Play internet, pierwsze przecieki

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Play internet, pierwsze przecieki

Post autor: bob »

mario16_17 pisze:czyli tak ze strona laduje sie minute nie mowiac o sciaganiu plikow z neta,
Jak wyjechałem na wakacje to też tak miałem. Na drugi wyjazd zabrałem antenę dookólną i realnie przyspieszyła to łącze w Orange (EDGE). :)
ostry_7_7
Użytkownik forum

Post autor: ostry_7_7 »

Albo mi się wydaję, albo internet spadł z tempa... To raz.
Po drugie często mam tak, że przez tą aplikacje Play daje Połącz - łączy, niby połączy i:

--- albo mi się rozłącza po pięciu sekundach
--- albo pisze Łączność ograniczona

Nie wiem kiedy to minie, po prostu daje sobie spokój na 20 minut i zazwyczaj się poprawia, tylko z jakiej racji ja mam tak czekać? Płacę, wymagam :zawstydzony:
Awatar użytkownika
virek1987
Stały użytkownik forum

Post autor: virek1987 »

Play ma obecnie problemy które mają zostać rozwiązane do 5 września o czym pisałem w temacie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=112299#112299 na końcu drugiej strony. ;)
Konfucjusz mawiał: lepiej prać niż być "pranym" ;]
bart67
Obserwowany

Post autor: bart67 »

ja korzystam z playa. Mam u nich i internet i telefon i z obu jestem bardzo zadowolony. WOlalbym wiekszy limit ale nie musze siedziec na youtubie i ogladac tvonline ;)
<niezgodne z regulaminem!>
kult_kazika
Stały użytkownik forum

Post autor: kult_kazika »

także od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem internetu w Play. Otrzymałem 10 GB za 35 zł co mnie dodatkowo usatysfakcjonowało. Internet spisuje się bardzo dobrze, ponadto mam sygnał w granicach 89-99%, co ciekawe zmieniałem położenie modemu, co poskutkowało wzrostem mocy sygnału o prawie 30%. Pingi są mało zadowalające, bo po piewrszym sprawdzeniu szybkości łącza wynosiły 999ms. Mam nadzieje, że to chwilowy stan ;)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

kult_kazika pisze:po piewrszym sprawdzeniu szybkości łącza wynosiły 999ms
:szok:

To wręcz do kitu. :dobani:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

kult_kazika pisze:Pingi są mało zadowalające, bo po piewrszym sprawdzeniu szybkości łącza wynosiły 999ms.
E no to ja na swoim GPRS mam ze trzy razy mniejsze :zdziwko:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
kult_kazika
Stały użytkownik forum

eh nie zaznaczyłem w swojej wypowiedzi, kwestii takiej, mianowicie pani sprzedająca powiedziała, że do poniedziałku net może działać wolno (czego nie zauważam), spowodowane jest to końcem miesiąca, a mnie naliczać będą gigaabajty od nowego miesiąca. Być może to jest z tym związane, aż z ciekawości sprawdzę raz jeszcze te pingi ;)
edit: no a teraz mam 190ms, już nie jest źle, jednak i tak za dużo jak na granie po sieci :P
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kult_kazika pisze:no a teraz mam 190ms, już nie jest źle, jednak i tak za dużo jak na granie po sieci :P
Niestety to za dużo na jakąkolwiek grę na sieci. Jednak taki wynik można uznać co najwyżej za dobry. Ja teraz na EDGE mam ping ok. 270ms :P
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

YaHooo, ja przy 270ms z kumplem w WC 3 gram. :] Padła mi neo w piątek i jestem szczęśliwy, że mam 2 łącza w domu. :cfaniak:
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

YaHooo jak na EDGE to wręcz doskonały wynik :) Naprawdę rzadkość. Ale czemu grasz na EDGE mieszkając we Warszawie? Czyżby UMTS/HSPA brakło :) ?
No a Neo jak wiadomo jednik chwalą i nie mają żadnych problemów a inni całkiem odwrotnie...
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

SQ08, coś pomieszałeś posty. :rotfl:
YaHooo, nie gra. Ja gram ostatnio z nudów. Mam teraz ping 270ms na 3.5G bo neo padła. Ogólnie jestem z neo bardzo zadowolony. Czasami wszystko może siąść. Takie życie. :)
Awatar użytkownika
virek1987
Stały użytkownik forum

To ja narzekam że mam 140 ms w Unreal Tournament 3 ;) ale widzę że na necie opartym o 3G to raczej dobry wynik. :roll:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Jak juz sie tak rozwinela dyskuja o pingach, to ja dorzuce osiagniecie plusa tu gdzie teraz jestem, (nie jest to wawa). Mam pinga cos kolo 500ms, nawet jesli przeniose sie na drugą strone domu gdzie csq wywala mi 31.99 (na edge jakis 1km od nadajnika, o godzinie 11 rano) To jest dopiero tragedia :klnie:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Aktualnie mam średni ping w Plusie przy 50% zasięgu w wawie 190ms.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:YaHooo, ja przy 270ms z kumplem w WC 3 gram. :]
To przy takim pingu da się grać w takie gry?
kult_kazika
Stały użytkownik forum

jeśli tak, to się cieszę - będzie w co grać ;P
u mnie w Playu się te pingi mniej więcej ustabilizowały i wynoszą w granicach 140ms. Niepokoi mnie fakt, że połączenie się zmienia: raz na WCDMA, raz na HSDPA - ze wskazaniem na to drugie, siła sygnału jest jednak taka sama ;).
pozdrawiam
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

kult_kazika pisze:Niepokoi mnie fakt, że połączenie się zmienia: raz na WCDMA, raz na HSDPA
Jeśli chodzi Ci o przejście nieaktywnego HSDPA na UMTS to możesz być spokojny. Tak to działa.

