Koledzy,
kupiłem dedykowany modem WWAN do HP2510p hs2300,
czy wiecie jak go skonfigurować, żeby mi iPlus działał ?
proszę o poradę...
Dedykowany modem do HP2510p hs2300
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- osprey
Re: Dedykowany modem do HP2510p hs2300
Hej,
u mnie podobnie - modem zainstalowany fizycznie, wykryty prawidłowo przez XP, zainstalowane drivery z dołączonej płytki, jednak po odpaleniu aplikacji Vodafone Mobile Connect komunikat No SIM (jak na załączniku)
Podczas instalacji VMC jako dostawcę 3G wybrałem UK. Taka konfiguracja nie działa ani z kartą iPlus ani z kartą BlueConnect
Pozdrawiam
u mnie podobnie - modem zainstalowany fizycznie, wykryty prawidłowo przez XP, zainstalowane drivery z dołączonej płytki, jednak po odpaleniu aplikacji Vodafone Mobile Connect komunikat No SIM (jak na załączniku)

Podczas instalacji VMC jako dostawcę 3G wybrałem UK. Taka konfiguracja nie działa ani z kartą iPlus ani z kartą BlueConnect

Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Modem widzi jakąkolwiek inną kartę SIM (nawet zwykłą przez którą rozmawiasz przez telefon, nie musisz się łączyć)? Może czytnik kart jest źle podłączony? Modem jest widoczny jako modem, czy karta sieciowa? Jeśli jako modem, to możesz spróbować zdjąć PIN z karty i połączyć się za pomocą <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>.osprey pisze:jednak po odpaleniu aplikacji Vodafone Mobile Connect komunikat No SIM (jak na załączniku)![]()
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- osprey
A więc po kolei.

Modem nie widzi żadnej karty SIM. Modem w systemie widoczny jest jako modem i karta sieciowa równocześnie
Kolega miszel poradził sobie z tym problemem przy pomocy Top_netinfo , ale nie miał SIMLOCKa na karcie. Ja niestety mam SIMLOCKa i dusza blada (screen w załączniku).
W sieci znalazłem ciekawą stronkę z firmware, dashboard & drivers do tego modemu - http://3g-modem.wetpaint.com/page/Sierr ... +&+MC8775v
Pozdrawiam
YaHooo dzięki za odpowiedź, jednak to nie toYaHooo pisze:Modem widzi jakąkolwiek inną kartę SIM (nawet zwykłą przez którą rozmawiasz przez telefon, nie musisz się łączyć)? Może czytnik kart jest źle podłączony? Modem jest widoczny jako modem, czy karta sieciowa? Jeśli jako modem, to możesz spróbować zdjąć PIN z karty i połączyć się za pomocą »Dial-up«.

Modem nie widzi żadnej karty SIM. Modem w systemie widoczny jest jako modem i karta sieciowa równocześnie

Kolega miszel poradził sobie z tym problemem przy pomocy Top_netinfo , ale nie miał SIMLOCKa na karcie. Ja niestety mam SIMLOCKa i dusza blada (screen w załączniku).
W sieci znalazłem ciekawą stronkę z firmware, dashboard & drivers do tego modemu - http://3g-modem.wetpaint.com/page/Sierr ... +&+MC8775v
Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A no to jak modem ma simlocka, to niestety samemu nic nie zdziałasz. Pozostaje tylko go odblokować za pomocą dc-unlocker'a.
Pozdrawiam YaHooo