Pozdrawiam
"iPlus" a "iPlus@"
Moderator: Moderatorzy
-
gajorek1977
- Stały użytkownik forum
"iPlus" a "iPlus@"
Witam! Mam pytanie jaka jest różnica między "iPlus" a "iPlus@"? w iplus menager na przemian pokazuje się to podczas startu programu i logowania do sieci (na samej górze) Czy związane są z tym jakieś różne parametry połączenia lub inne wirusy
? szukałem na forum i nikt chyba się z tym nie spotkał lub przynajmniej nie zwrócił uwagi...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
już nie pełzający iPlus... niech żyje OFP
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: "iPlus" a "iPlus@"
gajorek1977 pisze:jaka jest różnica między "iPlus" a "iPlus@"? w iplus menager na przemian pokazuje się to podczas startu programu i logowania do sieci
Doktorat piszesz ? Wywal to i skonfiguruj dial up.
-
Engelbert
- Stary wyga bezprzewodowy
OT: Naturalnie, ja wiem, że zwykłe połączenie sieciowe, bez pośrednictwa aplikacji działa sprawdniej, ale dla większości użytkowników to naprawdę czarna magia (mimo bardzo dobrego FAQ). Nawet nie wiecie, ile osób nie potrafi (w przypadku iPlusa) uruchomić przeglądarki inaczej, niż ze skrótu w aplikacji...
Ale do rzeczy - o ile wiem o jaki napis Plus (na czarno) na szczycie aplikacji chodzi, o tyle nie mam pojęcia o jaki napis chodzi w trakcie uruchamiania aplikacji?
Co do pierwszego - wydaje mi się, że zależy to od informacji na karcie SIM, Twoja musi być chyba dosyć stara, chociaż niekoniecznie
(odpowiednio trzecia i czwarta numeru seryjnego karty sim do rok produkcji, np. 9207... gdzie 92 to HLR, a 07 to rok 2007). Jaką wersję aplikacji iPlus Menadżer posiadasz?
Ale do rzeczy - o ile wiem o jaki napis Plus (na czarno) na szczycie aplikacji chodzi, o tyle nie mam pojęcia o jaki napis chodzi w trakcie uruchamiania aplikacji?
Co do pierwszego - wydaje mi się, że zależy to od informacji na karcie SIM, Twoja musi być chyba dosyć stara, chociaż niekoniecznie
-
gajorek1977
- Stały użytkownik forum
a będzie lepiej śmigał?bob pisze:Doktorat piszesz ? Wywal to i skonfiguruj dial up.
[ Dodano: 2008-04-02, 14:35 ]
]Engelbert pisze:Ale do rzeczy - o ile wiem o jaki napis Plus (na czarno) na szczycie aplikacji chodzi, o tyle nie mam pojęcia o jaki napis chodzi w trakcie uruchamiania aplikacji?
Jaką wersję aplikacji iPlus Menadżer posiadasz?
moja wersja to 1.915, a jeżeli chodzi o napis to właśnie chodzi mi o ten czarny u góry (moim zdaniem powinien być zawsze ten sam, ale mogę się mylić)
a co do dial-up to próbowałem tego z modemem 56k. i było to wielkie rozczarowanie
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zależy co przez to rozumiesz.Na pewno będzie prościej się połączyć.gajorek1977 pisze:a będzie lepiej śmigał?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A nawet będzie się łączył szybciej i można skrót wrzucić do autostartu.Jaco pisze:Na pewno będzie prościej się połączyć.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
gajorek1977
- Stały użytkownik forum
wszystko fajnie ale na aplikacji iplus i dial-up ten sam kłopot: po ściągnięciu ok 20% danego pliku (np.codeka, ale nie p2p) wszystko się zamyka i kicha W plusie powiedzieli że pomoże nowsza aplikacja ale dalej jest to samo 
- bob
- Guru bezprzewodowy
To nowsze stery jak już bo sama aplikacja niczego niestety nie załatwia oprócz prostego łączenia.
-
cysio
- Stały użytkownik forum
Teoretycznie z nowsza wersja iplus managera zainstaluja sie tez nowsze sterowniki, ale jak to bywa z operatorami zazwyczaj sa w tyle i najlepiej zaopatrzyc sie w najnowsze sterowniki ze strony producenta + program do laczenia tez z jego strony (ewentualnie dialup)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tylko, że jest problem czy iPlus Manager będzie się chciał zainstalować na systemie Vista 64 bitowym.cysio pisze:Teoretycznie z nowsza wersja iplus managera zainstaluja sie tez nowsze sterowniki
Pozdrawiam YaHooo