Blueconnect GlobeTrotter iCON 225 - problem z połączeniem
Moderator: Moderatorzy
- djmykus
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect GlobeTrotter iCON 225 - problem z połączeniem
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mój problem wygląda następująco > Zainstalowałem wszystkie sterowniki poprawnie, aplikacja wykrywa modem, a login, hasło, apn to "erainternet". Mój zasięg EDGE wynosi 4/5, a w porywach 5/5. Klikam "połącz", na dolnym pasku wyświetla mi się napis "łączenie..." I tak czekam... czekam... czekam... Nic się dalej nie dzieje. Czym to może być spowodowane? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Blueconnect GlobeTrotter iCON 225 - problem z połączeniem
Sprawdzić czy nie ma włączonej zapory. Firewall np. Kaspersky Internet Security skutecznie blokuje wszelkie połączenia.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A ironicznie Plus daje go za darmo na 2 lata do przedluzania umowymar_kow pisze:Kaspersky Internet Security skutecznie blokuje wszelkie połączenia.

- djmykus
Panowie, nie ma żadnego firewalla, ani antywirusa... Podrzucam screena, tak to wygląda:
[center]
[/center]
Co mogę wykombinować w takiej sytuacji? System jest czysty, dzisiaj postawiony, sterowniki, wszystko poinstalowane wg wytycznych z instrukcji.
[center]

[/center]
Co mogę wykombinować w takiej sytuacji? System jest czysty, dzisiaj postawiony, sterowniki, wszystko poinstalowane wg wytycznych z instrukcji.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Musisz napisać coś więcej o modemie. Czy jest to modem prosto z salonu Ery, czy kupiony na Allegro bez simlocka. Czasami okazyjnie kupiony nie ma ustawień operatora, mógł wcześniej pracować z innym oprogramowaniem innego operatora.
A w Kasperskim jeżeli automatycznie nie zapyta o blokowanie połączenia to trzeba w ustawieniach anti-hackera w strefach pozostawić puste miejsce (bez "ptaszka") w miejscu naszej sieci. W ten sposób bardzo skutecznie zablokujemy naszego ciekawskiego prvidera (sieć lokalną), lub ustawiając ochronę proaktywną na max blokujemy aktywność aplikacji szpiegowskich. Programik jest w tej chwili najlepszy na rynku.Jo_gurt pisze:A ironicznie Plus daje go za darmo na 2 lata do przedluzania umowy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie tak do końca za darmo, bo trzeba wysłać SMS za 2.44 zł żeby dostać kod aktywacyjnyJo_gurt pisze:A ironicznie Plus daje go za darmo na 2 lata do przedluzania umowy![]()

Z tego co widzę na zrzucie używasz oprogramowania od blueconnect. Możesz spróbować pobrać oprogramowanie producenta modemu > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów <.djmykus pisze:Co mogę wykombinować w takiej sytuacji?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Sam nie blokuje, analfabeci wtórni klikają "zablokuj" nie czytając ostrzeżenia, kiedy antydialer wykryje próbę wybierania numeru *99***1#.Kaspersky Internet Security skutecznie blokuje wszelkie połączenia
1,22 a nie 2,44Nie tak do końca za darmo, bo trzeba wysłać SMS za 2.44 zł żeby dostać kod aktywacyjny

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Przy ustawieniach zezwalających tylko na połączenia określone przez użytkownika poziom blokowania wszystkiego innego jest domyślny. Dzieje się to w przypadku gdy ktoś kto nie za bardzo się orientuje "zaciąga ręczny" na max'a i dziwi się później że nic nie "chodzi"...Engelbert pisze:[...]Sam nie blokuje, [...]

- djmykus
Ale ten sprzęt jest wykrywany jako "bezprzewodowa karta sieciowa", a nie modem...Jaco pisze:Zrób sobie Dial- up i po kłopocie.
Nie, nie jest to nic allegrowskiego. Modem otrzymałem w salonie ery.mar_kow pisze:Czy jest to modem prosto z salonu Ery, czy kupiony na Allegro bez simlocka. Czasami okazyjnie kupiony nie ma ustawień operatora, mógł wcześniej pracować z innym oprogramowaniem innego operatora.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
To nie ma co odbierać chleba dla obsługi salonu. Najlepiej udać się tam, zgłosić problem i poczekać na rozwiązanie. Czasami jest tak że sterowniki czytnika kart SD laptopa kłócą się ze sterownikami modemów i ciężko wtedy na to coś poradzić.
Ja bym ewentualnie spróbowal połączenia Dial-up. Najlepsza forma połączenia. Jeżeli to zawiedzie to trzeba szukac dalej.
Ja bym ewentualnie spróbowal połączenia Dial-up. Najlepsza forma połączenia. Jeżeli to zawiedzie to trzeba szukac dalej.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To nie ma znaczenia bo możesz sobie doinstalować driver modemu.djmykus pisze:Ale ten sprzęt jest wykrywany jako "bezprzewodowa karta sieciowa", a nie modem...

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bo sterowniki są w trybie NDIS, a nie RAS. Jest o tym w forumowym <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> > Konfiguracja połączenia NDIS <djmykus pisze:Ale ten sprzęt jest wykrywany jako "bezprzewodowa karta sieciowa", a nie modem...
Pozdrawiam YaHooo 

- bob
- Guru bezprzewodowy
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805
[ Dodano: 2008-05-24, 16:03 ]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=74231#74231
[ Dodano: 2008-05-24, 16:04 ]
[ Dodano: 2008-05-24, 16:03 ]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=74231#74231
[ Dodano: 2008-05-24, 16:04 ]
Byłeś szybszy.YaHooo pisze:Bo sterowniki są w trybie NDIS, a nie RAS. Jest o tym w forumowym <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>

-
Ja mam Problem podbny wszystko zainstalowane OK ale jak wpisuje PIN on niby sie laczy i na dole pisze tylko Rejestrowanie i tak ciagle. Moze ktso powie co powinienm zrobic