Iplus czy Blueconect lub upc pomóżcie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Otisss
Początkujący użytkownik forum

Iplus czy Blueconect lub upc pomóżcie

Post autor: Otisss »

Witam was kupiłem sobie laptopka i nie wiem jaki mam necik sobie wybrać besprzewodowy w domu mam neostrade na kompie ale router już mam i w domu mam besprzewodowy ale jak wyjade na wakacjie to nie będe miał czy gdzies indziej i dlatego chce sobie kupić inny besprzewodowy słyszałem że iplus jest do bani pomużcie :) :D

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-26, 17:05 ]
Otisss, wez przeczytaj swoja wypowiedz i popraw co nieco, bo jak sie widzi "pomużcie" to czlowieka zeby bola :/
Pomocne sa tez kropki, przecinki i wielkie litery.
Ostatnio zmieniony 2008-06-19, 21:43 przez Otisss, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus czy Blueconect lub upc pomóżcie

Post autor: Sundance_kid »

Chce mieć internet komórkowy, co wybrać <-lektura obowiązkowa.

W Twoim przypadku najlepszy będzie prepaid. W linku który Ci podałam masz szczegóły.
ignac

Post autor: ignac »

nie bardzo wiadomo o co ci chodzi:) ale znajomy ma iplusa i rozne sa opinie, orange nikt znajomy nie ma ale jakies dziwne opcje byly o zasiegu ich czytalem na jakiejs stronie, zas bluconnecta mam ja i jest ok, narzekac nie bede bo w sumie malo uzywam ale ratuje czasem sytuacje jak musze gdzies pojechac i naprawde chodzi wszedzie jak juz pisalem w poprzednich postach o bc
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

ignac pisze:orange nikt znajomy nie ma
ignac pisze:zas bluconnecta
Zabawne na Śląsku jest odwrotnie a Era nie działa. :(
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

ignac pisze:jak juz pisalem w poprzednich postach o bc
Nietrudno zauważyć. Wszystkie twoje posty wychwalają BC. Zapraszamy na reklamy... do profilu ignaca.
ignac

trudno zebym sie wypowiadal o czyms czego nie mam chyba logiczne ? a wiadomo ze wychwalam co mam a nie tego czego nie mam, ktos sie pyta to odpowiada nie odbiegajac od tematu chyba o to tu chodzi a nie o reklame, chyba ktos broniacy pracuje w reklamie konkurencyjnej bo cos za wrazliwi, nic napisac podyskutowac bo zaraz powiedza ze reklama, bez senu, niech sie inni "fachowcy" wypowaidaja ciekawe ilu z nich ma jaki kolwiek bez przewodowy internet...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

ignac kropki i przecinki!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Panowie spokojnie. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

ignac pisze:bez senu, niech sie inni "fachowcy" wypowaidaja ciekawe ilu z nich ma jaki kolwiek bez przewodowy internet...
Każdy ma prawo się wypowiadać. :)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Otisss pisze:domu mam neostrade na kompie ale router już mam i w domu mam besprzewodowy
Pewnie Livebox :rotfl:
Otisss pisze:jak wyjade na wakacjie to nie będe miał czy gdzies indziej i dlatego chce sobie kupić inny besprzewodowy
Najlepsza w tym wypadku będzie
1) Simdata
2) Orange Free na kartę
3) WP-mobi

+ modem z komórki
Otisss pisze:słyszałem że iplus jest do bani
Oj tak, pingi są takie że nie można grać w Tibie.
Blido pisze:Nietrudno zauważyć. Wszystkie twoje posty wychwalają BC.
Moje wychwalałyby iPlusa. Jak działa internet bezprzewodowy zależy od wielu czynników:
- technologia przesyłu GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA
- obciążenie BTSa
- pora dnia
- pogoda
ignac pisze:niech sie inni "fachowcy" wypowaidaja
Zapewniam Ciebie, że jest na tym forum paru userów, którym nawet nie dorastasz do pięt. Więc ta uwaga jest nie na miejscu. Jak uważasz, że wiesz wszystko to po co tutaj zaglądasz?

ignac pisze:naprawde chodzi wszedzie j
Tam gdzie jest zasięg Ery, o którym można tu i ówdzie przeczytać.

Swoją drogą lubimy pomagać, ale niektórzy przebijają swoją bezmyślnością.
Inaczej czyta się takie pytania
pinseas pisze: Witam,
Mam iPlusa z abonamentem (firmowy) a wybieram sie na urlop do Włoch gdzie chciałbym mieć łączność na laptopie - koszty roamingu skutecznie mnie powstrzymują od używania firmowego abonamentu. Szukam najlepszej i ekonomicznej opcji - podejrzałem FAQ ale nie znalazłem nic pasującego do mojej sytuacji - chociaż może się mylę. Dziękuję za wskazówki.
Natomiast inaczej takie
Otiss pisze: Witam was kupiłem sobie laptopka i nie wiem jaki mam necik sobie wybrać besprzewodowy w domu mam neostrade na kompie ale router już mam i w domu mam besprzewodowy ale jak wyjade na wakacjie to nie będe miał czy gdzies indziej i dlatego chce sobie kupić inny besprzewodowy słyszałem że iplus jest do bani pomużcie :) :D
Pełno błędów, ktoś raz się zarejestrował zadał pytanie i nigdy już tutaj nie powróci.
Naprawdę tak trudno jest zainstalować Firefox?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

marens pisze:- obciążenie BTSa
- pora dnia
marens, to wynika jedno z drugiego. ;)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

ignac pisze:wiadomo ze wychwalam co mam a nie tego czego nie mam
Też "to" mam, ale absolutnie tego nie wychwalam. Blueconnect to jedno wielka lipa i oszustwo.
ignac pisze:niech sie inni "fachowcy" wypowaidaja ciekawe ilu z nich ma jaki kolwiek bez przewodowy internet...
j.w ^^

