferuje i ogólnie ciężko go dostać. Jest możliwość sprowadzenia go z Chin albo ze stanów za przystępna cenę. Szukałem w necie i zaznałem go na allegro u dwóch sprzedawców i w jednym sklepie internetowym, z czego w dwóch z tych trzech ofert modem ma logo operatora AT&T. Jeśli modem ma to logo to był kupiony od sieci AT&T, a nie u producenta? Skoro u producenta jego cena jest tak wysoka, że operatorom nie opłaca się go mieć w swojej ofercie to dlaczego te sprowadzane z zagranicy nie są tak kosmicznie drogie i dlaczego sieć AT&T rzuca je na rynek, skoro niby operatorzy do nich dopłacają? Jeśli firma wypuściła na rynek bardzo dobry produkt, który cieszy się uznaniem wśród klientów, gdzie konkurencja pozostaje ze swoją ofertą w tyle, to interesie tej firmy jest sprzedać go jak najwięcej, tworzyć nowe kanały dystrybucji, np. w Europie, po prostu zarabiać. Czy modem spełnia normy UE? ma homologację w Europie czy coś w tym rodzaju?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi.plat1num pisze:Zastanawia mnie to, że skoro Sierra Compass 885 jest takim udanym modemem, to dlaczego żaden z polskich operatorów go nie oferuje i ogólnie ciężko go dostać.
Lepiej nie wnikać skąd się biorą modemy z AT&T na ebay'u, szczególnie w chinach.plat1num pisze:Skoro u producenta jego cena jest tak wysoka, że operatorom nie opłaca się go mieć w swojej ofercie to dlaczego te sprowadzane z zagranicy nie są tak kosmicznie drogie i dlaczego sieć AT&T rzuca je na rynek,
Spełnia, bo można go legalnie sprowadzanego w paru sklepach kupić, a w tej chwili już chyba polska homologacja potrzebna nie jest.plat1num pisze:w Europie, po prostu zarabiać. Czy modem spełnia normy UE? ma homologację w Europie czy coś w tym rodzaju?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!