Internet PLUS - problemy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Internet PLUS - problemy
Rozumiem, a co do mojego pytania, tzn. Czy cyfry karty PLUS USIM LTE zaczynają się od 94?
Znalazłem taką informacje i nie wiem czy to prawda
Znalazłem taką informacje i nie wiem czy to prawda
-
- Guru bezprzewodowy
Na to pytanie Ci nie odpowiem, może ktoś kto korzysta z LTE Plusa.
-
- Użytkownik forum
Czy cyfry karty PLUS USIM LTE zaczynają się od 94?
Witam.Chyba nie,bo moja zaczyna się 669.....
- wojteks
- *** Administrator ***
Chodzi o numer seryjny karty a nie przypisany do niej numer telefonu.specjal-1 pisze:Chyba nie,bo moja zaczyna się 669
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Moja zaczyna się 951.....Chodzi o numer seryjny karty a nie przypisany do niej numer telefonu.
-
- Użytkownik forum
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=33469
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=32170
Tu np. jest że nr seryjny zaczyna się od 94
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=32170
Tu np. jest że nr seryjny zaczyna się od 94
-
- Użytkownik forum
Ja się podłączę
Coś chyba robią z nadajnikami w Naszej okolicy. U mnie od tygodnia LTE się łączy, ale zero transferu. Działa tylko 3G.
Wysłałem do nich reklamacje z problemem i na dniach mam dostać odpowiedź listownie więc zobaczymy co powiedzą.
Fakt jest taki, że stało się to nagle, więc to nie jest wina słabego zasięgu czy czegokolwiek z mojej strony.
Problem zaczął się ok 21-22 lutego. kombinowałem z ustawieniami jak mogłem, ale dalej to samo, więc wychodzi na modernizację BTS. Swoją drogą-czy Plus nie mógłby informować ludzi za pomocą SMS poprzez antenę, że BTS będzie modernizowany? Ew na stronie plusa pisać, które nadajniki są modernizowane. Kurde, troche roboty a ludzie nie mieliby pretensji do nich (każdy serwer/nadajnik itp muszą kiedyś przechodzić konserwację), a tak jest wiele nieprzyjemności i dochodzenia co się dzieje
Coś chyba robią z nadajnikami w Naszej okolicy. U mnie od tygodnia LTE się łączy, ale zero transferu. Działa tylko 3G.
Wysłałem do nich reklamacje z problemem i na dniach mam dostać odpowiedź listownie więc zobaczymy co powiedzą.
Fakt jest taki, że stało się to nagle, więc to nie jest wina słabego zasięgu czy czegokolwiek z mojej strony.
Problem zaczął się ok 21-22 lutego. kombinowałem z ustawieniami jak mogłem, ale dalej to samo, więc wychodzi na modernizację BTS. Swoją drogą-czy Plus nie mógłby informować ludzi za pomocą SMS poprzez antenę, że BTS będzie modernizowany? Ew na stronie plusa pisać, które nadajniki są modernizowane. Kurde, troche roboty a ludzie nie mieliby pretensji do nich (każdy serwer/nadajnik itp muszą kiedyś przechodzić konserwację), a tak jest wiele nieprzyjemności i dochodzenia co się dzieje

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam,też mam ten sam problem w Mszczonowie, internet działał mi bez zarzutu bardzo długo, też było 3G, podpisałam z nimi kolejną umowę, nowy modem ZTE MF 821 LTE, pierwsze dwa tygodnie było super, a teraz (od 11 lutego właśnie) niby jest HSDPA, a wyniki speed testu podobne jak u Obcykany. Też wysłałam zgłoszenie do działu technicznego i każą czekać. Twierdzą jeszcze, że nie było żadnych zgłoszeń z tej okolicy, a jak widać było przynajmniej jedno:) Też już próbowałam zmieniać ustawienia i wszystko na nic, ale będę tutaj zaglądać, bo w "gromadzie siła".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Dziś przyszło pismo. Oczywiście twierdzą, że to kwestia braku zasięgu (<font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, 80% zasięgu mam... przez rok działal normalnie).
