Jak wyjechałem na wakacje to też tak miałem. Na drugi wyjazd zabrałem antenę dookólną i realnie przyspieszyła to łącze w Orange (EDGE).mario16_17 pisze:czyli tak ze strona laduje sie minute nie mowiac o sciaganiu plikow z neta,

Moderator: Moderatorzy
Jak wyjechałem na wakacje to też tak miałem. Na drugi wyjazd zabrałem antenę dookólną i realnie przyspieszyła to łącze w Orange (EDGE).mario16_17 pisze:czyli tak ze strona laduje sie minute nie mowiac o sciaganiu plikow z neta,
kult_kazika pisze:po piewrszym sprawdzeniu szybkości łącza wynosiły 999ms
E no to ja na swoim GPRS mam ze trzy razy mniejszekult_kazika pisze:Pingi są mało zadowalające, bo po piewrszym sprawdzeniu szybkości łącza wynosiły 999ms.
Niestety to za dużo na jakąkolwiek grę na sieci. Jednak taki wynik można uznać co najwyżej za dobry. Ja teraz na EDGE mam ping ok. 270mskult_kazika pisze:no a teraz mam 190ms, już nie jest źle, jednak i tak za dużo jak na granie po sieci![]()
To przy takim pingu da się grać w takie gry?ja.michal pisze:YaHooo, ja przy 270ms z kumplem w WC 3 gram.![]()
Jeśli chodzi Ci o przejście nieaktywnego HSDPA na UMTS to możesz być spokojny. Tak to działa.kult_kazika pisze:Niepokoi mnie fakt, że połączenie się zmienia: raz na WCDMA, raz na HSDPA
To słabiutki.ja.michal pisze:Aktualnie mam średni ping w Plusie przy 50% zasięgu w wawie 190ms.
to mnie uspokoiłeśbob pisze:Jeśli chodzi Ci o przejście nieaktywnego HSDPA na UMTS to możesz być spokojny. Tak to działa.kult_kazika pisze:Niepokoi mnie fakt, że połączenie się zmienia: raz na WCDMA, raz na HSDPA
A ile CSQ?virek1987 pisze:Ja nie wiem gdzie w pobliżu jest antena ale sygnał mam od 91-99%
Czy z moim modemem jest cos nie tak, czy co? Podczas przełączania z umts na hspda mam pinga okolo 2s (2000ms), przez te 2 sekundy modem nie odbiera zadnych pakietow, jest na to jakis sposob, bo niedlugo czeka mnie powrot do wawy.kult_kazika pisze:w sumie nie zauważyłem przy tej zmianie jakiegoś drastycznego spowolnienia netu.
To już jest nie tak. Miałem takie objawy (czasem w ogóle nie chciał podnieść się na HSDPA) kiedy Orange majstrowało przy nadajniku (powiększali prędkość). Trwało to wiele tygodni. To było poza moim miejscem zamieszkania w miejscu gdzie co dzień przebywałem więc sprawa była drażliwa. Wielokrotnie składałem reklamacje ale cały czas kręcili, że wszystko jest ok.krystianb pisze:Podczas przełączania z umts na hspda mam pinga okolo 2s (2000ms), przez te 2 sekundy modem nie odbiera zadnych pakietow,
Dowiedziałem się, że w moim mieście jest 36 anten z czego jedna na mojej ulicy 2 skrzyżowania dalej a druga 5 min. drogi w przeciwnym kierunku ;] Co do CSQ poszperałem trochę ale nie znalazłem nic konkretnego za zielony jestem więc przydałaby sie mała pomocbob pisze:A gdzie jest nadajnik dowiesz się po przeczytaniu »FAQ«
To strategia. Czasem jak się przytnie jakoś się specjalnie nie przejmuje. NA 3G się da grać. Jak mi na 2G zeskoczyło to w życiu.YaHooo pisze:To przy takim pingu da się grać w takie gry?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=25516#25516virek1987 pisze:Dowiedziałem się, że w moim mieście jest 36 anten z czego jedna na mojej ulicy 2 skrzyżowania dalej a druga 5 min. drogi w przeciwnym kierunku ;]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=72272#72272virek1987 pisze:Co do CSQ poszperałem trochę ale nie znalazłem nic konkretnego
I nadeszła.virek1987 pisze:zielony jestem więc przydałaby sie mała pomoc
A masz możliwość sprawdzenia karty na innym modemie, ewentualnie w innej lokalizacji?krystianb pisze:jest na to jakis sposob, bo niedlugo czeka mnie powrot do wawy.
Rozumiem, więc można pograć. A nie masz kłopotu z przełączaniem się HSDPA->UMTS?ja.michal pisze:To strategia. Czasem jak się przytnie jakoś się specjalnie nie przejmuje
Domyślam sięja.michal pisze:Jak mi na 2G zeskoczyło to w życiu.![]()
Jak bardzo innej lokalizacji, jak bede w wawie zawsze sie moge na wydzial z notebookiem przejechac, gdzie z innego nadajnika bym korzystal, gorzej jesli by sprawdzic inne miasto. Inny modem jak bede mial okazje tez przetestuje, choc latwiej bedzie mi inną siec na tym samym modemie przetestowac. Ale to wszystko za jakis czas, na razie na wakacjach poza wawą jestem, mam nadzieje ze da sie cos z tymi 2 sekundami ciszy zrobic.YaHooo pisze:A masz możliwość sprawdzenia karty na innym modemie, ewentualnie w innej lokalizacji?
W jakieś strategie jak najbardziej. Ogólnie gry bez zbytniej dynamiki.YaHooo pisze:Rozumiem, więc można pograć. A nie masz kłopotu z przełączaniem się HSDPA->UMTS?
Starczy inny nadajnik i tym bardziej inna sieć.krystianb pisze:gorzej jesli by sprawdzic inne miasto
Na początku można sprawdzić na innym nadajnikukrystianb pisze: jak bede w wawie zawsze sie moge na wydzial z notebookiem przejechac, gdzie z innego nadajnika bym korzystal, gorzej jesli by sprawdzic inne miasto.
Też bardzo dobra próba.krystianb pisze:latwiej bedzie mi inną siec na tym samym modemie przetestowac