w grupie siłą przeciwko Orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: w grupie siłą przeciwko Orange

Post autor: przewaks »

Przeczytaj caly temat od poczatku to bedziesz wiedzial jak ich atakowac. Ja mam osobiscie Twoj Internet Premium od dwoch tygodni i wszystko pieknie (na razie) dziala.
Acha, i jeszcze jedna drobna uwaga - na klawiaturze istnieje taki klawisz jak spacja, ktory sluzy do oddzielania slow. Szczegolnie juz zalecam rozdzielanie zdan bo to sie beznadziejnie niewygodnie czyta.
Adis

Post autor: Adis »

Cześć słuchajcie ! Ja zrobiłem tak samo jak Wy (pierwsze posty) z nadzieją że może dzadzą jakieś upusty itp. Tylko jest jeden problem ! Jak korzystamn z EDGE przez nokie 6230i i mam pakiet w abonamencie ORANGE World !!

Pani z BOK odpisała i mam powiedzieć jakiego używam modemu, jaki jest mój numer telefonu i na jaki obszarze korzystam z internetu..Co ja mam odpisać ??????????
Wojomir
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Wojomir »

Skargi też można składać do Pani Stręzyńskiej z UKE. Chętnie przyjmowane są skargi dotyczące działania internetu, wywiązywania się z zawartych umów, mają w 2007 r. zająć się tym problemem. http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text
Ostatnio zmieniony 2007-01-28, 09:10 przez Wojomir, łącznie zmieniany 1 raz.
DagaSan

Post autor: DagaSan »

Witam po raz pierwszy,
Jestem całkowicie za do...... nierzetelnym opom.
Do niedawna byłem szczęśliwym użytkownikiem POP'a w IDEI.
Jak się zrobił ORANGE stwierdziłem - no w końcu znana firma.
W listopadzie zeszłego roku wykupiłem duży abonament na firmę
i tu powiedzmy, że dalej złego słowa nie powiem ale ......
zdecydowałem się też na internet [BE za 120 PLN] i ......
tu zaczęła się moja udręka [może dlatego, że wybrałem SE GC-85 za 1 PLN]
do tej pory walczę z ORANGEM, MediaMarkt'em [sprzedawcą]
i jako, że nie jestem wg UOK konsumentem [umowa na firmę]
to chyba będę musiał się poddać walkowerem ;(
ale ......
założę oddzielny "nowy temat" bo chyba warto ;) - mody jednak połączyły posty ;)

EDIT:
Połączono posty -> bob
END EDIT

Witam

Kochałem pomarańcze - niestety jedna mi obrzydła. Mam z nią problem od 8.11.2006r.

W Media Markt kupiłem dwie usługi Orang'a: wysoki abonament + Business Everywhere
z modemem SE GC-85. Telefon i abonament: OK - prawie bez zastrzeżeń.
Internet - do dnia dzisiejszego nie mogę korzystać i mam same kłopoty.
Od pierwszego dnia problemy: nie mogłem się zalogować - brak sieci.
Potem kontakt z BOK i ..................
do dnia dzisiejszego mam stertę dokumentów [już dość gruby segregator].
Składanem reklamacje w BOK, MediaMarkt, Orange oraz skargi do Zarządu ORANGE, TPSA itd.

Opisanie całości reklamacji i napotkanych przeciwności zajęłoby całe forum ;(

Ogólnie od samego początku modem nie działał dobrze, jeśli już łączył się to chwilowo i zrywał.
Przeszedłem wszelkie etapy testowania i wszystkie znaki na niebie wskazywały na uszkodzony modem.
Nawet telefoniczne BOK oraz technik z salonu tak twierdzili.
Nie pomagały upgrady firmwaru - modem zawsze zrywał połączenia.
Nie chciano go wymienić na nowy - wolny od wad. Proponowali naprawę ale .....
w salonie nie chcieli wydać na czas naprawy modemu zastepczego a mieli taki obowiązek !!!
[dotarłem do procedury wewnętrznej ORANGE "PROC 0091"]

Po wyczerpaniu wszelkich znanych mi metod polubownego załatwienia sprawy,
postanowiłem zgłosić reklamację na zasadach rękojmii u sprzedawcy tj. w MediaMarkt.
Zaczęła się spychologia od MediaMarkt do Orange i tak dookoła wojtek [bez urazy Wojtków].