Zaraz zrobie drugie zgłoszenie i będę ich męczył póki czegoś nie zrobią.
W salonie powiedzieli, że nic nie mogą zrobić. Każą wysyłać pismo z reklamacją...
Zaraz zrobie drugie zgłoszenie i będę ich męczył póki czegoś nie zrobią.
W salonie powiedzieli, że nic nie mogą zrobić. Każą wysyłać pismo z reklamacją...
-
witam mam ten sam problem, również mieszkam w centrum Mszczonowa i od 9 lutego jest to samo max 0.12mB/s. Pisanie reklamacji nic tu nie pomoże... Napisałem ich chyba 4 a już nie wspomnę o wygadanych godzinach. Podpisałem umowę około 20 marca z plusem na dwa lata do 9 lutego internet śmigał później koniec....... Byłem kilka razy w punktach w Żyr... nic nie pomogło. Kupiłem dwie anteny jedna z zyskiem 9 dBi i nic nie pomogło. Następnie kupiłem antene kierunkową o zysku 16.5 dBi również za wiele nie pomogło bo tylko w 2g EDGE zasiek zwiększył się o jedna kreskę i z 0.10mB/s mam
0.12mB/s... totalna maskara.[/hide]
0.12mB/s... totalna maskara.[/hide]
-
Witam. Wie ktoś coś może coś na temat Mszczonowskiego nadajnika?
-
- Użytkownik forum
Witam,
Ja też mam problem z Iplusem od około tygodnia, ale w okolicy Wloclawka, tyle, że u mnie w ogóle znikł z eteru sektor nadajnika... przez to łączę się z innym sektorem- przeciążonym i stale internetu nie ma, jak jest to koło 1Mb, a miałem 10... Jednocześnie jest to nadajnik Aero2
Ewentualnie cały nadajnik zgasł, tamten miał CID 60252 a ten 60251, 60252 w ogóle przepadł, ani telefon go nie wykrywa ani modem, nawet będąc 0,5 km od niego.
Ja też mam problem z Iplusem od około tygodnia, ale w okolicy Wloclawka, tyle, że u mnie w ogóle znikł z eteru sektor nadajnika... przez to łączę się z innym sektorem- przeciążonym i stale internetu nie ma, jak jest to koło 1Mb, a miałem 10... Jednocześnie jest to nadajnik Aero2
Ewentualnie cały nadajnik zgasł, tamten miał CID 60252 a ten 60251, 60252 w ogóle przepadł, ani telefon go nie wykrywa ani modem, nawet będąc 0,5 km od niego.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Nie nadajnik tylko sektor ci się zmieniłzse pisze:Ewentualnie cały nadajnik zgasł, tamten miał CID 60252 a ten 60251
-
- Użytkownik forum
Czyli dobrze na początku myślałem, że to sektor (po prostu nie orientuje się w tej numeracji). Jednak tamten znikł z eteru, nie wiem tylko czy to awaria czy jakieś ich przeróbki, no ale trochę czasu już minęło. Będzie trzeba wobec tego napisać do plusa, jak koledzy.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
U mnie 9 miesięcy były tylko dwa sektory czynne Internet ledwo chodził W grudniu poprawili BTSa i net teraz śmigazse pisze:wiem tylko czy to awaria czy jakieś ich przeróbki, no ale trochę czasu już minęło

-
- Użytkownik forum
Wrócilem teraz do domu i jestem połączony ze starym, dobrym 60252 :-) . Czyli już działa u mnie .
-
Witam ponownie. W Mszczonowie okolice bloków północnych jak internet nie działał tak nie działa... już ponad miesiąc. Niby mówia że naprawiaja nadajnik ale ile to może trwac
...
[ Dodano: 2013-03-11, 21:41 ]
jak sprawdzic z którym jestem połączony?
...
[ Dodano: 2013-03-11, 21:41 ]
jak sprawdzic z którym jestem połączony?
