Mam mały problem.
Kupiłem sobie kartę GT Edge. Wsadziłem do niej kartę simdata ( wcześniej wyłączyłem żądanie kodu pin ).
Następnie odpaliłem płytkę dołączoną do modemu. Pięknie wszystko się zainstalowało i po restarcie zobaczyłem GT MM.
Włożyłem modem do gniazda w laptopie i po chwili pokazał się maksymalny zasięg Plus GSM ( GPRS / EDGE )
No i wszystko cacy. APN wpisałem internet, w ustawieniach modemu dodałem wpis AT.
W momencie połączenia trochę mieli i koniec

No to drugi sposób. Próbuję zrobić dial up. Wszystko ładnie się konfiguruje. Po czym przy próbie połączenia też lipa.
Kwerenda modemu jest prawidłowa, sterowniki, instalacja jego też. Laptop na Windowsie XP Home ( legalnym i uaktualnianym ).
Czytam forum od wczoraj i już mi się wszystko zaczyna mieszać

Czy może mnie ktoś przeprowadzić krok po kroku jak odpalić ten modem z simdatą ?
Właśnie... raz udało mi się połączyć. Połączenie trwało kilka minut, transfer w Warszawie na poziomie 8 KB/s ( karta tylko GPRS / EDGE ) ale to chyba powinno być na poziomie ok. 30 KB/s prawda ?
Dzięki za wszystkie spostrzeżenia i jak ktoś będzie chciał mi pomóc to będę wdzięczny.
Macie tyle informacji na tym forum, ale mnie już głowa od czytania boli bo przeczytałem chyba wszystko z FAQ i nie mogę dalej tego zrobić.
Karta nie jest trafiona, ponieważ ładnie się loguje do sieci czyli miga dwa razy co sekundę lub dwie sekundy czerwona dioda, zasięg full tak jak pisałem, nie mam pojęcia jak to ugryźć

A i jeszcze dziwna sprawa. Nie mogę utworzyć połączenia GPRS / EDGE. Cały czas domyślnie pojawia się do wyboru 3G / GPRS, GSM i WLAN