Kierownik serwisu MediaMarkt nie robiąc żadnych poważnych testów i nie oddając modemu
do autoryzowanego serwisu [CRC] sam uznał, że modem jest OK i odrzucił dwukrotnie reklamację.
Zleciłem na własny koszt wykonanie testów firmie komputerowej - dostałem całą masę negatywnych testów
oraz opinie, że modem jest uszkodzony. MediaMarkt podtrzymał decyzję nie mając już w ręku modemu.
Firma komputerowa zleciła więc diagnozę w CRC - brzmi: modem uszkodzony !!!!! [zrywa połączenia]

Mam teraz wszelkie dokumenty będące podstawą uznania reklamacji [rękojmii].

Pojawił się kolejny problem - dotarłem do dokumentów ORANGE, które określają,
że w ostateczności można uznać rękojmie klienta i zwrócić mu koszt zakupu modemu [1,22 PLN]
ale klient taki nie może już skorzystać z możliwości zakupu modemu w promocji.

Zostanę na lodzie bez modemu [ale z umową za 120PLN] i co zgrozo:

ORANGE rozdziela kwestię zakupu modemu i świadczenia usługi [którą ponoć mi świadczą - w powietrze chyba].
Nie uznali mi reklamacji dotyczącej zawieszenia płatności usługi internetu [którego nie mam].
Jak nie zapłaciłem części faktury za internet - to wyłączyli mi telefon [za który zapłaciłem].
Musiałem uzupełnić całość faktury, by mieć telefon na Święta. Płacić muszę dalej
a wszelkie pisma kończą się decyzją odmowną.

W umowie mam wpisane zarówno usługę jak i modem, tak samo mam wystawioną fakturę z MediaMarkt.
Chcę zrezygnować z umowy internetu i modemu [rękojmia - towar nie spełnia warunków umowy].

Czy ktoś już wygrał taką potyczkę z ORANGE ?????
Czy moderatorzy myśleli o założeniu stałego wątku o pomocy w takich sytuacjach ?????
Pojedyńczy głos ginie na pustyni, razem będziemy głośniej krzyczeć !!!
a może to nie wina modemu - tylko ORANGE zrywa łącze ???
a może nie warto ???

ps.
sorki za taki długi temat ale już sam nie wiem co robić :(

Edycja: Moderator ->Ufo atakuje
Ostatnio zmieniony 2007-01-25, 19:54 przez DagaSan, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedyn? rzecz któr? mo?emy zmieni? to nasze nastawienie.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Dziwię się stanowisku operatora ,który więcej straci na takim traktowaniu klienta niż to wszystko warte.Czy jest ktoś w Orange kto potrafi teraz przeliczyć ile stracił na niezadowolonym kliencie ,który pisze na necie o swoim przypadku ? :evil:

Brawo Orange ,wyrachowana postawa ,tylko kto to rachował ? :evil:

p.s.
Pozdrawiam Cię @DagaSan :wink:
DagaSan

Orange - jak większość dużych firm ma certyfikat ISO [ileśtam]
a co za tym idzie - ustalone procedury :shock:
niektóre z nich są zrozumiałe, inne idiotyczne [dotarłem]
i byłoby OK - jeśli ktoś jeszcze rozważnie je kontrolował
i uznawał w niektórych sytuacjach - jakieś odstępstwa
Oni jednak trzymają się tych procedur totalnie i bezmyślnie :shock:
zgłoszenie wady nastąpiło natychmiast i zamiast zadziałąć:
"nie ma sprawy - proszę tu jest dla Pana nowy modem na wymianę"
Oni walczą ze mną już 3 [trzy] miesiące [właściwie ja z nimi] :shock:
Kiedyś byłem do IDEA nastawiony dość pozytywnie
Teraz rozpowiadam wszem i wobec: wwrrrrrrrrrrrrrrrrr od Orange
i zrobię wszystko, żeby duuuużo ludzi się dowiedziało, że z nimi nie warto :lol:
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ja od Orange trzymam sie z daleka :-) u siebie w aleksandrowie mam edge orange 10KB/s a i lapie tylko gprs z lodzi-szczecinska !!! A cala lodz Orange w umts pewnie za 2 lata zrobi :/ ta firma upadla na calego :(
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Wzloty i upadki są w tym przypadku lokalne.Sam też dostałem po nosie od plusa w czasie ich awarii a od Ery niedawno na telefonach tylko ,że nie chce mi się o tym pisać bo sensu większego nie ma .Dla mnie nie ma fajnego operatora jest tylko technologia ,którą w danym czasie i miejscu można wykorzystać i nie ma tu dla mnie miejsca na nienawiść do koncernów bo jakie są to każdy wie.Nie myśl @szalony ,że ten Twój Plus jest taki wspaniały bo to nie żaden przyjaciel czy kumpel to po prostu bezduszny system tak samo jak Era i Orange.
szalony

