Na Windowsie?ja.michal pisze:Lokalnie na 2 kompach i 2 różnych optionach.

Moderator: Moderatorzy
Na Windowsie?ja.michal pisze:Lokalnie na 2 kompach i 2 różnych optionach.
Yes. A niby na czym?bob pisze:Na Windowsie?![]()
Na Mac OS na przykład.ja.michal pisze:A niby na czym?
Miałeś kiedyś z czymkolwiek problem na komputerze oprócz modemu pod systemem operacyjnym, który używasz?ja.michal pisze:Yes.
Bywały. Podobnie pod pingwinem.bob pisze:Miałeś kiedyś z czymkolwiek problem na komputerze oprócz modemu pod systemem operacyjnym, który używasz?
Lub jeśli ma się M boxa z Orange można wysłać z internetu.krystianb pisze:Odpalanie go tylko jak chce się wysłać/odczytać smsa.
Przecież nie używasz.ja.michal pisze:Podobnie pod pingwinem.
W jaki sposób? NDIS to tylko tryb, że jest widziany modem jako karta sieciowa a nie modem w systemie. Musisz mieć jakiś manager czy skrypt do podawania danych połączenia jak APN, login, hasło, numer, PIN etc.sniez pisze:Modemy Huawei posiadają tryb NDIS i można używać je bez managera/monitora/watchera...
W optionie można do tego zapędzić sterownik, ale chyba tylko w optionie.ja.michal pisze:Musisz mieć jakiś manager czy skrypt do podawania danych połączenia jak APN, login, hasło, numer, PIN etc.
Prawdopodobnie będziesz musiał mieć złącze od strony Anteny z końcówką męską, a od strony modemu musisz mieć konektorek z dwoma końcówkami męskimi bo w modemiku jest wejście na antenę zewnętrzną żeńskie. Pozdrawiamviktor pisze:Jakie powinno być złącze od anteny? Czy ewentualnie pasuje od innego modemu? jeżeli tak to od jakiego?
Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi.plat1num pisze:Zastanawia mnie to, że skoro Sierra Compass 885 jest takim udanym modemem, to dlaczego żaden z polskich operatorów go nie oferuje i ogólnie ciężko go dostać.
Lepiej nie wnikać skąd się biorą modemy z AT&T na ebay'u, szczególnie w chinach.plat1num pisze:Skoro u producenta jego cena jest tak wysoka, że operatorom nie opłaca się go mieć w swojej ofercie to dlaczego te sprowadzane z zagranicy nie są tak kosmicznie drogie i dlaczego sieć AT&T rzuca je na rynek,
Spełnia, bo można go legalnie sprowadzanego w paru sklepach kupić, a w tej chwili już chyba polska homologacja potrzebna nie jest.plat1num pisze:w Europie, po prostu zarabiać. Czy modem spełnia normy UE? ma homologację w Europie czy coś w tym rodzaju?