-
- Użytkownik forum
Na przyklad korzystajac z topnetinfo. Ja osobiście w MR3420 mam Gargoyle z 3Ginfo i tam też sprawdzam. Zależnie od lokalizacji można i telefonem z netmonitorem jakimś, akurat u mnie wiem, że jak telefon się nie połączy z tym jednym konkretnym, to i modem, chyba, że ATK20 przestrzeli do BTSa oddalonego o 20 km (bywa).
-
Witam.
Też jestem ze Mszczonowa a właściwie za miastem mieszkam,ale nie o to chodzi. Panowie to nie jest problem ze sterownikami z waszymi modemami czy też antenami kierunkowymi. Przyczyną tego że iplus we Mszczonowie nie działa jak trzeba to wina tylko i wyłącznie sieci PLUS. Ja problem zauważyłem 11 lutego ,ale widzę że niektórzy już od 9 lutego to zauważyli. Chociaż takie problemy zauważałem i wcześniej,ale to były najwyżej kilku godzinne utrudnienia, a nie tak jak teraz ponad 40 dni. Mało tego,dużo korzystam z neta w smartphonie tam też jest co najwyżej 3g,ale czasami w ogóle nie chce się połączyć z netem. Po prostu kilka godzin a czasami i po pół dnia nie ma w ogóle netu w tel. Właściwie ostatnio to nie ma takiego dnia żeby nie było z tym problemu. Ale ten problem to już nie tylko obejmuje miasto Mszczonów. Mój braciak mieszka w Grodzisku Maz i ma taki sam problem z netem w tel. Siostra z innych okolic też. Plus schodzi na psy. Pisałem do bok już od lutego i jest tylko odpowiedź że przekazali zgłoszenie do odpowiedniego działu. Żadnej odpowiedzi że coś robią, że w najbliższym czasie przywrócą prawidłowe działanie sieci. Szczerze powiedziawszy radzę omijać plusa z daleka. Mam też bardzo długo ok 2lata Play online i tam nigdy takich czy podobnych problemów nie było. Nie wiem jak w pozostałych sieciach, czy występowały jakieś problemy. Ale odnoszę wrażenie że Plus idzie na ilość,a nie na jakość. A w reklamach mówią że mają najlepszy zasięg w kraju, jeszcze ten LTE- żałosne. Gdzie jest LTE to jest, w większych miastach. Ja już wiem co zrobić żeby rozwiązać ten problem- rezygnuje z plusa i to na dniach. Szkoda czasu i nerw z pisaniem pism do nich,czy dzwonieniem.
Tak dla ścisłości to przed tymi problemami u siebie czy u siostry na blokach północnych miałem zasięg HSPA+ i prędkość do ok 6-7mbit. Natomiast teraz to WCDMA czy jak kto woli 3g. Ale co chwilę przełącza się z WCDMA na HSPA+ i wtedy transmisja danych całkowicie ustaje. Jak spowrotem wskoczy na WCDMA to coś tam idzie. Ale tak jak mówiłem dzieje się tak co chwile co w efekcie prowadzi do tego że czasami nawet poczty nie mogę sprawdzić. Ludzie z tego nie da się korzystać. Dodam że posiadam antenę kierunkową. Sprawdzałem na dwóch modemach i cały czas jest to samo. Więc nie ma tu mowy o niedostatku zasięgu czy winie sprzętu. Ewidentnie Problem leży po stronie wspaniałej sieci Plus. Nie będę ukrywać że to nie są moje pierwsze zatargi z siecią Plus. Jeszcze rok temu może nawet nie, posiadając MiX plusa miałem problemy z wykupieniem jakiego kolwiek pakietu za pomocą tzw telekodu. Trwało to czasami tygodniami. Ja oczywiście dzwoniłem do bok niekiedy kilka razy w tyg. Więc tak jak mówiłem, Plus już dawno idzie na ilość a nie na jakość.
Mojego iplusa sprawdzałem z Żyrardowie i tam wszystko jest ok.
