P.S. Jesli odpada to lepiej kupic LIDL z modemem czy samemu kupic modem? Jak tam ich programy i sterowniki do laczenia? Nie sa upierdliwe? Jade w srode

Moderator: Moderatorzy
Tak, o ile karta obsluguje UMTS na 2.1GHz.Arucard pisze:Czy realne jest uzywac ten internet przez karte PCIMCIA?
Arucard pisze:Jesli odpada to lepiej kupic LIDL z modemem czy samemu kupic modem?
Raczej nie powinno jakoś znacząco wpływać to na zasięg. Może w skrajnych przypadkach modem usb na kablu coś by mógł dać ale to mało prawdopodobne.Arucard pisze:Nie lubie sterczacych modemow, czesto z laptopem w lozku leze i raz zlamalem taki modem ;/ Czy zasieg sie pogorszy bardzo? Jaki dobry modem PCIMCIA mozna dorwac?
To jednak wolę się upewnić jakiego masz laptopa?Arucard pisze:Skoro zasieg bedzie ten sam chcialbym PCMCIA
Tak to się nie da, każdy modem trzeba zainstalować.Arucard pisze:Jaki modem PCMCIA kupic? Taki zebym wlozyl karte wpisal APN i zeby to dzialalo od reki bez zadnego mieszania, bawienia sie sterami czy innymi glupimi programami
Ano.Arucard pisze:Czy to taki staroc?
Ebay.de -> okolo 20€, ale wiekszosc z nich maks. 1.8 Mbps.Arucard pisze:Zawsze myslalem, ze to drogi bajer
A gdzie Ty chcesz pcmcia wsadzić http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Co ... 033.0.html (ten?)Arucard pisze:Laptop Compal KHLB2 sam skladalem
U nas na allegro to taki można za 20zł kupić, ale trzeba mieć gdzie go wsadzić.key pisze:Ebay.de -> okolo 20€, ale wiekszosc z nich maks. 1.8 Mbps.
Ale dużo mniej wystaje, i zobacz za ile można kupić choćby huawei e800 czy e870 na allegro, simlock to nie problem, a jeśli chodzi instalację to niczym się nie rożni od modemu usb.Arucard pisze:bo ten na ExpressCard tez troche wystaje z tego co widze i szkoda zachodu..
key pisze: Modem z Lidla jest stosunkowo drogi.
W kazdym McDonalds masz godzine dziennie gratis.Arucard pisze:bo tam internetu nie bede mial zeby sprawdzic jak zainstalowac
Ale to działa tylko w Polsce.Arucard pisze: miedzy tymi kartami polaczenia za darmo caly rok nawet bez doladowywania.
Tylko UE i chyba kilka krajów stowarzyszonych typu Szwajcaria.Arucard pisze:i dziala on na praktycznie cala europe wiec jesli chodzi o rozmowy to mam zalatwione na pol swiata za grosze
Ten pakiet też działa tylko w PL - dzwonić można na numery t-mobile innych krajów, ale nie polską komórkę t-mobile w roamingu.Arucard pisze:Ale mozna aktywowac pakiet 2000 minut do wszystkich w t-mobile za 9zl na tydzien na niemcy-polske i kilka krajow wiec chociaz to bede mial..
I mamy po bardzo krótkim czasie uwalony akumulator od ciągłego ładowaniaArucard pisze:laptop widzi od tej pory nowa siec wifi do ktorej laczymy sie jak do zwyklego routera i mamy neta
Zawsze jest sens, w końcu do czegoś wymyślono modemy?Arucard pisze:Mysle, ze teraz nie ma sensu kupowac dodatkowo modemu
Bo sa tansze w produkcji od telefonow (brak wyswietlacza, klawiatury, glosnika, mikro, wibry.....)?do czegoś wymyślono modemy?
W sumie prawda. Ale nie jestem do końca przekonany, że takie katowanie telefonu ciągłą transmisją danych jest dla niego dobre.key pisze:Bo sa tansze w produkcji od telefonow
Raczej nie można porównywać kresek w różnych urządzeniachArucard pisze:Wziąlem na probe tego E160 udalo mi sie go odpalic.. Zasieg 1kreska/brak.. Na komorce 5kresek eplus z aldika mojego wujka
Tak, to prawda.Arucard pisze:Jak jest mniej kresek to na okno i znow ladny zasieg.
Oczywiście, że różnica jak najbardziej może być. Chciałem tylko zauważyć, że kreski mogą się różnić.Arucard pisze:No pewnie, tylko, ze modem nie chcial sie laczyc i chwilami <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sieci nie wykrywal wiec jednak roznica jest?