Mb ma MB? np 100 Mb= ?? MB ??
dreczy mnie to skomplikowane wyliczenie

dzikekuje i pozdr
Moderator: Moderatorzy
to wiem a czy ktos poza teoria moze odpowiedziecVipera pisze:1 B (bajt) = 8 bitów
1 KB (kilobajt) = 1024 B (bajty)
1 MB (megabajt) = 1024 KB
1 GB (gigabajt) = 1024 MB
Cytat przyciety przez Moderatora ->BliSki - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!
to nie jest jak piszesz sprawdzilem sciagajac 30 MB plik i 29.888 Mb w menedzerze oznacza 29 MB nie wiem dlaczego ale tak jest i tyle i nie masz 0,5 Gb gigabita limit tylko GB Gigagyte to ogromna róznicasightt pisze:Patrz na przesłane. Jak masz 28.678 Mb to znaczy że wykorzystałeś 29 Mb.
Jeśli masz 2 Gb tzn. 2048 Mb to zostało Ci jeszcze 2019 Mb. Proste![]()
![]()
Mam nadzieję że tak. Ja tam mam tylko 0,5 Gb i nigdy jeszcze mi nie przycieli
Zarówno dane wysłane i otrzymane (czyli cały ruch w sieci do i z Twojego kompa) wliczają się do limitu.czoper_ pisze:ok bo w Blueconnect managerze w historii sa pozycje wysłane otrzymane i przesłane limit sie tyczy których???
jeżeli chodzi Ci o to, czy na tej karcie możesz 'bezpłatnie"' przeglądać strony w telefonie, to odpowiedź brzmi - Możesz bez dodatkowych opłat.czoper_ pisze:mam BC w laptopie mozna go podlaczyc do telefonu bez dodatkowych oplat?
a jaki to telefon ten z tych do przegladania stron www czy zwykly? hm i mam rozumiec ze limity bede miał takie jak w umowie na laptop (posciagam na ta karte w kom stronki i limit moje 2GB?) czy to bedzie dzialało jak BC w telefonie czy jako wap tylko? czy jak podpisuja umowe na BC w telefonie za 30 abonament miesieczny to tak moze dzialac czy tylko internet do limitu 2 GB.Vipera pisze:jeżeli chodzi Ci o to, czy na tej karcie możesz 'bezpłatnie"' przeglądać strony w telefonie, to odpowiedź brzmi - Możesz bez dodatkowych opłat.czoper_ pisze:mam BC w laptopie mozna go podlaczyc do telefonu bez dodatkowych oplat?
Sam czasem wkładam kartę z BC do Fona i korzystam z Wap'a.
Na FV widzę wtedy zamiast połaczenia via erainternet - erawap
każdy telefon z dostępem do nternetu.czoper_ pisze:a jaki to telefon ten z tych do przegladania stron www czy zwykly?
Operatora nie interesuje jak przeglądasz internet. Ważne jest, że masz połaczenie i dane które wyślesz i odbierzesz w dowolnym połaczeniu (GPRS) bedą się liczyc łącznie do limitu.czoper_ pisze:limity bede miał takie jak w umowie na laptop
Darmowo (czyli w ramach abonamentu), będziesz miał wszystkie połaczenia korzystajace z pakietowej transmisji danych (wap, internrt). W BC i tak transmisja analogawa jest zablokowana (a przynajmniej powinna - u mnie jest a gdy pytałem w BOA to dostałem odpowiedź, że w taryfie DATA, z której korzysta BC, jest to wyłączone)czoper_ pisze:czy powinienem jakos skonfigurowac dodatkowo swój tel zeby było darmowo?
Na forum nie było a w Erze jeszcze trwabob pisze:Nie wiem czy to już było na forum i czy jeszcze trwa w Erze ale wydaje się korzystne dla posiadaczy "starych" merlinów:
http://www.telepolis.pl/promocje.php?id=107
ok a czy ktos moze mi polecic konkretny dobry model telefonu do BC?Vipera pisze:każdy telefon z dostępem do nternetu.czoper_ pisze:a jaki to telefon ten z tych do przegladania stron www czy zwykly?Operatora nie interesuje jak przeglądasz internet. Ważne jest, że masz połaczenie i dane które wyślesz i odbierzesz w dowolnym połaczeniu (GPRS) bedą się liczyc łącznie do limitu.czoper_ pisze:limity bede miał takie jak w umowie na laptopDarmowo (czyli w ramach abonamentu), będziesz miał wszystkie połaczenia korzystajace z pakietowej transmisji danych (wap, internrt). W BC i tak transmisja analogawa jest zablokowana (a przynajmniej powinna - u mnie jest a gdy pytałem w BOA to dostałem odpowiedź, że w taryfie DATA, z której korzysta BC, jest to wyłączone)czoper_ pisze:czy powinienem jakos skonfigurowac dodatkowo swój tel zeby było darmowo?
Acha... Jeśli tak jak napisał Jaco, masz tyko przęglądarkę WAP, próba uzyskania połaczenia połączenia przez APN "erainternet" zakończy sie komunikatem o błędzie. Musisz wybrać APN "erawap"
Dla BC dostepne APN'y to:czoper_ pisze:mam ustawiony eraWAPgprs powinienem ustawić? erainternet i bedzie dzialac ?
Masz za mały limit jak na twoje możliwość przekroczysz to za co płacisz to ci obnizaja transfer jest to normalne u wszystkichłysy pisze:to szajz a nie internet z początku taki szybki po kilku dniach obniżają transfer a jeszcze po miesiącu tak się muli że ho ho czasem to mam chęć rozwalić ten modem wczoraj otwieram pewną stroonę czekam i czekam godzinę dosłownie i jeszcze nie strona nie otworzylo czekam asz umowa się z kończy to to wyrzucam nie popełniajcie togo błędu co ja. NIE POLECAM
Otóż to, ale niektórzy nie rozumieją zasady oraz praw jakimi się rządzi internet w technologiach GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/CDMA i podobnymi, a potem piszą posty na forum żaląc się jakie to niedobre.paweliplus pisze:Taki internet to jest dla tych co nie mogą mieć nic innego z przyczyn technicznych , oraz zarówno innych , które uniemożliwiają założenia internetu na łączu tp ( lub innym)
I w tym tkwi cały problem , chcieli by zassać cały internet , ale na szczęście jest pan limit ;]YaHooo pisze:Otóż to, ale niektórzy nie rozumieją zasady oraz praw jakimi się rządzi internet w technologiach GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/CDMA i podobnymi...
Wielkie szczęście, bo ja już odczuwam obciążenie sieci, żeby go nie było było by tragicznie...paweliplus pisze:ale na szczęście jest pan limit ;]