Post autor: szalony »

Bob- ja wiem ze nasza "swieta" trojka wcale nie jest dla abonentow przyjemna :? Sam o tym dobitnie sie przekonalem - tu moj podpis mowi sam za siebie w mym miescie Era w czesci miasta ma tragiczny zasieg w bydynkach na poziomie -90-100dBm - edge leci 7-12kB/s z ogromnymi pingami , Orange dla mnie nie istnieje - edge takze 10-12kB/s nawet przy dobrym zasiegu -80dBm , a najbardziej "wsciekly" jestem na Plusa bo mam jego super zasieg w budynkach -75-80dBm ale w polowie miasta mam tylko gprs :evil: z predkosciami 4-5kB/s bo Plusowi zachcialo sie dziure zostawic w miescie na bts 1166 lac 31051 :evil: Kto chce zobaczyc jak pieknie Plus dziury zostawia to niech na mapie interaktywnej Plusa zerknie na miasto Aleksandrow Lodzki :? W lodzi Iplus dziala mi pieknie ponad 20Kb/s w edge i 40kB/s w umts spokojnie nawet w godzinach szczytu ale jak w "moim" miescie i wpadam tylko w gprs to normalnie gotuje sie wemnie :evil:
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Ja dla przykładu trochę walczyłem z Erą o lepszy zasięg.No niestety ale nie mają zamiaru w najbliszym czasie budowy nadajnika w mojej okolicy.Ale za te wszelkie reklamacje dostałem po 10% upustu na każdy abonament który posiadam (mam dwa,własny numer i BC) do końca umów.Mam też trzeci numer tyle że w Tak-Taku na który dostałem za free o miesiąc przedłużenie konta.Jeśli ktoś nie wierzy zeskanuje pismo i przedstawie na forum.Szkoda tylko że umowa na BC mi się kończy i napisałem już wymówienie.Może sami coś zaproponują ? Zobaczymy.Póki co zasięg jaki był to jest ale chyba już lepszy nie będzie.W porównaniu z Orange i iPlus w mojej miejscowości w dostępie i szybkości neta Era wygrywa zdecydowanie. :lol:
Jabakaszi

Post autor: Jabakaszi »

Witam.Chcialbym sie dowiedziec gdzie najlepiej sprawdzic predkosc polaczenia :?: Podana strona na wczesniejszych postach poprostu nie dziala :cry: Chcialbym sie przylaczyc do tej akcji gdyz moja dziewczyna posiada neta wlasnie w orangutanie :? i nie mozna nawet na spokojnie sobie pogadac na Skype :? Caly czas cos przerywa to rwie jej lacze.Mysle ze to nie bedzie ode mnie gdyz ja posiadam lacze ADSL i predkosc 12 Mb.Mimo wszystko trzeba sie zabrac za nich gdyz ich postepowanie moze doprowadzic do zalamania :? Jezeli moze mi ktos pomoc prosze o kontakt na gg 2619940. Z gory dziekuje :D
DagaSan

www.test.4web.pl
www.adsl.cz [a potem w glebi: test rychlosti pripojeni]
Jabakaszi