Też jestem ze Mszczonowa a właściwie za miastem mieszkam,ale nie o to chodzi. Panowie to nie jest problem ze sterownikami z waszymi modemami czy też antenami kierunkowymi. Przyczyną tego że iplus we Mszczonowie nie działa jak trzeba to wina tylko i wyłącznie sieci PLUS. Ja problem zauważyłem 11 lutego ,ale widzę że niektórzy już od 9 lutego to zauważyli. Chociaż takie problemy zauważałem i wcześniej,ale to były najwyżej kilku godzinne utrudnienia, a nie tak jak teraz ponad 40 dni. Mało tego,dużo korzystam z neta w smartphonie tam też jest co najwyżej 3g,ale czasami w ogóle nie chce się połączyć z netem. Po prostu kilka godzin a czasami i po pół dnia nie ma w ogóle netu w tel. Właściwie ostatnio to nie ma takiego dnia żeby nie było z tym problemu. Ale ten problem to już nie tylko obejmuje miasto Mszczonów. Mój braciak mieszka w Grodzisku Maz i ma taki sam problem z netem w tel. Siostra z innych okolic też. Plus schodzi na psy. Pisałem do bok już od lutego i jest tylko odpowiedź że przekazali zgłoszenie do odpowiedniego działu. Żadnej odpowiedzi że coś robią, że w najbliższym czasie przywrócą prawidłowe działanie sieci. Szczerze powiedziawszy radzę omijać plusa z daleka. Mam też bardzo długo ok 2lata Play online i tam nigdy takich czy podobnych problemów nie było. Nie wiem jak w pozostałych sieciach, czy występowały jakieś problemy. Ale odnoszę wrażenie że Plus idzie na ilość,a nie na jakość. A w reklamach mówią że mają najlepszy zasięg w kraju, jeszcze ten LTE- żałosne. Gdzie jest LTE to jest, w większych miastach. Ja już wiem co zrobić żeby rozwiązać ten problem- rezygnuje z plusa i to na dniach. Szkoda czasu i nerw z pisaniem pism do nich,czy dzwonieniem.
Tak dla ścisłości to przed tymi problemami u siebie czy u siostry na blokach północnych miałem zasięg HSPA+ i prędkość do ok 6-7mbit. Natomiast teraz to WCDMA czy jak kto woli 3g. Ale co chwilę przełącza się z WCDMA na HSPA+ i wtedy transmisja danych całkowicie ustaje. Jak spowrotem wskoczy na WCDMA to coś tam idzie. Ale tak jak mówiłem dzieje się tak co chwile co w efekcie prowadzi do tego że czasami nawet poczty nie mogę sprawdzić. Ludzie z tego nie da się korzystać. Dodam że posiadam antenę kierunkową. Sprawdzałem na dwóch modemach i cały czas jest to samo. Więc nie ma tu mowy o niedostatku zasięgu czy winie sprzętu. Ewidentnie Problem leży po stronie wspaniałej sieci Plus. Nie będę ukrywać że to nie są moje pierwsze zatargi z siecią Plus. Jeszcze rok temu może nawet nie, posiadając MiX plusa miałem problemy z wykupieniem jakiego kolwiek pakietu za pomocą tzw telekodu. Trwało to czasami tygodniami. Ja oczywiście dzwoniłem do bok niekiedy kilka razy w tyg. Więc tak jak mówiłem, Plus już dawno idzie na ilość a nie na jakość.
Mojego iplusa sprawdzałem z Żyrardowie i tam wszystko jest ok.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Potwierdzam Twoją opinie na temat Plus wielokrotnie na składane do Bok czy do konsultanta otrzymuje się informacje o przekazaniu z szablonu i temat znika żadnej odpowiedzi. Osobiście dopiero po kilku pismach w Departamencie Reklamacji uzyskałem informacje o modernizacji sieci w danym regionie. Nie potrafią nie umieją nawet przeprosić za usterki np: w formie sms tak jak to robią inni operatorzy, Ty masz alternatywę innego dostawcy a ja niestety nieJarog02 pisze:. Plus schodzi na psy. Pisałem do bok już od lutego i jest tylko odpowiedź że przekazali zgłoszenie do odpowiedniego działu. Żadnej odpowiedzi że coś robią, że w najbliższym czasie przywrócą prawidłowe działanie sieci. Szczerze powiedziawszy radzę omijać plusa z daleka.. Ale odnoszę wrażenie że Plus idzie na ilość,a nie na jakość. A w reklamach mówią że mają najlepszy zasięg w kraju, jeszcze ten LTE- żałosne. Gdzie jest LTE to jest, w większych miastach. Ja już wiem co zrobić żeby rozwiązać ten problem- rezygnuje z plusa i to na dniach. Szkoda czasu i nerw z pisaniem pism do nich,czy dzwonieniem.
