Moderator: Moderatorzy
A czy do tego pokoju masz dostęp? Jeżeli tak, to zastosuj rozgałęźnik antenowy, który rozdzieli Ci sygnał na dwa odbiorniki. Czyli na TV i Twoją kartę. Koszt powinien się zamknąć w okolicy 30zł.Mikolaj211 pisze:Przez pewien czas miałem normalną antenę na dachu [...] teraz nie mam do niej dostępu, została przeniesiona po prostu do innego pokoju [...]Dlatego czekam ja jakieś propozycje, tak do 50zł
Nie są do TV SAT, bo są do 1000 MHzMikolaj211 pisze:Tylko to są chyba do TV SAT, sądząc po wtykach.
Są, poszukaj na stronie powyżej, Ja zawsze używałem takich, bo moim zdaniem są najlepsze i jakość połączenia gniazdo - wtyk.Mikolaj211 pisze:Czy nie ma takich, które pasują bez przerabiania wtyczek?
Oczywiście, ale jeżeli na dachu jest porządna antena, to szansa jest. Tylko trzeba uważać, czy kupuje się rozgałęźniki o tłumieniu 3dB czy 8 dB czy jeszcze więcej...YaHooo pisze:Czasem taki rozgałęźnik pasywny nie wystarczy
Jeżeli go dobrze zaizolujesz (żeby wilgoć nie wnikała do gniazd), to czemu nie. Chociaż nie wiem czy w zimie temperatury mu nie będą przeszkadzały, ale nie powinny.Mikolaj211 pisze:czy taki pasywny rozgałęźnik może być na zewnątrz?