No dzieki ale ta pierwsza strona nie dziala :? A ta czeska cos zle pokazuje albo to co ja znalazlem :shock: No juz znalazlem stronke na forum :D Gdyby jeszcze ktos potrzebowal http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=548
Pisze dalej bo jestem wlasnie po dwoch rozmowach z orangutanem :? A wiec tak :sprawdzalem lacze i srednio mam 40kb/s :? Zalamka totalna.Mialo byc srednio 100 :D Zdziwilem sie jak zobaczylem ta wspaniala predkosc :shock: Szanowna pani z orangutana mnie zmyla :? Upiera sie nadal ze 40kb/s to dobra predkosc :? Czy placac 120 zl. miesiecznie mozna miec wiecej :?: Teraz powiem tak: odleglosc od nadajnika a do domu wynosi ok 250 m. Zasieg czaly czas jest na full.A ta mi wmawia ze to od zasiegu lub obciazenia nadajnika :? Troche to dziwne bo czy nadajnik 24/h jest obciazony :shock: :?: Nie wiem czy cos zdzialam ale jezeli ktos ma dla mnie jaka rade to prosze o pomoc :D A jak nie to wole juz zaplacic te 1000 zl. i pozbyc sie tego cholerstwa raz na zawsze :? skorzystalem z tej oferty tylko dlatego ze w moim miejscu zamieszkania nie mialem innej mozliwosci podlaczenia internetu :cry: Zadna radiowka nie ma zasiegu a z TP tez nie chce wchodzic w uklady :? Dodam tylko tutaj dla formalnosci ze to 40kb/s to predkosc lacza a nie transfer sciagajacych plikow :? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jabakaszi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotr2802

Post autor: piotr2802 »

Ja mam problem z BE Premium w Orange. Mieszkam prawie w centrum Krakowa, zasięg UMTS mam nafull, posiadam kartę Globotrotter Fusion +.

Nie mam przekroczonego limitu bo co dopiero okres rozliczeniowy się rozpoczął, sprawdzałem w BOK Orange - żadnej blokady.

A efekt jest taki, że jak ściągam jakiś plik to mam ok. 7,8 kB /s.

Zgłaszałem już parokrotnie do BOK jako reklamacja i ciągle bez efektu poprawy.

Czy w tej sytuacji, skoro operator mimo moich rklamacji nie jest w stanie zapewnić mi prawidłowego działania, mogę zrezygnować z umowy.

Jak to najlepiej przeprowadzić ???

Pozdr.
pudels

Post autor: pudels »

Witam.
Ja też mam BE, ale standard. Z modemem Globe surfer. Jeszcze ani razu nie pokazało mi się więcej niż dwie kreski zasiegu. Z reguły jesto 0 - 1, a procentowo pokazuje 0-6, czasem 18%( w Legionowie). W Wawie najwięcej podskoczyło na 3 kreski i 40%. Tragedia...
DagaSan

Ja wziąłbym wszystko tylko nigdy więcej ORANGE.
"0" obsługi posprzedażnej, reklamacja w Orange - co to jest ???
chyba tylko 3 miesiące walki z wiatrakami
odsyłam zainteresowanych do pełnego opisu,
bo tu nie chciałem się powtarzać: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=12706
DagaSan

a tak a'propos: test.4web wchodzi bez www: http://test.4web.pl
zawsze działa[ło] i chyba w większości podaje speed rzeczywisty
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Lubię ten test bo mam na nim fajne wyniki:
http://test.4web.pl/results.php?kbps=22 ... recorded=1
Jeśli jednak chcę zbadać przybliżony download używam :
www.numion.com niestety zaniża czterokrotnie upload ale i tak to wszystko do bani jest.

EDIT:
O ten jest lepszy:
http://test.4web.pl/results.php?kbps=13 ... recorded=1
Za każdym razem jest nieźle. 8)
wronek1111

PLUS blee

Post autor: wronek1111 »

Witam

sieć PlusGSM transfer GPRS

Czy mogę wywalczyć jakąś rekompensatę za tą że przez 2 miechy BTS z którego mam zasięg był przeciążony w godzinach szczytu i przez co nie miałem w tych godzinach internetu ,w święta nawet nie marzyło mi się włączać internetu,,takie tragiczne były transfery :/ ale niestety dopiero dzisiaj do nich zadzwoniłem że internet nie chce ruszyć przez cały dzień to coś z tym zrobili i internet hulał jak nigdy,ale zobaczymy jak długo :?
PS.-wcześniej musiałem kupić antene kierunkowa żeby w ogóle od czasu do czasu działał :P

