"iPlus" a "iPlus@"

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gajorek1977
Stały użytkownik forum

"iPlus" a "iPlus@"

Post autor: gajorek1977 »

Witam! Mam pytanie jaka jest różnica między "iPlus" a "iPlus@"? w iplus menager na przemian pokazuje się to podczas startu programu i logowania do sieci (na samej górze) Czy związane są z tym jakieś różne parametry połączenia lub inne wirusy ;)? szukałem na forum i nikt chyba się z tym nie spotkał lub przynajmniej nie zwrócił uwagi...
Pozdrawiam
już nie pełzający iPlus... niech żyje OFP
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: "iPlus" a "iPlus@"

Post autor: bob »

gajorek1977 pisze:jaka jest różnica między "iPlus" a "iPlus@"? w iplus menager na przemian pokazuje się to podczas startu programu i logowania do sieci
:zdziwko:
Doktorat piszesz ? Wywal to i skonfiguruj dial up. :cwaniak:
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

OT: Naturalnie, ja wiem, że zwykłe połączenie sieciowe, bez pośrednictwa aplikacji działa sprawdniej, ale dla większości użytkowników to naprawdę czarna magia (mimo bardzo dobrego FAQ). Nawet nie wiecie, ile osób nie potrafi (w przypadku iPlusa) uruchomić przeglądarki inaczej, niż ze skrótu w aplikacji... :rotfl:

Ale do rzeczy - o ile wiem o jaki napis Plus (na czarno) na szczycie aplikacji chodzi, o tyle nie mam pojęcia o jaki napis chodzi w trakcie uruchamiania aplikacji?

Co do pierwszego - wydaje mi się, że zależy to od informacji na karcie SIM, Twoja musi być chyba dosyć stara, chociaż niekoniecznie :P (odpowiednio trzecia i czwarta numeru seryjnego karty sim do rok produkcji, np. 9207... gdzie 92 to HLR, a 07 to rok 2007). Jaką wersję aplikacji iPlus Menadżer posiadasz?
gajorek1977
Stały użytkownik forum

bob pisze:Doktorat piszesz ? Wywal to i skonfiguruj dial up. :cwaniak:
a będzie lepiej śmigał? ;)

[ Dodano: 2008-04-02, 14:35 ]
Engelbert pisze:Ale do rzeczy - o ile wiem o jaki napis Plus (na czarno) na szczycie aplikacji chodzi, o tyle nie mam pojęcia o jaki napis chodzi w trakcie uruchamiania aplikacji?
Jaką wersję aplikacji iPlus Menadżer posiadasz?
]
moja wersja to 1.915, a jeżeli chodzi o napis to właśnie chodzi mi o ten czarny u góry (moim zdaniem powinien być zawsze ten sam, ale mogę się mylić)
a co do dial-up to próbowałem tego z modemem 56k. i było to wielkie rozczarowanie :/ iplus działa dobrze :)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

gajorek1977 pisze:a będzie lepiej śmigał?
Zależy co przez to rozumiesz.Na pewno będzie prościej się połączyć.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jaco pisze:Na pewno będzie prościej się połączyć.
A nawet będzie się łączył szybciej i można skrót wrzucić do autostartu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

A może nawet lepiej śmigał - dosłownie. ;)
gajorek1977
Stały użytkownik forum

wszystko fajnie ale na aplikacji iplus i dial-up ten sam kłopot: po ściągnięciu ok 20% danego pliku (np.codeka, ale nie p2p) wszystko się zamyka i kicha W plusie powiedzieli że pomoże nowsza aplikacja ale dalej jest to samo :(
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

To nowsze stery jak już bo sama aplikacja niczego niestety nie załatwia oprócz prostego łączenia.
cysio
Stały użytkownik forum

Post autor: cysio »

Teoretycznie z nowsza wersja iplus managera zainstaluja sie tez nowsze sterowniki, ale jak to bywa z operatorami zazwyczaj sa w tyle i najlepiej zaopatrzyc sie w najnowsze sterowniki ze strony producenta + program do laczenia tez z jego strony (ewentualnie dialup)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

cysio pisze:Teoretycznie z nowsza wersja iplus managera zainstaluja sie tez nowsze sterowniki
Tylko, że jest problem czy iPlus Manager będzie się chciał zainstalować na systemie Vista 64 bitowym.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