Postawa niegodna forumowicza.

Moderator: Moderatorzy
Będę wredny to nawet lepiej jak jest papierowa, bo tu służy tylko ochronie samej antenyja.michal pisze:Nie robią już metalowych. Jedynie denko. Reszta papier.![]()
YaHooo dobrze gadasz!YaHooo pisze:Pozostaje jedynie kwestia moralna.
Bardzo chetnie, ale jak wyżej napisałem mam zero namiarów oprócz IP tej osoby, wyżej również napisałem ze chetnie bym partycypował w kosztach.......więcja.michal pisze:achilles1974 idź się lepiej dogadaj z tą siecią a nie bawisz się w podkradanie.
Postawa niegodna forumowicza.
Sorry. Zwracam honor.achilles1974 pisze:wyżej również napisałem ze chetnie bym partycypował w kosztach.......więcchyba nie słusznie kolega mnie ocenia
Widziałem różne konfiguracje w różnych kawiarenkach i byś się zdziwiłja.michal pisze:Hot-Spoty raczej nie mają nazw routerów tylko nazwy miejsc, firm itp., które intuicyjnie nam mówią, że to hot-spot
Właśnie o tym tu piszemy, czy zupełnie otwarty AP bez żadnych zabezpieczeń to Hot-Spot, czy nieja.michal pisze:Hot-Spoty nie są z reguły zaszyfrowane
Bardzo dobry pomysł.ja.michal pisze:Hot-Spoty powinny mieć jakiś znak wywoławczy przy nazwie np. HS.kawiarnajotka
Dokładnie tak.ja.michal pisze:Była by znacznie większa przejrzystości sytuacji no i wiedzielibyśmy czy się wkradamy czy legalnie łączymy
Też o tym myślałem. Tylko jak to na dużą skalę zrobić? Oczywiście można zacząć na forum.BliSki pisze:Może jakaś akcja promocyjna w tym kierunku?
Tylko nie wiadomo kto miałby największą wygodę ?achilles1974 pisze:noooo to by było bardzo miłe i najbardziej wygodne rozwiązanie
Właśnie wczoraj kupiłem całe wnętrze jest aluminiowe.ja.michal pisze:Nie robią już metalowych. Jedynie denko. Reszta papier.
Ale taka folia a nie całkowicie aluminiowa tuba jak kiedyś.Właśnie wczoraj kupiłem całe wnętrze jest aluminiowe.
A czy jeżeli ktoś wejdzie do otwartego mieszkania to nie jest naruszenie cudzej własności? Po drugie pozostaje jeszcze kwestia moralna Poza tym niektórzy ludzie mają niezabezpieczone sieci po prostu z niewiedzy, inni robią to tak jak to napisane w cytowanym przez bob'a wątku, że można zakładać takie niezabezpieczone sieci celem wyłudzenia haseł, loginów, czy nawet instalowania różnego rodzaju programów ka komputerach podłączonych.PieknyRoman^^ pisze:Przecież jak wychodzisz z mieszkania to zamykasz drzwi, żeby nikt się nie włamał.
Co więcej jeżeli intruz który się włamie do czyjejś prywatnej sieci oraz to z niej dokona jakiegoś przestępstwa, to nie będzie tłumaczenia typu "ktoś mi się włamał do sieci i to zrobił". W takim przypadku właściciel sieci odpowiada za to, że mu się ktoś do niej włamał i odpowiada tak jakby to on popełnił te przestępstwo, a nie intruz. Inną sprawą jest, że intruz też będzie odpowiadał przed sądem (jak go znajdą)bob pisze:Jeśli człowiek, któremu się podpięto do sieci ma od swojego providera internetowego zapis w regulaminie mówiący o wysokich karach
A jak nie zamkniesz, to znaczy ze można wejsc? Oczywiście, ze nie można...PieknyRoman^^ pisze:Przecież jak wychodzisz z mieszkania to zamykasz drzwi
Przeraża mnie takie wypaczone pojęcie o zasadach życia w społeczeństwie.PieknyRoman^^ pisze:Jak zostawisz samochód to także go zamykasz.
Myślę, że nie rozumiesz analogii. Jeżeli nie zamknę mieszkania czy samochodu, to i tak nikt nie ma prawa do niego wejść bez mojej wiedzy. Każdy kto do niego wejdzie podlega pod odpowiednie paragrafy. Rozumiesz teraz analogię?PieknyRoman^^ pisze:A po co zamykasz samochód, mieszkanie itd?
Dokładnie tak.Jarek no.1 pisze:Od kiedy to jest tak, że jak coś nie jest zabezpieczone lub słabo zabezpieczone to można to ukraść, zniszczyć, włamać się
Forum promuje legalny dostęp do internetu a piractwu mówimy kategorycznie NIE .PieknyRoman^^ pisze: Wystarczy trochę pomyśleć
PieknyRoman^^ pisze:Dodam tylko, że gg nie jest w żaden sposób szyfrowane więc łatwo można poczytać co piszą inni![]()
To mi powiedz jak można komunikować się pomiędzy gg a kadu jak jedno jest szyfrowane a drugie nie. One korzystają z tego samego protokołu więc, się zdecydujPieknyRoman^^ pisze:z gg możesz korzystać pod linuxem (Kadu - o ile dobrze pamiętam tam jest szyfrowanie rozmów)
A w jaki sposób provider wie, ze udostępniam łącze jak np. używam ICS, czy AP w trybie klient z klonowaniem MAC'a i do tego jeszcze podbijam TTL?PieknyRoman^^ pisze:mimo, że provider wie o tym, że dodatkowe komputery były podpięte to i tak nic nie robi
Tu się mylisz np. logowanie na te forum, nie używa połączenia szyfrowanegoPieknyRoman^^ pisze:nielicznych przypadkach bo większość serwisów ma włączone szyfrowanie
YaHooo pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!PieknyRoman^^ pisze:Dodam tylko, że gg nie jest w żaden sposób szyfrowane więc łatwo można poczytać co piszą inni![]()