-a i czy to normalne że po przekroczeniu limitu transfer spada do 0,3KB/sec :?
LukasMWS
Użytkownik forum

Post autor: LukasMWS »

To, że obsługa klienta w Orange jest tragiczna, to swoją drogą...
Ale będąc od niedawna użytkownikiem usługi Twój Internet aż mnie przerażenie bierze, gdy czytam co to się u Was wyrabia.
A tym czasem u mnie...
Mieszkanie w górach ma taką fajną cechę, że jedne sygnały w ogóle nie docierają (np. TVP3), a inne docierają mimo, że nie powinny.
I tak wszystkie pobliskie BTSy mam pięknie pozastawiane jakimiś formami geologicznymi... I dobrze, bo te BTSy mogą być obciążone. Natomiast z okna widzę dość odległy (13km) BTS (a właściwie jego światła nocą), który stoi sobie na zabitej dechami wiosce i jest totalnie "luźny". Tenże BTS na dodatek obsługuje EDGE.
Wycelowałem w niego anteną ATK-20 i...
Efekt: zasięg 5/7, prędkość 120-175 kbps, średni ping 650 ms, 0% utraconych pakietów, zawsze nawiązuje połączenie, nigdy go nie zrywa czy jest bezczynne, czy gra sobie Gadu Radio, strony się ładują szybko i płynnie, pliki pobierają równo.
Gdyby jeszcze nie ten limit... Gdyby tak chociaż 1,5GB...

Zastanawiam się tylko, czy Orange będzie dążyć, żeby usprawniać działanie swoich usług tam, gdzie brakuje "mocy przerobowych", czy i mnie dosięgną prędzej czy później problemy wedle zasady równania w dół.
W każdym razie sobie i Wam życzę, żeby net chodził tak, jak u mnie dotąd.
Orange - ED77 + ATK-20
Jabakaszi

Bob dzieki za stronke :D Wspanialy test az musze sie nim pochwalic :lol:
Obrazek
Jak widac na fula :shock: Marzenie naprawde :? Obecnie szybkosc mojego lacza wynosi 128.00Mbps :shock: Moge sciagac z szybkoscia 16 MB/sec :shock: A tak naprawde w tej chwili mam 28 kb/s :| I co ja mam zrobic :?:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Proszę bardzo jak znajdę coś szybszego to oczywiście zapodam. :lol:
Pomarzyć zawsze można. 8)
A ten wynik to chyba mój jest Ty musisz nacisnąć "ponów test"
kobi

Post autor: kobi »

mam orange od czterech dni,a widze ze to nie byl dobry pomysl,nie mialem wyjscia,gdzie mam dzwonic,co to ten bok?pomozcie bo ja jestem ciemny!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Poczytaj forum.Możesz zrobić cesje umowy na kogoś innego.Czy nie ma jakichś dni na rezygnację z usługi?
schola

Co robić????

Post autor: schola »

Witam . Jestem pierwszy raz na forum, poczytalam już co nie co i wiem że możecie pomoc. W styczniu podpisałam z orange umowę standard na 24 m, zakupilam Ikona i spodziewalam sie 1,8 (oczywiście nikt o limitach nie wspomnial a regulaminu na oczy nie ujrzalam). Predkośc była zawrotna przez 4h bo potem mi przycieli. Przyszedł nowy okres rozl. . myślę sobie- nie będę nic ściągać żeby net dłużej szybko chodził a tu buch.. po 4 dniach znów przykręcili. Jest to możliwe żebym przy stand. otwieraniu stron przekroczyla 500 MB po 4 dniach. Transfer mam beznadziejny w granicach 1,7kB( pomimo HSDPA )max 2.1, przez skypa słychać mnie jak kosmitę , glos rozciąga się jak stary sweter.. strony otwierają się z tak "zawrotną" prędkością że zdąze na piwo skoczyć zanim taka się w pelni pojawi. Pytanie- czy orange może zwiększyć choć trochę prędkość po przekroczeniu limitu , tak żeby można było w miarę normalnie korzystać z neta, czy komuś udało się coś takiego z nimi wywalczyć . Proszę o poradę . Pozdr. :D
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Co robić????

