Oczywiście też jestem tego zdaniaSundance_kid pisze:Lepiej jest płacić z terminem chociażby dla straconego czasu.
Nadpłata i rachunek
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Nadpłata i rachunek
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
...a zaplacic i tak trzeba. No chyba, ze ktos faktycznie cierpi na chwilowy brak gotowki.YaHooo pisze:To jest tylko zbędny kłopot jak zablokują konto.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie to już wolę pożyczyć od znajomych lub rodziny te 60 zł na abonament (w moim przypadku).Jo_gurt pisze:No chyba, ze ktos faktycznie cierpi na chwilowy brak gotowki.
Pozdrawiam YaHooo 
-
Engelbert
- Stary wyga bezprzewodowy
Blokada na połączenia wychodzące kosztuje 20pln.Sundance_kid pisze:zawsze 15 zeta dodatkowo
Wtedy najlepiej zadzwonić wcześniej na 2607 lub 601102607 (dział płatności) i powiedzieć co i jak. Przy okazji można zaoszczędzić na opłacie za odblokowanie po czasowej blokadzie na poł. wychodzące.Jo_gurt pisze:No chyba, ze ktos faktycznie cierpi na chwilowy brak gotowki.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-08, 08:40 ]
Poprawa cytowania
Ostatnio zmieniony 2008-05-08, 07:40 przez Engelbert, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja nikogo bob nie namawiam.
Wyraziłem swoje zdanie. A operatorzy i tak przeginają.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Oni przeginają a my trzymajmy poziom bo inaczej to ten kraj nigdy z bagna nie wyjdzie. 
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Święte słowa bob 
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Jarek no.1
I tak się nie uda....bob pisze:bo inaczej to ten kraj nigdy z bagna nie wyjdzie
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
To dlaczego płaciłam zawsze 15?Blokada na połączenia wychodzące kosztuje 20pln.
-
Engelbert
W iPlusie wszystkie opłaty nieuwzględione w cenniku, są takie, jak w taryfie Godziny 25.
Cennik taryf Godziny
Strona 4 z 7 - tabelka "inne usługi" - Blokada połączeń wychodzących z tytułu przekroczonego terminu płatności za rachunek telefoniczny - 20,00zł.
W Kubali, Nowym Plusie, Biznesklasie/iPlus dla firm, Elastycznej i MaxProfit! jest tak samo.
Być może w starszych taryfach było inaczej, nie wiem, nie pamiętam.
A jaką Ty masz taryfę?
Cennik taryf Godziny
Strona 4 z 7 - tabelka "inne usługi" - Blokada połączeń wychodzących z tytułu przekroczonego terminu płatności za rachunek telefoniczny - 20,00zł.
W Kubali, Nowym Plusie, Biznesklasie/iPlus dla firm, Elastycznej i MaxProfit! jest tak samo.
Być może w starszych taryfach było inaczej, nie wiem, nie pamiętam.
A jaką Ty masz taryfę?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Trzy razy płaciłam i trzy razy chcieli 15
Teraz już ogłupiałam o co chodzi. A miałam tak, że rano mi blokowali parę godzin później odblokowywali. Ale to raczej nie ma znaczenia. A taryfe podam Ci jak pojadę do domu bo tam mam wszystkie papiery a od obecnego użyszkodnika iPlusa nie dowiem się co to za taryfa. Brałam w tej promocji na rok z 6 miechami po zeta.
[ Dodano: 2008-05-08, 20:44 ]
Engelbert mam takie pytanie: mam polecenie zapłaty. I termin poboru należności mam ustawiony tak, że w momencie pobrania nie mam odpowiedniej sumy na koncie, w drugim pobraniu najczęściej jest tak samo. Czy jest mozliwość zmiany chociażby tego drugiego pobrania? Bo potem konczy się to zablokowaniem konta i wizytą w Plusie który jest mi wybitnie nie po drodze i nie po czasie.
[ Dodano: 2008-05-08, 20:44 ]
Engelbert mam takie pytanie: mam polecenie zapłaty. I termin poboru należności mam ustawiony tak, że w momencie pobrania nie mam odpowiedniej sumy na koncie, w drugim pobraniu najczęściej jest tak samo. Czy jest mozliwość zmiany chociażby tego drugiego pobrania? Bo potem konczy się to zablokowaniem konta i wizytą w Plusie który jest mi wybitnie nie po drodze i nie po czasie.
-
Engelbert
Czyli masz iPlus Prywatnie, czyli zasady takie jak w Godziny 25, czyli teoretycznie 20złSundance_kid pisze:Brałam w tej promocji na rok z 6 miechami po zeta.
Co do pobrania - w sumie to nie indywidualna akcja, a cykliczne pobieranie wykonywane jest z automatu, nie wiem czy da się to przestawić. Jeśli tak, to tylko na 2607 (dział płatności). Być może łatwiej byłoby wnioskować o zmianę cyklu rozliczeniowego, na jakiś bardziej odpowiadający? Co prawda nie ma takiej standardowej procedury, ale patrz wyżej: 2607, ew. w trybie reklamacyjnym
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Akurat tu jest kwestia przestawienia tego o dzień. Bo np w tym miesiącu zgrało się tak, ze pobrało a w poprzednim juz sie nie załapał.
[ Dodano: 2008-05-08, 20:54 ]
I dzieki za informację
A pobierają 15. Błąd jakiś czy co? Trzy razy by się rypneli?Engelbert pisze:czyli teoretycznie 20zł![]()
[ Dodano: 2008-05-08, 20:54 ]
I dzieki za informację
-
9000
Plus to mistrz!
Robiłem cesję umowy i jakiś baran wyłączył mi iPlusa na moim numerze.
Skutek był taki, że ściągnałem dane za 300 pln.
Napisałem rekalmację, uwzgędnili. i to jak
Dostałem faktury korekty, gdzie zamiast anulowanie 300 pln dostałem 61 pln dopłaty za korzystanie z iPluasa.
Dobre ?
Dzisiaj do chamów napisałem jeszcze raz
Robiłem cesję umowy i jakiś baran wyłączył mi iPlusa na moim numerze.
Skutek był taki, że ściągnałem dane za 300 pln.
Napisałem rekalmację, uwzgędnili. i to jak
Dostałem faktury korekty, gdzie zamiast anulowanie 300 pln dostałem 61 pln dopłaty za korzystanie z iPluasa.
Dobre ?
Dzisiaj do chamów napisałem jeszcze raz
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Widać takie rzeczy nie tylko w erze. 
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
ja.michal raczej chciałoby się powiedzieć, że takie rzeczy to tylko w Polsce 
Pozdrawiam YaHooo