bigmanpl pisze:Ja już odpuściłem sobie wszelkie starania by to chodziło. Wcześniej próbowałem:
- 4 różnych modemów: Huawei E220, Novatel XU870, Huawei E870, Option iCon505
- 2 kart SIM: zwykła 3G, później wymieniona na SIM/R-UIM
- 3 systemy: Windows, FreeBSD, MacOS X
- 4 różne hardware: 2x laptop, stacjonarny, router Linksys WRT54G3G
- sposób montażu: modem wewnątrz pokoju, antena na zewnątrz budynku, router + modem na zewnątrz budynku
Dla swojej firmy testuje aktualnie łącza w okolicach Torunia/Bydgoszczy i faktycznie potwierdzam problemy ze stabilnością sesji w Orange.
Sesje transmisji danych zestawione w PTC lub Polkomtelu trwają >=2 dni w Orange max 30min - po czym są zrywane. Problemem jest przejście z HSDPA do UMTS i faktycznie odpalenie zapętlonych ping'ów pomaga. Dzisiaj przyjechał do mnie podwykonawca z innej firmy - w laptopie zauważyłem u niego kartę Optiona brandowanego przez Orange a na ekranie.... okienko z zapętlonymi pangami! :)))
Człowiek jeździ po całej Polsce i jego zdaniem te problemy w Orange w jego ocenie nie są związane z lokalizacją.... nie miałem już żadnych pytań! :rotfl:
Do listy modemów z ,,problemami" dokładam: E173s-1 oraz HP un2420 - tylko czy to aby na pewno modemy są problemem... ??? W tych samych lokalizacjach te same urządzenia z kartami PTC/Polkomtel nie odnotowują żadnych problemów - sesje są stabilne, nic ich nie zrywa.
Z drugiej natomiast strony zauważam iż jakość transmisji danych, w sensie.... szybkość - w testowanych lokalizacjach w Orange stoi do wysokim poziomie i jest porównywalna z Polkomtelem i znacznie lepsza aniżeli w PTC! Gdyby tylko nie ta stabilność a raczej jej brak!
Problem zauważyłem ~02.2011r. - i szczerze sugeruje - dla zachowania higieny życia psychicznego - zakwalifikowanie go do grupy sytuacji praktycznie NIEROZWIĄZYWALNYCH - a teoretycznie do opanowania wyłącznie poprzez indywidualne testy w swoich lokalizacjach dysponowanym sprzętem zanim cokolwiek podpiszemy.
A już z całą pewnością - w mojej ocenie - mając na względzie czas trwania tego problemu w Orange i MASĘ głoszeń do tej pory - wszelkie telefony do techników w tym kontekście uważam za wysoce... niestosowne, bezzasadne i niekonstruktywne :)
Powodzenia!