PS. ignac, rozszyfrowałeś mnie. pracuję dla konkurencji i dlatego ciągle mieszam BC z błotem. Myślę że tylko AfghanistanNet jest właściwym wyborem. :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ignac pisze:a wiadomo ze wychwalam co mam a nie tego czego nie mam
Tylko czemu w każdym poście. Ja mam iPlusa i chodzi bardzo dobrze, a nie mówię o tym w każdym swoim poście.
ignac pisze:niech sie inni "fachowcy" wypowaidaja ciekawe ilu z nich ma jaki kolwiek bez przewodowy internet...
Heh, czyli tylko Ty się nie wypowiadasz na temat rzeczy których nie masz? A poza tym widziałeś, aby ktoś tu się wywyższał nad innymi, bo ja już jestem trochę na forum i jakoś nie widziałem.
ja.michal pisze:marens, to wynika jedno z drugiego. ;)
nie tak do końca, bo obciążenie wynika jeszcze z lokalizacji BTS'a ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

YaHooo pisze:nie tak do końca, bo obciążenie wynika jeszcze z lokalizacji BTS'a ;)
No zgoda. :) Ale w nocy nie to obciążenie jest tylko taki, że kom tylko sprawdza co jakiś czas czy nadajnik gdzieś nie poszedł. :hyhy:

Może inaczej.
Obciążenie BTSa = pora dnia + miejsce BTSa. :)
Tak myślę, że będzie poprawniej. ;)
ignac

jak byscie zauwazyli w kazdym poscie gdzie dotyczy to tego tematu, a trzymam sie tematu i nie odbiegam, a skoro moge komus pomoc w wyborze to czemu nie ?

Dobra do rzeczy jezeli chodzi o iplusa to nie pamietam czy masz hotspoty darmowe w tej cenie wiem ze era ma, zas w orange trzeba doplacac :/ kiedys bylo takie zestawienie wszystkich opow ehh nie moge znalezc teraz

edit: fajnie zrobiliscie opcje z poprawianiem bledow:) rewelka daje, po oczach niezle:):):)
Ostatnio zmieniony 2008-06-20, 17:13 przez ignac, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

ignac pisze:orange trzeba doplacac :/
Gwoli ścisłości w niższym abonamencie.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

ignac pisze:masz hotspoty darmowe w tej cenie wiem ze era ma
Dobrze, że ma bo w GSM nie można normalnie pracować. ;)
Jakbym miał internet od Ery to musiałbym siedzieć w Mcdonald`s na co nie mogę sobie pozwolić ze względu na ochronę zmysłu powonienia lub na lotnisku gdzie z kolei nie jest łatwo się skupić i wymaga poświęcenia na dojazd co za tym idzie dodatkowe koszta i czas oraz w salonie Ery gdzie wybacz ale jeśli nie musisz to lepiej nie przebywaj. A co jeśli ktoś chce skorzystać z internetu czy też komórki tego operatora w centrum Katowic w domowym zaciszu ? Odpowiem - nic, nie ma i nie działa i nie wiadomo kiedy będzie.
Za to Plus i Orange śmiga bez korzystania z Hotspotów w mało atrakcyjnych miejscach. ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ja.michal pisze:Obciążenie BTSa = pora dnia + miejsce BTSa. :)
Tak myślę, że będzie poprawniej. ;)
A z tym to się zgodzę i podpisze to obiema rękami :cwaniak:
ignac pisze: a skoro moge komus pomoc w wyborze to czemu nie ?
My tu na forum promujemy nieco inne podejście do tematu wyboru operatora: kupno startera z prepaidem i wyprobowanie w praktyce.
ignac pisze:jezeli chodzi o iplusa to nie pamietam czy masz hotspoty darmowe w tej cenie
W plusie nie masz do nich dostępu, poza tym jest ich raczej mało.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

ignac pisze:skoro moge komus pomoc w wyborze to czemu nie ?
Pomagasz raczej Erze w naciąganiu ludzi niż komukolwiek w wyborze. Odsyłam do tematu w którym w jednym z postów piszesz, że "pierwsze słyszysz o limicie" i że "transfer po limicie w erze jest szybszy niż niejedna sieć osiedlowa"
ignac pisze:Dobra do rzeczy jezeli chodzi o iplusa to nie pamietam czy masz hotspoty darmowe w tej cenie wiem ze era ma
Co z tego, skoro są one w miejscach, gdzie i tak nikt z nich nie korzysta, poza tym nie każdy modem obsługuje WiFi.
ODPOWIEDZ