Post autor: sardo nunspa »

schola pisze:oczywiście nikt o limitach nie wspomnial a regulaminu na oczy nie ujrzalam
No i kogo za to winisz :?:

HSDPA i 500MB na miesiąc :violent1: brak słów

Aby zobaczyć ile ściągasz użyj Net metera tudzież innego metera, których jest, co nie miara :wink:
Latka lecą...
Awatar użytkownika
crocon

Post autor: crocon »

Ja właśnie wysłałem e-mail zobaczymy jakie będą skutki :)
Orange z modemem ED77 i antena agrolan do EDGE...
NUNA21
Użytkownik forum

Post autor: NUNA21 »

Po przeczytaniu wszystkiego(chyba)co jest możliwe na temat ed77 i po moich własnych doświadczeniach z tym modemem i przygodach jakie przeszłam i przechodzę do dnia dzisiejszego jestem po prostu wściekła i razrzalona że dzieją się takie "jaja" bo tak tylko mogę to nazwać!!!

Walczę i już coś wywalczyłam,modem się zepsuł,hmm sama popsułam no ale cóż tak bywa jak człowiek nie zostaje dobrze poinformowany;-),modem pojechał do naprawy,wiedziałam ze będę płaciła z własnej kieszeni bo wina jest po mojej stronie.Czekałam cierpliwie 14 dni roboczych i nic,o modemie nic nie było wiadomo,w salonie kazali mi cierpliwie czekać a że jestm niecierpliwaaaaaa nawrzeszczałam na panią i zaczęła dzwonić do serwisu no i na drugi dzień telefon i się okazało że mój modem z serwisu pojechał nie tam gdzie trzeba(kupa śmiechu).No i tak się czekałam na ten modem następne 14 dni aż łaskawie doterł do salonu ale oczywiście mnie nie poinformowali że został dostarczony wcześniej no i złożyłam pismo o umorzenie abonamentu za ten okres nieużytkowania.Pismo rozpatrzyli i stwiedzili że skoro jesteśmy z nimi ponad 5 lat i że mamy 4 numery wzięte umorzyli nam abonament.Zapomniałam dodać ze modem dostałam nowy;-)

Hmm a teraz nie wiem czemu(mimo nowego okresu rozliczeniowego od 10)mam łącze tak jak przy blokadzie ;-( a mam 2GB
Wczoraj 2krotnie dzwoniłam do nich i składałam reklamacje,zobaczymy co z tego wyjdzie;-(
Smieszne jest jeszcze to ze jak sprawdzam lacze na tej stronie test.4web.pl to mi wyskakuje ze nie moge nic bobierac i moje łaącze jest 0.00kbps;-(
cysio
Stały użytkownik forum

Post autor: cysio »

Ja od Orange trzymam sie z daleka Smile u siebie w aleksandrowie mam edge orange 10KB/s a i lapie tylko gprs z lodzi-szczecinska !!! A cala lodz Orange w umts pewnie za 2 lata zrobi :/ ta firma upadla na calego Sad
No ja podobnie , w Łodzi lapie tylko edge (20kb/s), jedynie w centrum czasem umts. Az mnie krew zalewa , iplus i era ma pelne pokrycie, a orange kupa troche centrum zrobili i zostawili. A na emaile do boka odpowiadaja zawsze tak samo , nie ma terminu wiadomego kiedy bedzie dostepny umts na bałutach. HSDPA w warszawie tez srednio dzialalo jakies 120kb/s, a technologicznie powinno byc jakies 200kb/s. Tam pokrycie jest wielkie i wszystko dziala jak trzeba ale jak ktos chce w Łodzi korzystac to odradzam.
NUNA21
Użytkownik forum

Post autor: NUNA21 »

hmm własnie dostałam od nich smsa od Orange "Dziękujemy za zgłoszenie.Utrudnienie związane z transmisją danych zostały usunięte.Przepraszamy za niedogodności.

Ciekawe jaki bedzie transwer;-(
ODPOWIEDZ