[ Dodano: 2008-08-31, 12:20 ]
ja.michal pisze:Aktualnie mam średni ping w Plusie przy 50% zasięgu w wawie 190ms.
To słabiutki. ;)
Awatar użytkownika
virek1987
Stały użytkownik forum

Ja nie wiem gdzie w pobliżu jest antena ale sygnał mam od 91-99% więc musi to być raczej blisko :rotfl:
kult_kazika
Stały użytkownik forum

bob pisze:
kult_kazika pisze:Niepokoi mnie fakt, że połączenie się zmienia: raz na WCDMA, raz na HSDPA
Jeśli chodzi Ci o przejście nieaktywnego HSDPA na UMTS to możesz być spokojny. Tak to działa.
to mnie uspokoiłeś ;) w sumie nie zauważyłem przy tej zmianie jakiegoś drastycznego spowolnienia netu. Ale tak, jak wspomniałem, częściej pracuje na HSDPA
pozdrawiam
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

virek1987 pisze:Ja nie wiem gdzie w pobliżu jest antena ale sygnał mam od 91-99%
A ile CSQ?
A gdzie jest nadajnik dowiesz się po przeczytaniu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> ;)

[ Dodano: 2008-08-31, 13:17 ]
O CSQ też się dowiesz. :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

kult_kazika pisze:w sumie nie zauważyłem przy tej zmianie jakiegoś drastycznego spowolnienia netu.
Czy z moim modemem jest cos nie tak, czy co? Podczas przełączania z umts na hspda mam pinga okolo 2s (2000ms), przez te 2 sekundy modem nie odbiera zadnych pakietow, jest na to jakis sposob, bo niedlugo czeka mnie powrot do wawy.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:Podczas przełączania z umts na hspda mam pinga okolo 2s (2000ms), przez te 2 sekundy modem nie odbiera zadnych pakietow,
To już jest nie tak. Miałem takie objawy (czasem w ogóle nie chciał podnieść się na HSDPA) kiedy Orange majstrowało przy nadajniku (powiększali prędkość). Trwało to wiele tygodni. To było poza moim miejscem zamieszkania w miejscu gdzie co dzień przebywałem więc sprawa była drażliwa. Wielokrotnie składałem reklamacje ale cały czas kręcili, że wszystko jest ok.
Awatar użytkownika
virek1987
Stały użytkownik forum

bob pisze:A gdzie jest nadajnik dowiesz się po przeczytaniu »FAQ«
Dowiedziałem się, że w moim mieście jest 36 anten z czego jedna na mojej ulicy 2 skrzyżowania dalej a druga 5 min. drogi w przeciwnym kierunku ;] Co do CSQ poszperałem trochę ale nie znalazłem nic konkretnego za zielony jestem więc przydałaby sie mała pomoc ;).
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo pisze:To przy takim pingu da się grać w takie gry?
To strategia. Czasem jak się przytnie jakoś się specjalnie nie przejmuje. NA 3G się da grać. Jak mi na 2G zeskoczyło to w życiu. :]
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

virek1987 pisze:Dowiedziałem się, że w moim mieście jest 36 anten z czego jedna na mojej ulicy 2 skrzyżowania dalej a druga 5 min. drogi w przeciwnym kierunku ;]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=25516#25516
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=8531
virek1987 pisze:Co do CSQ poszperałem trochę ale nie znalazłem nic konkretnego
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=72272#72272
virek1987 pisze:zielony jestem więc przydałaby sie mała pomoc
I nadeszła. :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:jest na to jakis sposob, bo niedlugo czeka mnie powrot do wawy.
A masz możliwość sprawdzenia karty na innym modemie, ewentualnie w innej lokalizacji?
ja.michal pisze:To strategia. Czasem jak się przytnie jakoś się specjalnie nie przejmuje
Rozumiem, więc można pograć. A nie masz kłopotu z przełączaniem się HSDPA->UMTS?
ja.michal pisze:Jak mi na 2G zeskoczyło to w życiu. :]
Domyślam się :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

YaHooo pisze:A masz możliwość sprawdzenia karty na innym modemie, ewentualnie w innej lokalizacji?
Jak bardzo innej lokalizacji, jak bede w wawie zawsze sie moge na wydzial z notebookiem przejechac, gdzie z innego nadajnika bym korzystal, gorzej jesli by sprawdzic inne miasto. Inny modem jak bede mial okazje tez przetestuje, choc latwiej bedzie mi inną siec na tym samym modemie przetestowac. Ale to wszystko za jakis czas, na razie na wakacjach poza wawą jestem, mam nadzieje ze da sie cos z tymi 2 sekundami ciszy zrobic.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo pisze:Rozumiem, więc można pograć. A nie masz kłopotu z przełączaniem się HSDPA->UMTS?
W jakieś strategie jak najbardziej. Ogólnie gry bez zbytniej dynamiki.
Obecnie jestem podłączony na E51 i non top jest 3.5G. Chyba dlatego, że lecą non stop pakiety. Sam telefon jak się łazi po www to przeskakuje na 3G.
krystianb pisze:gorzej jesli by sprawdzic inne miasto
Starczy inny nadajnik i tym bardziej inna sieć. ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze: jak bede w wawie zawsze sie moge na wydzial z notebookiem przejechac, gdzie z innego nadajnika bym korzystal, gorzej jesli by sprawdzic inne miasto.
Na początku można sprawdzić na innym nadajniku :)
krystianb pisze:latwiej bedzie mi inną siec na tym samym modemie przetestowac
Też bardzo dobra próba.

ja.michal tylko, że ja mało gram a jak gram to już w dynamiczne gry...
Zablokowany