.

Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
-
- Użytkownik forum
Trzeba czekać. Ja dostałem odpowiedź, że to wina slabego zasięgu i PLUS nic do tego nie ma.
Ale tutaj ciekawostka-któregoś dnia (na pewno to była sobota) stwierdziłem, że sprobuje się połaczyć jeszcze raz z LTE i... poszło.
Wkurzyłem sie, że 2tyg nie miałem internetu, ale teraz jest po prostu bajka. Naprawde warto czekać i składać reklamacje (to może chociaż troche przyspieszy proces).
Przed modyfikacją max to 25mb i to w nocy, a teraz godzinia 13 w niedzielę i prosze bardzo

Dziś w nocy ściągałem film-prędkośc pobierania to 8,4Mb/s. To jest coś. 700mb w 2min.
Oczywiście nie usprawiedliwiam PLUS'a-mogli dać info na stronie czy poprzez SMS, że w ciągu np 2tyg będą utrudnienia. Wiedzą kiedy modyfikują nadajniki więc mogli dać info nawet wcześniej. Zapewne 90% osób nie poszło by z reklamacją, tylko cierpliwie czekało. A tak mamy sporo niepotrzebnych nerwów. Fakt jest jednak taki, że jak Wam włączą-to się ucieszycie
pzdr
P.S.
Kolejny test

Ale tutaj ciekawostka-któregoś dnia (na pewno to była sobota) stwierdziłem, że sprobuje się połaczyć jeszcze raz z LTE i... poszło.
Wkurzyłem sie, że 2tyg nie miałem internetu, ale teraz jest po prostu bajka. Naprawde warto czekać i składać reklamacje (to może chociaż troche przyspieszy proces).
Przed modyfikacją max to 25mb i to w nocy, a teraz godzinia 13 w niedzielę i prosze bardzo
Dziś w nocy ściągałem film-prędkośc pobierania to 8,4Mb/s. To jest coś. 700mb w 2min.
Oczywiście nie usprawiedliwiam PLUS'a-mogli dać info na stronie czy poprzez SMS, że w ciągu np 2tyg będą utrudnienia. Wiedzą kiedy modyfikują nadajniki więc mogli dać info nawet wcześniej. Zapewne 90% osób nie poszło by z reklamacją, tylko cierpliwie czekało. A tak mamy sporo niepotrzebnych nerwów. Fakt jest jednak taki, że jak Wam włączą-to się ucieszycie

pzdr
P.S.
Kolejny test
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Albo prędkość albo minuty Ci się pomyliłyemils pisze:prędkośc pobierania to 8,4Mb/s. To jest coś. 700mb w 2min

Skoro jesteśmy przy prędkości LTE to jak to się ma do QoS?
Czy QoS obowiązuje przy LTE?
-
- Użytkownik forum
W TNI miałem 8456KB/s. Napisze, żeby było jasne wszystko (czasem te wszystkie wielkości się mylą).Andrzejz78 pisze:Albo prędkość albo minuty Ci się pomyliły![]()
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-03-25, 19:01 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-03-25, 19:00 przez emils, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
To jest około 8.4MB/s, wielkość literek ma znaczenie.emils pisze:miałem 8456KB/s
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Sory. Jeśli chodzi o prędkości internetu zawsze mam kłopot czy to KB czy Kb czy może kb.wojteks pisze:To jest około 8.4MB/s, wielkość literek ma znaczenie.
W każdym razie wszystko jest już wyjaśnione
Dodam jeszcze, że w tygodniu również osiągam takie prędkości, oznacza to, że naprawde poprawili te nadajniki.
pzdr
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-03-27, 18:53 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-03-27, 18:53 przez emils, łącznie zmieniany 1 raz.